Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ZİNNAT SÜSPANSİYON
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumZİNNAT SÜSPANSİYON

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
doruk2010 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Konu: ZİNNAT SÜSPANSİYON
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2011 Saat 11:10

Hocam Günaydın

Kış geldi ağzımızdan hastalık lafı düşmüyor yine hastalık benimde derdim Oğlumun 11 aylık  aylık muaynesine gtttiğimizde burun tıkanıklığı vardı boğazlarındada biraz kırmızılık gördü doktor genel durumuda iyiydi çocuğun.sadece Aferin ancak belirtiler ağırlaşırsa  tekrar getirin dedi dün gece itibarı ilede çocuk  gerçekten ağırlaştı hapşırıyor öksürüyor burnu akıyor hırıltısı var ama en kötüsü  yutkunamıyor boğazındaki problemi dışarıdan çıplak gözle görmek bile mümkün sütünü içerken bile yutamıyor sabaha kadar uyku uyuyamadı

Ben SF limonlu bal ve cold mix  ‘e devam ediyorum ancak  boğazındaki durumdan dolayı evde bulunan ancak hiç kullanmadığımız ZİNNAT süspansiyona başladık  doğrumu yaptık bilemiyorum?

Siz ne tavsiye edersiniz?

Birde gelişim durumunu yazmak isterim

11 aylık  9.5 kilo 75 cm (son iki ayda 1.400 gr almış )

-sadece altta iki dişi var

-10 aylıktı yürümeye başladı

-Çok başınızı ağrıttım son sormak istediğimde iştahı yerinde bir çocuk gün içinde yumurtalı peynirli kahvaltısı meyvesi kıymalı yemeği ve 500 cc süt ve süt ürünü alıyor istisnai durumlar hariç ama kilo alımı yetersiz gibi sanki tabi şunuda eklemeliyim hiç kıpırdamadan oturduğu toplam 5 dakika yoktur gün içinde inanılmaz  hareketli ve afacan

Her şey için teşekkürler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2011 Saat 11:14
Boy ve kilosu ortalamay uygun, eksiği yok. Yedikleride makul..Son 2 ayda aldığı kiloda yeterli. Boğaz enfeksiyonu, bakteriel ise, antibiyotik gereklidir, viral ise gereksizdir. İllede emin olmak isterseniz, Kan sayımı yaptırın, WBC sayısı yüksek çıkarsa antibiyotik kullanın..
Yukarı Dön
doruk2010 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 37
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2011 Saat 11:18

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM DOKTOR BEY

WBC KAÇIN ÜZERİNDE ÇIKARSA DURUM BAKTERİYEL DEMEKTİR HOCAM?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2011 Saat 10:51
Yeni doğanın kan değerleri
P { margin: 0px; }

Yeni doğan bebeklerin erişkinlerden pek çok farkları vardır. Bunların en başında “Yeni doğanın kan değerleri” gelir. Anne karnında sürdürdüğü farklı hayattan, doğum hadisesi ile yeni bir yaşam şekliyle karşılaşan bebeğin bu yeni duruma uyumu biraz zaman alır. Bu zaman zarfında bu farklar bilinmezse, bebek birtakım lüzumsuz, kan tahlillerine ve ailede üzüntülere sebep olabilir. Bu tahlillerden en güncel ve önemli olanları:

ERİTROSİT                  HEMOGLOBİN                   LÖKOSİT
KORDON KANI:
      3.9-5.5 milyon/mm³      14.5-22.5g/dl.                     9-30 000/mm³
1-2 aylık                   3-5 milyon/mm³               9-14g/dl.                          5-19.5/mm³
2-6 yaş                    3-5.3 milyon/mm³          11.5-15.5g/dl.                    5.5-15.5/mm³

Yazının tamamı, yazarlar bölümünde...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.