Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Atesin sebebi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42168
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 11:10

Konu: Atesin sebebi?
Mesajı Yazan: ikra6
Konu: Atesin sebebi?
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2014 Saat 11:14
Merhabalar Kadir bey, 
Oncelikle atesle alakali makalelerinizi bircok kez okudum.ayrıca ateşle ilgili bir cok mail okudum ama aradigimi bulamadim.yoksa sizin vaktinizi almak istemiyorum.
Kizim 16 aylik 9.5 kilo.3 gundur sebebsiz bir atesi var.40 dereceyecikiyor ates.gunboyuda inisli cikislidevam ediyor ama geceleri hep yuksek atesli.siz atesle ugrasmayin dediginiz icin mudahale etmiyorum AMA atese neyin  sebeb oldugunuda merak ediyorum.

Oncelikle griple alakali herhangi bir belirti yok(burnu akmiyor oksurmuyor ayrica burnutikalidegil)
Bogazinda kizariklik yok.dili normal gorunumunde ve kulakla alakali bi sikinti yok gibi yani agrisi olsa aglardi diye tahminediyorum.
4gunonce bahcedeoynamisti ondan sonra elini agzina cok goturdu ve 4 gundur Eli agzindan cikmiyor bide kopek disleri cikiyor heralde onlari kasimak istiyor.yani mikrop kaptiysa kusma veya ishal olmazmiydi arkasindan.3 gundur atesi var.

Daha once 6.hastalikgecirdik.o yuzden onuda eledim.geriye kizamik kaldi AMA ondadagozde kizariklik, isigabakamama gibibelirti olmasi lazim demissiniz.onlardayok.
IYE olsa ondada idrarin kotu kokmasi lazim degilmi ? oyle bir kokuda yok

Geriye baska olabilecek bir hastalik varmi hocam? yarinda dusmezsedoktora gidip kansayimi ve idrar tahlili yaptiriyim mi?
Yada bunu kurcalamayip atesin dusmesinimi bekleyeyim.vucudun baska bir yerinde enfeksiyonvarda benmi goremiyorum diye endiseleniyorum.

Bu arada esim surekli atesi dusurmedigimicin kiziyor.dun ates dusurucu vermem icin usteleyince ates dusurucu verdim gece .sanki cocugumun atesi biraz dustu AMA 1-2saat sonra uyandi ve titriyordu , emzirdim ve geri uyudu.bence atese mudahale edince daha kotu oluyor.

Cok uzun yazdim kusura bakmayin Kadir bey AMA bisey atlamak istemedim.hemde bizim durumumuzu yasayanbiri varsa okuyup faydalansin istedim.
Sonuc olarak ne yapmami onerirsiniz?
Simdiden tesekkurler cevabiniz icin.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2014 Saat 19:10
Atesi dusurmeniz, iyi bir sey degil. Tekrar cikarken, (eger o titremeler olmasa idi) havale gecirebilirdi.
Bir kan sayimi yaptirin ve sonucunu yazin.

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2014 Saat 19:26
Allah razi olsun hocam.
Son 1 saattir burunda tikaniklik basladi.serum fizyolojik  koydum ve sicak buhar yaptim.
Sanki nefes alirken whizz diye ses geliyor ama genizdenmi yoksa cigerden mi anlamadim.nefes verirken bir sorun yok.simdi bronsitle alakali mailleri okuyorum.nefes verirken sikinti olur demissiniz.ama yinede korktum.yarin kan testi yaptirip sonucu yazarim inshAllah.
Kadir bey sadece dun gece ates dusurucu verdim oda esim surekli havale gecirecek cocuk deyip durdugu icin.sizin butun yazilarinizi okuyorum ama yinede havale gecirirse diye korkuyorum

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2014 Saat 20:56
Ates yuksek iken, havale gelmez.. Aniden ates yukselmesi olursa havale gelir...Atesi her dusurdugunuzde, RISK baslar..
Bizim halkimiz ve doktorlarimiz bu isleri cok iyi bilselerdi; Turkiye bebek-cocuk olumlerinde dunya sampiyonlari arasinda olmazdi... Buna birde; daha nufus kagidi cikarilmadan olenleri ve olmus kardesinin nufus kagidini kullananlari ilave ederseniz, oranlar cok daha kotu cikar...

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2014 Saat 16:54
Hocam en son yazdigim gun kizim sabaha kadar atesliydi.hic atesini dusurmedim hatta bir ara esim gece, bu kiz yaniyor dedi bende arkani don ve yat atesini dusurmeyecegim dedim.neyse sabaha karsi atesi bir anda dustu ve bidaha yukselmedi yani dun.ama Ben yinede doktora goturdum.sadece kulaklarinda biraz kizariklik var dedi onundisinda bisey yok o yuzden virus tur bu dedi.kan tahliline gerek  yok dedi.eger 2gun icerisinde tekrar ederse geri gel kan ve idrarin tahlili yaptirin dedi.
Doktordan geldikten sonra aksam kizim beni emerken horlar tarzda ses cikariyordu.gecede bi turlu uyuyamadi.acayip horluyor.nefes alirken zorlaniyor , verirken sorun yok.
Serum fizyolojik ve cold mix kullaniyorum bide yastigini yuksek tutup yan yatiyorum.bugun sabaha iliadin basladim.nasil gecer bu horlama hocam.ates dustu AMA arkasinda nasil horlama birakti bize anlamadim.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2014 Saat 22:32
Grip, atesli devresini tamamladi, bundan sonra "nezle ve oksuruklu" devre baslayacak. Yaptiklariniza aynen devam edin. 2-3 hafta surecek.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2014 Saat 18:27
Hocam siz nezle ve oksuruklu devre baslayacak dediniz ama bugun 5.gun ve cok sukur ne nezle nede oksuruk var.demekki kizim grip olmadi mi hic hocam.o zaman bu ates neyin nesiydi?yani ates varsa illaki nir enfeksiyon mu vardir.yani beraberinde bir hastalik olmak zorundami.
Ben atesi dusurmedigim icin hastalik gelemeden gittimi?horlamasida kesildi cok sukur.3 gun illadin kullandim.dunden beride horlamiyor.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2014 Saat 20:54
Ates gerektigi kadar cikarsa, grip 1 gunde bile iyilesir. Gecmis olsun.

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2014 Saat 06:28
Allah razi olsun hocam.bikmadan usanmadan bizlere sabirla verdiginiz cevaplar icin.sizden ogrendiklerimi etrafimdaki herkese anlatiyorum ama dinleyenler cook az:( onlarin goz gore oksuruk surubu antibiotik kullanmasina cook uzuluyorum.en ufak bir ishalde veya ates cikmasinda hastaneye yatip serum taktirmalarina.inanin bazen ben bile etrafimdakilere soylemekten bikiyorum.siz ne kadar sabirli ve ozverilisiniz hocam.binlerce insana ayni sorularda olsa bikmadan cevapliyorsunuz.Allah bu yaptiklarinizin karsiligini hem bu dunyada hem ahirette versin.
Saglik ve afiyetle kalin.

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2014 Saat 19:31
Allah, diledigini "Dogru yola" yonlendirir.. Siz okumaya devam edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat