Merhabalar Kadir bey, Oncelikle atesle alakali makalelerinizi bircok kez okudum.ayrıca ateşle ilgili bir cok mail okudum ama aradigimi bulamadim.yoksa sizin vaktinizi almak istemiyorum.
Kizim 16 aylik 9.5 kilo.3 gundur sebebsiz bir atesi var.40 dereceyecikiyor ates.gunboyuda inisli cikislidevam ediyor ama geceleri hep yuksek atesli.siz atesle ugrasmayin dediginiz icin mudahale etmiyorum AMA atese neyin sebeb oldugunuda merak ediyorum.
Oncelikle griple alakali herhangi bir belirti yok(burnu akmiyor oksurmuyor ayrica burnutikalidegil)
Bogazinda kizariklik yok.dili normal gorunumunde ve kulakla alakali bi sikinti yok gibi yani agrisi olsa aglardi diye tahminediyorum.
4gunonce bahcedeoynamisti ondan sonra elini agzina cok goturdu ve 4 gundur Eli agzindan cikmiyor bide kopek disleri cikiyor heralde onlari kasimak istiyor.yani mikrop kaptiysa kusma veya ishal olmazmiydi arkasindan.3 gundur atesi var.
Daha once 6.hastalikgecirdik.o yuzden onuda eledim.geriye kizamik kaldi AMA ondadagozde kizariklik, isigabakamama gibibelirti olmasi lazim demissiniz.onlardayok.
IYE olsa ondada idrarin kotu kokmasi lazim degilmi ? oyle bir kokuda yok
Geriye baska olabilecek bir hastalik varmi hocam? yarinda dusmezsedoktora gidip kansayimi ve idrar tahlili yaptiriyim mi?
Yada bunu kurcalamayip atesin dusmesinimi bekleyeyim.vucudun baska bir yerinde enfeksiyonvarda benmi goremiyorum diye endiseleniyorum.
Bu arada esim surekli atesi dusurmedigimicin kiziyor.dun ates dusurucu vermem icin usteleyince ates dusurucu verdim gece .sanki cocugumun atesi biraz dustu AMA 1-2saat sonra uyandi ve titriyordu , emzirdim ve geri uyudu.bence atese mudahale edince daha kotu oluyor.
Cok uzun yazdim kusura bakmayin Kadir bey AMA bisey atlamak istemedim.hemde bizim durumumuzu yasayanbiri varsa okuyup faydalansin istedim.
Sonuc olarak ne yapmami onerirsiniz?
Simdiden tesekkurler cevabiniz icin.