Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KIZIL

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=82903
Tarih: 18 Mar 2025 Saat 01:13

Konu: KIZIL
Mesajı Yazan: Cocuklarimicin
Konu: KIZIL
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2024 Saat 23:49
Hocam hayırlı akşamlar dün  akşam size kulak için genel bilgi başlığında yazmıştım resimleri görüp kızıl  demiştiniz.dokuntu fazlalasti deri yüzeyi tavuk derisi gibi dili cilek dil oldi.gece kasinti ve ates artiyor.bugun 3.gundeyiz.bugun doktora götürdük streptokok testi yaptı (bademcikten sürüntü  aldi) çok doğru alamadığını  söyledi cocuk çok cirpindi.sonuclar bir gün sonra çıkar dedi yarında haftasonu olduğu için doktorla gorusemeyecegiz  en erken pazartesi görebilecek sonuçları o zaman da kritik dönem olur deposilin igne veya antibiyotik için dedi ve bugün augmentin(600 mg) yazdı ve 10 gün kullanmamizi  söyledi.deposilini sonuclar cikmadan vurdurmak dogru olmaz dedi.deposilin igne esittir 10 gun agizdan alinan antibiyotik dedi .sizin kızıl ile ilgili  yazınızı  okudum siz antibiyotik (400 mg) 20 gün kullanım  onermissiniz.
Kafam cok karışık hocam.
Bu hastalık ne kadar  sürer?
UYGULANAN TEDAVI DOGRU MU?
Bu hastalık tekrarlar mi? 
Bu hastalık tedavi edilmezse kalp romatizmasi oluşur mu?
Şimdiden vereceginiz  değerli bilgiler için teşekkür ederim  çok sagolun

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2024 Saat 08:42
Kızıl tedavisi çok basittir!! İlk antibiyotik dozundan sonra(Augmentin bile olur) 12 saat sonra hastalık iyileşir! 
Bu gerzeklerin ortasında kaldığınız için hemen Augmentini verin.
Uzun süreli antibiyotik; tekrar Streptokok alınmasını önlemek içindir! 
Bu gerzeklerin anlamadıkları da tam da BUDUR! 
Zira; Kalp romatizması veya Nefrit yapan Streptokoklar değil, bu bakteriye karşı oluşan antikorlardır.
Defalarca Streptokok bakterisi alınıp da, antikor seviyesi bir "kritik eşiği" aştığında antikorlar Streptokok
 zannederek, kalp zarına veya böbrek zarına zarar verirler.
ZİRA bu zarlar Streptokokların dış zarlarına yapı olarak çok benzerler! 
Deposilin, 1 ay boyunca yeni Streptokok alınmasını önler!! Burada önemli olan, tedavi edici doz değil, 
bakteri alımını önleyen dozdur!!! Dediğim gibi Streptokoklar ilk doz Penisilin veya herhangi bir antibiyotik
 ile 12 saatte yok olurlar! Bir ay süre ile yeni Streptokok alınmadığında, antikorlar eski seviyelerine inerler
 ve hastalık yapma riski yok olur.
Bu bilgileri Tıp fakültelerinde anlatmazlar! Onlar için varsa yoksa; 
- Her öksürene Astım (veya şimdi olduğu gibi Zatürre) 
- Her döküntüye;Allerji demesini öğretmek önemlidir! 

Streptokok bakterilerine; "beta virüsü" diyen doktorlarla işiniz çok zor!!

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2024 Saat 11:25
Hocam bulunduğumuz ilde tip çocuk  açıldı alerji gelişmiştir seyip çocuğa avil dekort ve agrinkesici şurup ve bulantı ilacı yazmışlar almadım içilmedi.sayenizde kızıl olduğunu  öğrenip çocuk polikligine  başvurdum.almis oldugu streptokok testi pozitif çıktı ve hastalığın belirtilerinin 3.gununde antibiyotik (augmentin) kullanmaya  başladık.siz olmasa idiniz cahilce o alerji iğnesini  yaptırıp bulantı ilacını kullanacaktır.allah sizden razı olsun.
Hocam hastalığın 3.gunu antibiyotik başlamak için geç midir peki

