Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - faranjit +otit miş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfaranjit +otit miş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2011 Saat 08:02
merhaba yeniden,
kadir bey ela nın akşam ateşi düştü bi ara..ateş düşürücü içmeyi ve fitili red ettiği için vermememe rağmen düştü.gece pek uyanmadı gerçi ama bu sabah yine var ateşi.ateşi başlayalı bugün tam 7 gün oldu.iğneyi de 2 kere vurdurduk.bugün akşam 3.kez vurulacak.illiadin de de 3.günümüz.(2.kez 3.günümüz.1 gün ara ile bu ikincii lliadin tedavimiz)
hani siz dersiniz ya teşhis ve tedavi doğru ise ateşinin 1 günde düşmesi lazım diye...bizim hastalığımız da da geçerli mi bu durum?biz tedaviye başlayalı bu akşam 3.gün olucak ama ateş hala devam.bi yandan da düşünüyorum wbc si gerçekten antibiyotikliti,yanlış teşhis ve tedavi olamaz diye..gidişatımız normal mi,bi yerlerde hata mı yapıyoruz..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118280
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2011 Saat 12:50
Antibiyotiklik bir durum olsa idi, ateşin şimdiye kadar düşmesi gerekirdi.. Bir "Mono Test" yaptırabilirseniz, "Enfeksiyöz Mononükleoz" hastalığını da ekarte etmiş oluruz..Gidişatı biraz Enfeksiyöz Mono gibi... 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2011 Saat 13:38
aklıma gelmedi değil,ateşi şuanda 37.8 civarı falan..uyanıkken hayal görmüyor ama uykudan kalktığında sürekli rüya gördüm ben annnecim diyor.hatta dün bi ara uyandı beni çağırdı gittim "anne yılan gördüm rüyamda,bi daha gelirmi"falan dedi...
peki hem bakteriyel hem de Enfeksiyöz Mononükleoz aynı anda olabilir mi?çünkü sonuçta wbc si yüksektive onu düşürmek için antibiyotik kullanılması gerekmiyor muydu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2011 Saat 15:12
Enfeksiyöz Mono dada lökosit yüksek olabiliyor. Monosit oranının yüksek olması manidar. Antibiyotik başlamanızda bir sakınca yok, düşünce tarzınız temelde doğru, ama Tıp da daima "istisnalar" vardır.. Emin olmak için Mono testi yapılabilir. Antibiyotiğe 2 gün içinde cevap alamamak ta Enfeksiyöz Mono lehine. Ben bile emin değilim, siz nasıl emin olacaksınız?? Thumbs Up
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2011 Saat 15:21
belirtilerine baktım da aslında çok uyuyor belirtileri.bu akşam saat 17:30 falan gibi  hastenede baktırıcaz mono ya..sonucu size bildireceğim.ancak hani diyorsunuz ya bunda ateş 1 hafta sürer diye.buna göre
 1-bugün yaptırsakta doğru sonuç verir değilmi?
2- nette araştırdım bu hastalığı geçiren bi daha geçirmiyormuş yaşam boyunca bağışıklık kazanıyormuş doğru mu
3- gerçekten Enfeksiyöz Mono geçirdiğini düşünürsek hep kızımı öpüp kokladık bağışıklığımız yok ise bize de geçmiş olmaihtimali var değil mi?

Düzenleyen zehraeroğlu - 10 Şub 2011 Saat 15:23
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2011 Saat 09:55
1- Zaten çok erken bakıldığında çıkmıyor, geç baktırmak daha iyi..
2- Doğru...
3- Eğer çocukluğunuzda geçirmiş iseniz, bağışık olduğunuzdan, bir daha geçirmezsiniz..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2011 Saat 10:54
kadir bey dün akşam sedimantasyında bakıldı ela ya.onun sonucu 1 saat sonra çıkacak siz gidin biz ararız deidler.eve geldikten sonra aradılar.70 / 115 falan çıktı çok yüksek deidler.sonuç kağıdı elimde değil.söylediklerini yazıyorum o yüzden yani referans aralığı çocuk için 10 falan dediler.mono testinin sonucu bugün öğleden sonra çıkacak.sedimantasyon ve crp (116,4 çıktı) yüksek çıkınca hastaneye yatma tekliflerini yinelediler.biz hayır dedik.sedimantasyon neden bukadar yükselirki?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2011 Saat 10:56
bu arada son durumu genel olarak iyi değil.yine uykuya verdi kendini ve arada inliyor.gecede uyumadı.titredi falan sonra ateşi yine çıktı fitil verdim sonra uykuya geçti ama hala kalkmak istemiyor ve arada inliyor
AST 57 çıkmış.üst değer 50

Düzenleyen zehraeroğlu - 11 Şub 2011 Saat 10:58
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.