Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Reflü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36224
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 13:26

Konu: Reflü
Mesajı Yazan: Yasminal
Konu: Reflü
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2012 Saat 12:32
İyi günler 
Bebeğim bir aylıkken geçmeyen burun akıntısı nedeniyle doktor tarafından reflü ultrasonu istendi.kusması olmamasına rağmen reflü teşhisi konuldu . Motolium şurup verildi. Eşimin işi dolayısıyla tunusta yaşamaktayım. Bebeğim iki aylık olduğunda istanbulda bir doktora gösterdim kilo alımı gayet iyi ilacı bıak dedi. 5 aydır kullanmıyorum . Şu an bebeğim inatçı bir soğuk algınlığı geçiriryor Tunustaki doktorum bunun ilacı bırakmamla ilgili olduğunu söyledi ve reflü ilacını kullanmam gerektiğini belirtti. Ben kullanma taraftarı değilim . İlk kez soğuk algınlığı geçiriyor.sizce ne yapmalıyım? Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2012 Saat 02:04
Kesinlikle Reflu yok... Soguk alginligi inatci degildir, virutik oldugundan en az 2-3 hafta surer. Gariban Tunus'lu doktor, hayatinda Tunus'ta soguk alginligi gormedigi icin, karistiriyor...Hasta olmasinin sebebi;  Cok kalabalik icine sokmaniz ve  cok opulmesi, tabiiki ,"soguk alginligi" olur. Eski mailleri okuyun.  

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2012 Saat 04:47
Tesekkur ederim.bogazin sag kisminda kucuk bir beze yapmis.sice onemli bir durum olabilirmi? Yoksa hasta oldugu icin mi? Simdiden te sekkur ederim

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2012 Saat 07:24
Hastaligina bagli lenf bezidir. Ellediginiz zaman hareket ediyor ise, onemli degildir.

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2012 Saat 12:39
Çok teşekkür ederim
Son bir sorum olucak beni mazur görün lütfen başka bir ülkede çocuk büyütmek zor . 2 ve 4 aylarda zaturre aşısını yaptırdım burda aşı takviminde yok özel aldım. 6. Aya geldiğinde doktor yapmadı hepatit ve karma aşıyla beraber ağır olur dedi .Türkiyede yapılıyor dediğimde 1 ay sonra geldi .7. Ayına geldiğimde bebeğim hastalandı şu an 7 ay 10 günlük henüz iyiyleşmedi. 3. Doz için artık çok mu geç? 3 hafta sonra türkiyeye gidiceğim .orda yaptırabilirmiyim ? Yoksa geç mi kaldım?

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2012 Saat 18:23

1-Bu asilar icin gec diye bir sey yok. Bir tek Rotavirus asilarinda gec kalma riski vardir. ( 3.5 aydan evvel baslanacak, 8. aydan evvel bitirilecek)... Diger asilar arasinin uzun olmasinin hicbir zarari yoktur, kaldiginiz yerden asilarini yaptirin...

2- Bu asilar; ya ayni gun, yada en az 1 ay ara ile yapilmalidirlar. Bazi doktorlar, kasten, hasta daha fazla gelsin diye ayni gunde yapmazlar. Yoksa; "-agir gelme-" diye bir sey yoktur, bunu sadece sarlatanlar soyler.
3- Asiyi nerede olsa yaptirabilirsiniz, farketmez. Farkli markada asilar bile yapilabilir ( Rotavirus asilari haric, bu asi ayni marka ile devam etmelidir. )

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2012 Saat 17:06
Hocam
Kızımın burun akıntıs 10 gün oldu kesilmedi sürekli temizliyorum doktor şimdide reflüyü bıraktı alerjiden bahsediyo . Babam geipti ondan geçtiğini düşündüğümü söylediğimde bu grip değil yediği bir şey alerji yapıyo oda iyileşmesini engelliyor dedi kan testi istedi. Yaptırmak istemiyorum. Yumurta sarısı vermeye başladım 7 aylık olunca erken başlamışsın diyor 9. Ayda başlıycakmışım ama çok okudum internette 7. Ayda başlanabilir diyordu. Sizce alerjiyle ilgili bir durum varmı? Çok teşekkür ederim burda başka gidebileceğim bir doktor yok.

Verdiğim ek gıdaları yazmak istiyorum uygun görmediğiniz varsa belitirseniz sevinirim 
Sabah tuzsuz peynir yumurta sarısı yarım pekmez bebe bisküvisi süt (emzirdikten sonra )
Öğlen sebze püresü ya da tarhana çorbası 
Akşam üstü meyve püresi elma armut içine biraz muz katıyorum 
8 gibi kaşık maması muhallebi gibi . Yemek aralarında ve yatmadan emziriyorum verdiğim ek gıdaların miktarı çok değil her biri çay bardağının 4/3 ü kadar b. Verdiğim gıdalarla alakalı bir durum olabailir mi ? 

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2012 Saat 01:14
7 aylik cocukta ne allerjisi olacak, resmen cakallik pesinde. Yumurta sarisi; 6. aydan itibaren verilebilir, bu doktora  fazla kulak asma. Sakin test filan da yaptirmayin.
Bebe biskuvisi pek 5 taneden fazla olmasin. Kesinlikle verdikleriniz ile bir ilgisi yok, cocugunuz Grip geciriyor, benim eski mailleri okumaya devam edin.

Mesajı Yazan: Fıstık
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2012 Saat 15:47
Kadir bey merhaba ; benim kızım 2 aylık her emmeden sonra kusuyor ve arada bir boğulcak gibi sesler çıkarıyor dr.reflü illacı verdi  2 ay kullanmamı söyledi gavıscom infant kullanıp kullanmamakta kararsız kaldım , kızım doğduğunda 3.500 gr , 1 aylıkken 4.500 gr 2 aylık 5.125 gr dr bana bebeğin yeterli kilo almadığını mama takviyesi yapmam gerektiğini söyledi ne yapmam gerekiyor.

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2012 Saat 19:12
1- ONCELIKLE o hicbirseyden haberi olmayan doktordan kurtulun. Kendinize baska doktor bulun.
2- Cocugunuzun gelismesi super, hicbir eksigi yok.
3- Bu kadar kusmaya ragmen bukadar guzel kilo almasi; onun fazla emdigini ve rahatsiz olmamak icin kustugunu gosterir. Hastalik kusmasi olsa idi, kesin kilo kaybi olurdu. Goruyorsunuz; ne kadar kolay teshis koyup ilaci dayiyorlar... Biraz "Yeni Dogan Ozellilerin den" bilseler bu sacmaliklar olmayacak...
4- Sakin mama takviyesi yapmayin, zaten sutunuz fazla fazla geliyor.. Ne bicim doktor bunlar, anlasilir gibi degil...

Mesajı Yazan: Fıstık
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2012 Saat 14:32
Çok teşekkür ederim içimi çok rahatlattınız ; ben dr boğulcak gibi sesler çıkarıyor deyince bana normal değil bu cigerlerine süt kaçar boğulur dedi illacı sanırım iş olsun diye verdi :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat