Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=18583
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 17:43

Konu: kusma
Mesajı Yazan: hacalm
Konu: kusma
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 08:51
Kadir bey ikiz oğullarım bundan 1.5 ay önce bir kaç gün kustular ateş yoktu 2-3 günde iyileştiler. 15 gün sonra yine aynısı oldu. 15 gün geçti şimdi yine aynısı. Bu çocuklara ne dokunuyor anlamadım. Ne olabilir? Niye böyle sık tekrarlıyor acaba? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 11:55
Onu siz bulacaksınız. Bazan fazla yediklerindede olabiliyor. Biraz gözleyin bakalım. Mikrobik bir hadise olsa, arkadan ishal gelir.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 12:03
Baştan bi ses kısıklığı oldu. Sonra kusma. Geçen seferkilerde arkasından bir veya iki kez sulu kaka yaptılar o kadar. Mikrobik olduğunu düşünüyorum,  çünkü ikisinde birden 2 gün arayla oluyor. Günlük süt veriyoruz. Biliyorsunuz bu sütler de çabuk bozuluyor. Günlük sütün tadına kokusuna bakıyoruz ama. Hafif bir bozulmadan da kaynaklanıyor olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 12:49
Doğru, boğaz enfeksiyonlarıda bazan kusma yapar. Arkadan ishal gelmediğine göre mikrobik bir hadise değil, ya boğaz enfeksiyonu, yada çok yedirdiniz.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 13:15
Kusma iki veya üç gün sürüyor. Burun akıntısı ve öksürük yok, ateş yok.Olsa da en fazla 37.5, o da kulaktan ölçüm.  Yine de boğaz enfeksiyonu olabilir mi? Eğer öyle ise ilaç falan kullanmak gerekir mi? Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2009 Saat 13:51
Ateş olmadığında, ilaçsız kendisinin halletmesi daha doğru olur. Kusmayı çok abartırlarsa, "Emedur 100" fitil kullanabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 08:56
Doktorlarıyla konuştum. Refü olabilir. Çocuk gastreontoroloğu bir görsün diyor. Ben de çocuklara bir sürü gereksiz tetkik yaptırmak istemiyorum. Siz ne önerirsiniz? Bir de yarın Hepatit A aşısı vurduracağım. Bu durumda vurdurabilir miyim? Hastayken vurdurmanın çocuklara bir zararı olur mu?Çok teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2009 Saat 13:27
Reflü, günün modası... Nerede ise bütün kusanlara "reflü" diyecekler.. Reflü öyle olmaz. Kusması geçsin, Hepatit-A aşısını vurdurursun, acelesi olan bir aşı değil.

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 08:58

Kadir bey; haftasonu ikizlerden diğeri de aynı rahatsızlığa yakalandı. Önce hafif ses kısılması sonrasında kusma. 3-4 gün devam ediyor. Mide hiçbirşey kabul etmiyor. Çok az birşeyler yiyebiliyorlar. Diğerinde gaitada parazit, mikrobiyolojik inceleme ve gizli kan bakıldı hepsi negatif. Bir tek ph bakıldı o henüz çıkmadı. 1.5 ay içinde 3. kez aynı türde bir rahatsızlık yaşıyorlar. Acaba bu başka birinden mi bulaşıyor. Yoksa yediklerinden içtiklerinden mi? Başka bir tetkik gerekir mi? İlaç olarak ne vermeliyiz. Doktorları motilium gibi bir şey söyledi ama ben alıp vermedim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2009 Saat 10:53
İshalli hastalıklar, grip gibi doğrudan hastadan bulaşmazlar. Hasta şahıs, kakası ile bir yerleri kirletir, veya kanalizasyon, içme suyuna karışır, bu şekilde mikrop alırsınız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat