Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Atessiz havale olur mu?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAtessiz havale olur mu?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
CeydaK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesajın Direkt Linki Konu: Atessiz havale olur mu?
    Gönderim Zamanı: 04 May 2012 Saat 11:47
Merhabalar Kadir Bey,

sayenizde 3.5 yasindaki oglumun ilk kres yilini ilacsiz doktorsuz, balli limon ve viks ile atlattik..siz olmasaniz ne durumlara duserdik bilemiyorum, Allah size uzun omurler versin..

size sormak istedigim durum bir arkadasimin 2 aylik oglunun basina geldi;
havale ile ilgili yazinizi okudum, atesten bahsediyorsunuz ama anlattiklari atessiz bir havale gibi dusunun, cocugun gozleri kaymis, dudaklari morarmis durup dururken olmus bu durum isin enteresan tarafi bu 2. veya 3. defa oluyormus ve ates yok vucutta..bayginlik nekadar surmus onu bilemiyorum ama dudaklardan morarma tamamen kendine gelme durumu yarim saat kadar suruyormus..

sisli etfale dahiliyeye goturulmus, kan tahlili, eko, eeg gibi tetkikler yapilmis simdilik bir sorun cikmamis, bugunlerde de Norolojiye goturecekler..

sizin bu konuda degerli yorumunuzu almak istedim
saygilar, sevgiler..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 04:26
6 aydan evvel "Atese bagli havale" zaten gorulmez, mutlaka etraflica arastirilmasi gerekir. West sendromu ekarte edilmelidir.  
Yukarı Dön
feryaeren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 77
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 12:18
Hocam benim oğlumunda 1 aylıkken başına geldi aynı durum , kayınvalidem karbonatlı bez ile oğlumun ağzında ki papucuklarını silmeye çalışırken oğlum birden nefessiz kalıp gözleri kayıp tepkisiz kolumuza yığıldı  , hemen hastaneye koştuk , orada havasız kalmış diye hava verdiler , bu esnada hiç ateşi olmadı hatta ateşi 35 çıkmıştı... peki hocam bizim bu yaşadığımız neydi ?? şimdi çok şükür oğlum 2 yaşında ve gelişimizde herhangi bir sorun yok ...
ferya gül
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 20:45
Kayinvaldeniz; isi abartmis ve verdigi uyari ile,  "Vagal stimulus" ile nefessiz kalmasina sebep olmus. Bunun "Havale" ile bir ilgisi yok.
Yukarı Dön
feryaeren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 77
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2012 Saat 08:07
öncelikle teşekkürler hocam da bu dediğiniz şey nedir ve kalıcı bir etkisi olur mu ? dediğim gibi şu an oğlum 2 yaşında ve gelişimi çok iyi ama şimdi azıcık endişe ettim doğrusu , o dönemde bizi hastaneye yatırıp serumlarla dediğiniz gibi gösteri yapsalar da eşimin aşırı panikliği yüzünden bunu engelleyemedim ...
ferya gül
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2012 Saat 19:28
Her hangi bir kimsenin (eriskinlerde bile) aniden bogazini sikar veya nefes borusu uzerine darbe vurursaniz, Vagus sinirinin ( 10. kafa cifti) uyarilmasi ile olan "Vagal stimulasyon" ani kalp veya nefes durmalarina sebep olabilir. Yasayanlarda kalici bir etkisi yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.