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2024 Saat 11:37
https://hizliresim.com/6wrwv5b" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2024 Saat 13:58
Boğaz kültürünü yapan desen; ayrı bir salak! 
Boğaz kültürü; "A-grubu" olup olmadığını söyleyemez!! Sadece " beta-Hemoliz" olup olmadığını söyler! 
Esas yapılması gereken, "Strep-A Testi" dir. Bu test, 10 dakikada sonuç verir! Bir tek bu test ve Bacitrasin
 testi "A-Grubu" olup olmadığı hakkında fikir verebilir. 
Geç tedavi edilmesi önemli değil, tekrar tekrar alması önemli.
SAKIN Streptokoklar konusunda Türk doktorlarına bir şey sormayın. Hiçbir şey bilmezler.

Mesajı Yazan: BeyzaL
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2024 Saat 10:16
Kusura bakmayın hocam farklı başlık açmak istemedim. Oğlum (9.5 yaş) cumartesi günü ateşlendi 39lara ulaştı. Boğaz ve baş ağrısı, huzursuzluğu vardı. Dilde çilek görüntüsü, ağız kokusu yoktu. Ertesi gün ateşi kendiliğinden düştü. Boğaz ağrısının da bugün tamamen geçtiğini söylüyor. Bugün vücudum kaşınıyor dedi. Karın bölgesinde, özellikle boxer bölgesinde güneş yanığı tarzında kızarıklıklar var. İki yıl önce çilek dil tablosu ile deposilin kullanmıştık. Bu sefer yaşadığımız ile ilgili yorumunuz nedir rica etsem bilgilendirir misiniz?
https://hizliresim.com/or9p4mz" rel="nofollow - https://hizliresim.com/or9p4mz
https://hizliresim.com/e0hueh5" rel="nofollow - https://hizliresim.com/e0hueh5
https://hizliresim.com/b6sut8v" rel="nofollow - https://hizliresim.com/b6sut8v

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2024 Saat 11:08
Resimler açılmıyor

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2024 Saat 11:09
Düzenledim hocam tekrar baksanız rica etsem

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2024 Saat 11:13
Kızıl. 1 defalık Deposilin 6-3-3 iğnesi vurdurun.

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2024 Saat 11:14
Teşekkür ederim hocam

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2024 Saat 13:49
Hocam tabi ki deposilin 6.3.3 yazmadı ısrar etmeme rağmen ağır gelir dedi. İki gün sabah akşam penisilin yazdı, üçüncü gün depolisin 1.2 yazacakmış. Oğlumun şu an hafif kizariklari dışında bir şikayet yok. Muayenehanesinde kalbini dinledi, Zyrtec içirdi. Ağır geçiriyor dedi, şaşırdı bu kadar az belirtiye. Bağışıklığını güçlendirmek mi gerek hocam ne yapmak lazım? Normal midir iki sene arayla tekrar geçirmesi? 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2024 Saat 18:45
   " Hocam tabi ki deposilin 6.3.3 yazmadı ısrar etmeme rağmen ağır gelir dedi. İki gün sabah akşam
 penisilin yazdı, üçüncü gün depolisin 1.2 yazacakmış. "

SAKIN bu saçma sapan tedaviyi uygulamayın. 
Salak daha hala mekanizmayı anlayamamış! 
Tek doz Penisilin ile zaten 12 saatte tedavi oluyor! Esas önemli olan 1 ay süre ile Streptokok almaması! 
Verdiği receteye dayanarak Deposilin6-3-3 alabilirseniz ne ala!
Deposilin içindeki 3 ayrı cins Penisilin sayesinde ilk günden itibaren 1 ay etkili oluyor!

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2024 Saat 22:57
Hocam merhabalar dün görsellerden yararlanarak kızıl olduğunu söylemiştiniz. Maalesef deposilin 6.3.3 alamadık.
Dün sabah akşam ieccilin yapıldı. Bugün döküntüler hala devam edince sabah ve akşam tekrar yaptırdık. Az evvel
dördüncü dozu yapıldı anlayacağınız. Ancak vücudu ve özellikle boxer bölgesi hala döküntülü. Vücudu kuru pütürlü 
ve kaşınıyor. Normalde bu döküntülerin geçmiş olması gerekmez miydi? Döküntü ve kaşıntı dışında
bir şikayeti yok maşallah. İştahı yerinde, ateşi yok, enerjik. 

