Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Atessiz havale olur mu?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34350
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 16:45

Konu: Atessiz havale olur mu?
Mesajı Yazan: CeydaK
Konu: Atessiz havale olur mu?
Mesaj Tarihi: 04 May 2012 Saat 11:47
Merhabalar Kadir Bey,

sayenizde 3.5 yasindaki oglumun ilk kres yilini ilacsiz doktorsuz, balli limon ve viks ile atlattik..siz olmasaniz ne durumlara duserdik bilemiyorum, Allah size uzun omurler versin..

size sormak istedigim durum bir arkadasimin 2 aylik oglunun basina geldi;
havale ile ilgili yazinizi okudum, atesten bahsediyorsunuz ama anlattiklari atessiz bir havale gibi dusunun, cocugun gozleri kaymis, dudaklari morarmis durup dururken olmus bu durum isin enteresan tarafi bu 2. veya 3. defa oluyormus ve ates yok vucutta..bayginlik nekadar surmus onu bilemiyorum ama dudaklardan morarma tamamen kendine gelme durumu yarim saat kadar suruyormus..

sisli etfale dahiliyeye goturulmus, kan tahlili, eko, eeg gibi tetkikler yapilmis simdilik bir sorun cikmamis, bugunlerde de Norolojiye goturecekler..

sizin bu konuda degerli yorumunuzu almak istedim
saygilar, sevgiler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 May 2012 Saat 04:26
6 aydan evvel "Atese bagli havale" zaten gorulmez, mutlaka etraflica arastirilmasi gerekir. West sendromu ekarte edilmelidir.  

Mesajı Yazan: feryaeren
Mesaj Tarihi: 08 May 2012 Saat 12:18
Hocam benim oğlumunda 1 aylıkken başına geldi aynı durum , kayınvalidem karbonatlı bez ile oğlumun ağzında ki papucuklarını silmeye çalışırken oğlum birden nefessiz kalıp gözleri kayıp tepkisiz kolumuza yığıldı  , hemen hastaneye koştuk , orada havasız kalmış diye hava verdiler , bu esnada hiç ateşi olmadı hatta ateşi 35 çıkmıştı... peki hocam bizim bu yaşadığımız neydi ?? şimdi çok şükür oğlum 2 yaşında ve gelişimizde herhangi bir sorun yok ...

-------------
ferya gül

Mesaj Tarihi: 08 May 2012 Saat 20:45
Kayinvaldeniz; isi abartmis ve verdigi uyari ile,  "Vagal stimulus" ile nefessiz kalmasina sebep olmus. Bunun "Havale" ile bir ilgisi yok.

Mesajı Yazan: feryaeren
Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 08:07
öncelikle teşekkürler hocam da bu dediğiniz şey nedir ve kalıcı bir etkisi olur mu ? dediğim gibi şu an oğlum 2 yaşında ve gelişimi çok iyi ama şimdi azıcık endişe ettim doğrusu , o dönemde bizi hastaneye yatırıp serumlarla dediğiniz gibi gösteri yapsalar da eşimin aşırı panikliği yüzünden bunu engelleyemedim ...

-------------
ferya gül

Mesaj Tarihi: 10 May 2012 Saat 19:28
Her hangi bir kimsenin (eriskinlerde bile) aniden bogazini sikar veya nefes borusu uzerine darbe vurursaniz, Vagus sinirinin ( 10. kafa cifti) uyarilmasi ile olan "Vagal stimulasyon" ani kalp veya nefes durmalarina sebep olabilir. Yasayanlarda kalici bir etkisi yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat