Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - solunum hızı hakkinda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsolunum hızı hakkinda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azranınannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı azranınannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: solunum hızı hakkinda
    Gönderim Zamanı: 06 Şub 2018 Saat 01:27
Kadir hocam  oğlum 1 yaşında . 3- 4 gün öncesi öksürük başladı.  Hafif ateşle beraber. Ama genel durumu iyiydi. Gece sabaha kadar hep ateş devam etti müdahale etmedik sizden öğrendiğimiz için. 
Ertesi gün de yine ateş öksürük ve su gibi burun akıntısı başladı.  Burun akıntısı su gibi olduğundan hastalığın yeni başladığını anladık. Serum fizyolojik ve bal limon uyguladım. 
Aslında genel durumu da fena sayılmazdi ama çok hızlı nefes alıp vermeye basladi. Dakikada 45 50 yi buldu. Istahsiz olduğu için ağız kokusu vardı evet ama tarifinizde ki gibi les bir koku değil. Solunum bizi endiselendirince acile gittik. Dr bogazlarinin kötü olduğunu söyledi ve reçete yazdı. Bi anlik gaflet sonucu kendimizi buhar odasinda bulduk. 'Yeni açılmış buhar Odası'da. .  Öncesinde siringa ile bişey icirdi hemşire ardından 10 dk buhari yüzüne tutun dedi. Tabi biz buhari yüzüne hiç tutmadik, dakika bitince de ayrildik.  Reçete de günde 3 kez parol 1 kez paranox s fitil,  burun spreyi  ve klamen 12 saatte bir . Elbette hiç birini kullanmadik.  Fakat eve geldikten sonra ve bugün gün boyunca oğlum kafasını kaldiramadi. Öksürük inanilmaz arttı , her oksurusunde sanki 2 3 kişi birden oksuruyormus gibi ince kalın bir öksürük şekli.  Keh keh gibi bir ses. Gözler sulandi burun feci akiyor. Ateşi de 37 bucugu gecmiyor.   Su bile iciremeyince klamen yarım ölçek verdim.  Solunum da dakika da 40 civarı.  
Klamen vermekle doğru mu yaptım emin olamadim hocam..
Solunum hızlı olmasa hiç vermeyecektim ..
Saygılar hocam 

Düzenleyen azranınannesi - 06 Şub 2018 Saat 01:38
cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2018 Saat 03:54
Biz , hizli diye: 60 ustune diyoruz...Yapilanlarin tamami nafile ve gereksiz islerdi.. Sadece Faturayi sisirdiler.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.