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2024 Saat 23:03
Hocam.merhabalsr
Dün görsellerden yararlanarak oğlumun kızıl olduğunu söylemiştiniz. Maalesef Deposilin 6.3.3 temin edemedik.
Dün iki doz İeccilin yaptırdık. Döküntüler gecmeyince bu sabah ve akşam tekrarladık. Az önce dördüncü dozu
yapıldı anlayacağınız. Yarın da Deposilin 1.2 yaptırma planı var doktorun. Ancak döküntüler vücudunda özellikle
 boxer bölgesinde devam ediyor. Karın kısmındakilerin rengi sönmüş, kuru bir cilt görüntüsünde. Tek şikayeti
kaşıntı bugün. Vücudu, ara ara kulağı ve koltuk altları kaşınıyor. Döküntüler yoğun olduğu için sürmüş olabilir mi?
Fikrinizi öğrenmek istedim

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2024 Saat 10:05
Tek doz yeterdi Hiçmi yazdıklarımı okumuyorsunuz? 

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 11:42
Hocam okuyoruz okumasına ama burada karşılaştığımız yönlendirme o kadar farklı ki. İki sene önce de 
oğluma kızıl teşhisiyle aynı tedaviyi uyguladı doktoru. Siz de görsellerden kızıl olduğunu onaylamıştınız o dönem.
Ben kızıl nasıl oldu bir kez geçirilmez mi diye sordugumda doktoruna "Hayır karıştırmayın kızıl viral birşey" dedi.
Oğlumun bu seferki döküntüleri 4 antibiyotik, bir deposilin 1.2den birkaç gün sonra anca söndü.
Bu rahatsızlıktan bir hafta sonra egzama kaynaklı çocuk alerji uzmanına götürdük. Muayene esnasında kalbinde
üfürüm olduğunu söyledi. Oğlum 9.5 yaşında, 144 cm boyunda, 30.5 kg. (Son bir ayda iki kez rahatsızlandığı için 
birkaç kilo verdi)
Gelişim geriliği olduğunu düşünmüyorum. Kendi doktoru da bugüne kadar böyle birşey dememişti. Alerji uzmanı
Acelesi yok ama yaz tatilinde bir kardiyolog görsün dedi. Kızılla bir ilgisi olabilir mi sizce?

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 11:50
(İlgisi var mı bilmiyorum ama oğlumda hiç yorgunluk belirtisi gormuyorum. Havuzda bir saat aralıksız yüzüyor
çıkışta bir şikayeti olmuyor. İnce görünümlü ve yemek seçen bir çocuk. Diyelim hamburger yaptım iki tane koca
hamburgeri oturur yer, iştahsızlıkğı yemek seçmesinden kaynaklı görünüyor.)

Mesaj Tarihi: 21 Kas 2024 Saat 13:35
9.5 yaş çocuklarda, Streptokoklara bağlı "Kalp Romatizması" OLUŞAMAZ!! 
Oluşabilmesi için, çok sayıda aynı cins Streptokokun her ay çocuğa bulaşması lazım. 
O yüzden Kalp Romatizması, ancak Orta Okul-Lise çağlarının hastalığıdır! 

Geriye kalıyor, Kawasaki Hastalığı! 
Bu hastalık da; 5 yaş altı çocuklarda, bilinmeyen bir sebeple olan aynı Kızıl gibi döküntü ve ATEŞ yapan
 bir hastalıktır. Nadiren, 13 yaşa kadar da görülebilir. 
Uzak bir ihtimal de olsa, Kawasaki Hastalığı yönünden bir gösterin.

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2025 Saat 01:14
Hocam yönlendirmeniz ile çocuk kardiyolojiye muayene olduk. Çok şükür bir sıkıntı yok.
Sormak istediğim oğlum ilk kızılı iki yıl önce , son ikisini de bu yıl iki ay arayla geçirdi. Doktorumuz yaza kadar her ay deposilin olmamızı öneriyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2025 Saat 02:28
 Kizil; hayat boyu BIR DEFA OLUR!!! 

