Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacalm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma
    Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 08:51
Kadir bey ikiz oğullarım bundan 1.5 ay önce bir kaç gün kustular ateş yoktu 2-3 günde iyileştiler. 15 gün sonra yine aynısı oldu. 15 gün geçti şimdi yine aynısı. Bu çocuklara ne dokunuyor anlamadım. Ne olabilir? Niye böyle sık tekrarlıyor acaba? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 11:55
Onu siz bulacaksınız. Bazan fazla yediklerindede olabiliyor. Biraz gözleyin bakalım. Mikrobik bir hadise olsa, arkadan ishal gelir.
Yukarı Dön
hacalm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 12:03
Baştan bi ses kısıklığı oldu. Sonra kusma. Geçen seferkilerde arkasından bir veya iki kez sulu kaka yaptılar o kadar. Mikrobik olduğunu düşünüyorum,  çünkü ikisinde birden 2 gün arayla oluyor. Günlük süt veriyoruz. Biliyorsunuz bu sütler de çabuk bozuluyor. Günlük sütün tadına kokusuna bakıyoruz ama. Hafif bir bozulmadan da kaynaklanıyor olabilir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 12:49
Doğru, boğaz enfeksiyonlarıda bazan kusma yapar. Arkadan ishal gelmediğine göre mikrobik bir hadise değil, ya boğaz enfeksiyonu, yada çok yedirdiniz.
Yukarı Dön
hacalm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 13:15
Kusma iki veya üç gün sürüyor. Burun akıntısı ve öksürük yok, ateş yok.Olsa da en fazla 37.5, o da kulaktan ölçüm.  Yine de boğaz enfeksiyonu olabilir mi? Eğer öyle ise ilaç falan kullanmak gerekir mi? Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Düzenleyen hacalm - 24 Eyl 2009 Saat 13:31
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2009 Saat 13:51
Ateş olmadığında, ilaçsız kendisinin halletmesi daha doğru olur. Kusmayı çok abartırlarsa, "Emedur 100" fitil kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
hacalm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 08:56
Doktorlarıyla konuştum. Refü olabilir. Çocuk gastreontoroloğu bir görsün diyor. Ben de çocuklara bir sürü gereksiz tetkik yaptırmak istemiyorum. Siz ne önerirsiniz? Bir de yarın Hepatit A aşısı vurduracağım. Bu durumda vurdurabilir miyim? Hastayken vurdurmanın çocuklara bir zararı olur mu?Çok teşekkürler.

Düzenleyen hacalm - 25 Eyl 2009 Saat 12:41
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2009 Saat 13:27
Reflü, günün modası... Nerede ise bütün kusanlara "reflü" diyecekler.. Reflü öyle olmaz. Kusması geçsin, Hepatit-A aşısını vurdurursun, acelesi olan bir aşı değil.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.