Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Reflü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumReflü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 296
Mesajın Direkt Linki Konu: Reflü
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2012 Saat 12:32
İyi günler 
Bebeğim bir aylıkken geçmeyen burun akıntısı nedeniyle doktor tarafından reflü ultrasonu istendi.kusması olmamasına rağmen reflü teşhisi konuldu . Motolium şurup verildi. Eşimin işi dolayısıyla tunusta yaşamaktayım. Bebeğim iki aylık olduğunda istanbulda bir doktora gösterdim kilo alımı gayet iyi ilacı bıak dedi. 5 aydır kullanmıyorum . Şu an bebeğim inatçı bir soğuk algınlığı geçiriryor Tunustaki doktorum bunun ilacı bırakmamla ilgili olduğunu söyledi ve reflü ilacını kullanmam gerektiğini belirtti. Ben kullanma taraftarı değilim . İlk kez soğuk algınlığı geçiriyor.sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2012 Saat 02:04
Kesinlikle Reflu yok... Soguk alginligi inatci degildir, virutik oldugundan en az 2-3 hafta surer. Gariban Tunus'lu doktor, hayatinda Tunus'ta soguk alginligi gormedigi icin, karistiriyor...Hasta olmasinin sebebi;  Cok kalabalik icine sokmaniz ve  cok opulmesi, tabiiki ,"soguk alginligi" olur. Eski mailleri okuyun.  
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2012 Saat 04:47
Tesekkur ederim.bogazin sag kisminda kucuk bir beze yapmis.sice onemli bir durum olabilirmi? Yoksa hasta oldugu icin mi? Simdiden te sekkur ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2012 Saat 07:24
Hastaligina bagli lenf bezidir. Ellediginiz zaman hareket ediyor ise, onemli degildir.
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2012 Saat 12:39
Çok teşekkür ederim
Son bir sorum olucak beni mazur görün lütfen başka bir ülkede çocuk büyütmek zor . 2 ve 4 aylarda zaturre aşısını yaptırdım burda aşı takviminde yok özel aldım. 6. Aya geldiğinde doktor yapmadı hepatit ve karma aşıyla beraber ağır olur dedi .Türkiyede yapılıyor dediğimde 1 ay sonra geldi .7. Ayına geldiğimde bebeğim hastalandı şu an 7 ay 10 günlük henüz iyiyleşmedi. 3. Doz için artık çok mu geç? 3 hafta sonra türkiyeye gidiceğim .orda yaptırabilirmiyim ? Yoksa geç mi kaldım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2012 Saat 18:23

1-Bu asilar icin gec diye bir sey yok. Bir tek Rotavirus asilarinda gec kalma riski vardir. ( 3.5 aydan evvel baslanacak, 8. aydan evvel bitirilecek)... Diger asilar arasinin uzun olmasinin hicbir zarari yoktur, kaldiginiz yerden asilarini yaptirin...

2- Bu asilar; ya ayni gun, yada en az 1 ay ara ile yapilmalidirlar. Bazi doktorlar, kasten, hasta daha fazla gelsin diye ayni gunde yapmazlar. Yoksa; "-agir gelme-" diye bir sey yoktur, bunu sadece sarlatanlar soyler.
3- Asiyi nerede olsa yaptirabilirsiniz, farketmez. Farkli markada asilar bile yapilabilir ( Rotavirus asilari haric, bu asi ayni marka ile devam etmelidir. )
Yukarı Dön
Yasminal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2012 Saat 17:06
Hocam
Kızımın burun akıntıs 10 gün oldu kesilmedi sürekli temizliyorum doktor şimdide reflüyü bıraktı alerjiden bahsediyo . Babam geipti ondan geçtiğini düşündüğümü söylediğimde bu grip değil yediği bir şey alerji yapıyo oda iyileşmesini engelliyor dedi kan testi istedi. Yaptırmak istemiyorum. Yumurta sarısı vermeye başladım 7 aylık olunca erken başlamışsın diyor 9. Ayda başlıycakmışım ama çok okudum internette 7. Ayda başlanabilir diyordu. Sizce alerjiyle ilgili bir durum varmı? Çok teşekkür ederim burda başka gidebileceğim bir doktor yok.

Verdiğim ek gıdaları yazmak istiyorum uygun görmediğiniz varsa belitirseniz sevinirim 
Sabah tuzsuz peynir yumurta sarısı yarım pekmez bebe bisküvisi süt (emzirdikten sonra )
Öğlen sebze püresü ya da tarhana çorbası 
Akşam üstü meyve püresi elma armut içine biraz muz katıyorum 
8 gibi kaşık maması muhallebi gibi . Yemek aralarında ve yatmadan emziriyorum verdiğim ek gıdaların miktarı çok değil her biri çay bardağının 4/3 ü kadar b. Verdiğim gıdalarla alakalı bir durum olabailir mi ? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2012 Saat 01:14
7 aylik cocukta ne allerjisi olacak, resmen cakallik pesinde. Yumurta sarisi; 6. aydan itibaren verilebilir, bu doktora  fazla kulak asma. Sakin test filan da yaptirmayin.
Bebe biskuvisi pek 5 taneden fazla olmasin. Kesinlikle verdikleriniz ile bir ilgisi yok, cocugunuz Grip geciriyor, benim eski mailleri okumaya devam edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.