Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hastanede yatiyoruz (öksürük)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhastanede yatiyoruz (öksürük)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aslicinar Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aslicinar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hastanede yatiyoruz (öksürük)
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 23:20
Hocam benim bebeğim 5 aylık 7 kilo abisi 4 yaşında 15 kilo krese gidiyor ve orda bir arkadaşı üzerine kustuktan  sonra rahatsızlandı önce oksuruk sonra balgam burun akıntısı oldu çocuk Dr otit olmuş geninde akıntı var diye klamer  srup  verdi tabi ventolin ve pulmicort sonra hastalık küçüğü geçti ondada oksuruk balgam var en son üniversite hastanesi alerji poliklinik  gittik orda çocuk çok sıkışmış dedi yatış verelim bende devlet hastanesine götürdüm  oradada  yatış verdiler ve şuanda 2 saate bir ventolin veriliyor kan gazı baktılar oksijenlenmenin  yetersiz oldugunu  söylediler havalanmanin  fazla olduğunu söylediler 5 kez 6 mg dan prednol yapildi sikisirsa  dekore yapacagini  söyledi ne yapacagim  bilmiyorum  kafam çok karışık lütfen bize bir öneri  bende rontgenin  resimler mevcut size nasıl ulastirabilirim  dinleme sesleri de doktor sıkışık  olduğunu  söylüyor hemogram  biokimya  crp  sonuclari  bende var şu an klamer  sefriakson  ve ulkuran  veriliyor birde pulmicort  ile ventolin ve yüzde 3 luk nacl
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aslicinar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 01:16
Kadir hocam cocugumun  saturasyonlari düştü O2 siz 83 85 arası ve suan dakikada 2 lt den O2 veriliyor lütfen sizde bir değerlendirme yapın facedwn mesaj olarak röntgen ve sonuçları gönderdim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 02:53
Pulmicort kullandiginiz icin, HASTANELIK olmaniz, kacinilmaz. Eski mailleri okuyun, bu sahtekarliklarin, nasil 3 kademede yapildigini cok acik bir sekilde, defalarca anlattim.. Tahllilleri ve filmleri gonderin.
5 aylik cocuga; Ventolin, Aferin, Peditus, gibi suruplar ve Nasonex, Pulmicort gibi spreyler VERILMEZ.... Verilirse, sonuc boyle olur.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aslicinar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 19:16
Hocam facebookta  ki adresinizden rontgenleri ve tahlil sonuçlarını gönderiyorum lütfen değerlendirseniz çok mutlu olacağım 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2015 Saat 01:48
Gelmedi?????

Hic olmaza, kan tahlilindeki WBC degerini yazin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aslicinar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2015 Saat 18:41
 Kadir hocam lökosit 10.46 (4-11.5) eritrosit 4.76 trombosit 576 hmglbn  13.4  lenfosit  4.829  monosit  0.998 kan gazı pH 7.452 po2  49 a bıkarbonat  19.7 s bıkarbonat 21.7 pco2  28.8 crp 0.164
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2015 Saat 19:09
Basindan beri Grip geciriyormus... Siz Pulmicort kullanarak, KORTIZON etkisi ile viruslara; vucudun karsi koymasini, tepki gostermesini ONLEDINIZ... Viruslerde kortizon etkisi ile butun akcigerlere hic belirti vermeden yayildilar.
Normalde; Vucudun bagisiklik sistemi, bu Grip virulerini; 2-3 haftada vucuttan atabildikleri halde, simdi is cok uzayacak. Hele hastane isin kolayina kacip, goz boyamak icin, gene Pulmicort veya benzeri spreylere Ventolinli buharlara bas vurursa, isiniz cok zor demektir.
Isin en kotusu; bu durumda, Hastaneden de disari cikamazsiniz... Beklemekten baska da sansiniz yok. Zaman icinde virusler etkileri kaybedince, cocuk duzelecek.
35 sene ozel calistim, tek 1 tane bile hastami bu sekilde Hastanelere yatirmadim...
Bir dahaki sefere, Grip oldugunda, 2-3 hafta suren sumuklu/oksuruklu devreye razi olun, benim dediklerimi uygulayin. Sakin "Kestirme yollara" sapmayin.. Isin kolayina kacarsaniz, bu hileleri yerseniz, Grip oldugu halde; Astim tedavilerini uygularsaniz, sonuc olarak; boyle hastanelere dusersiniz.
Simdi gorun bakin, Hastane, size; nasil bir "Fatura" cikaracak..Bunlarin hepsi; danisikli-dogusuklu tuzaklar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Oca 2015 Saat 19:11
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aslicinar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2015 Saat 20:12
Hocam sizi tanıdığıma çok sevindim allah razı olsun yazılarınızı okudum bebegime ve ogluma limonlu bal cold mix vick harici artık kolayca ilaç vermeyeceğim  onereceginiz  başka bir şey varmı 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.