Zaten:  "Hayır karıştırmayın kızıl viral birşey" dedi."

Bunu diyen bir doktor zaten SALAK oldugunu ilan eden bir doktordur!!!Kizil; Streptokoklarin "Eritrotoksin"
denilen, dokuntu toksini ihtiva eden cinsi ile olur.

Bu toksine karsi olusan bagisiklik, hayat boyu surer.
Hastalik yapan Streptokok bakterileri; tek 1 cins degillerdir!! 

Kardiyojenik tip: Kalp rahatsizligi yapar. Pek cok cinsi vardir. Sadece gecirilen tipe karsi bagisiklik olusur.
Diger tipler alindiginda, ayni hastalik ve riskler, seneler sonra olusan antikorlar; kalp zarlarina zarar 
verirler.
Nefritojenik Tip: Akut Glomerulo Nefrit(AGN) yapar! Ayni kardiyojenik tip gibi hastalik yapar.
Eritrojenik tip: Kizil hastaligi yapar. Bu Streptokok'un da pek cok tipi vardir ama, dokuntu toksini hepsinde
ayni yapida oldugu icin, birini gecirdiginizde, hepsine karsi SADECE "dokuntu bagisikligi" olur. Dokuntu
 gorulmez ama hastalik ayni siddette seyreder. Riskleri de aynidir. Sadece dokuntu olmaksizin, hastalik
 seyreder. Bunlarin arasinda, Kardiyojenik veya Nefritojenik tipler de olabiliyor.
Erizipel yapici tip: Cilt enfeksiyonlari yapar.
Tasiyici tip: Bu streptokoklarin ceperleri olmadigi icin, hastalik yapamazlar, ve antibiyotikler de (sadece
 cepere etkili olduklari icin) etki edemezler. Tedavi edilmeleri veya sahsin izole edilmesi gerekmez. 

NOT: Ayrica, Streptokoklarin; A-B-C-D-E-F-G-H-L-N-R-S...  Gibi farkli gruplari vardir. Butun yukarda
 anlattigim Streptokoklar, A-Grubu'dur! B-Grubu; kadin genital organlarinda hastalik yapan tipidir.
Bu gruplarin disindaki Streptokoklara da: "non- Lancefield Streptokoklar' denir

Ikinci bir tasnif: "Kanli plak" denilen ve koyun eritrositleri ihtiva eden besiyerinde yaptigi hemolize gore
yapilir. Eritrositler, bu kanli plaktaki eritrositleri eriterek, etraflarinda farkli halklar yaparlar! 
1- Bizim icin en onemli olani; beta-Hemoliz dir. Streptokok kolonisi etrafinda, seffaf halka olusur.
2- alfa-Hemoliz; koloni etrafinda yesil halka yapar. 
3- gamma-Hemoliz; Hemoliz yoktur. 

Bu yuzden hastalik yapan Streptokoklara; "A-grubu, beta-hemolitik" veya Streptokokkus piyogenes denir. 

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2025 Saat 03:12
Hocam bilgilendirici ve detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Oğlum üçüncü kez rahatsızlandığında da döküntü oldu ve tedavi olmasına rağmen döküntüler yaklaşık bir ay kadar geçmemişti. Bana da kızılı düşündüren bu olmuştu. 
Hocam cahilliğime verin lütfen. Anladığım şu ki döküntü olsun yada olmasın; geçirdiği rahatsızlıklar farklı streptokok bakterilerinden kaynaklanmıştı. Kızıl yada değil, her tür streptokok bakterisi hemen hemen aynı riskleri taşıyor. 
Son olarak yaza kadar deposilin öneriniz yok diyebilir miyim?

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2025 Saat 18:54
Arazlar kesin degil ise, karar veremiyorsaniz;
1- "Kan sayimi" yaptirin. WBC(Lokosit) 17'nin ustunde olur!!
2- Strep-A Testi yaptirin: (+) olursa mutlaka deposilin6-3-3 yapilmasi gerekir.
Turk doktorlarinin ne bu hastaliklar ile ne de tedavileri ile ilgili en ufak bir bilgileri yoktur!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat