Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - faranjit +otit miş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfaranjit +otit miş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: faranjit +otit miş
    Gönderim Zamanı: 08 Şub 2011 Saat 01:51
iyi geceler kadir bey,
bu akşam telefonda görüştük kızım ela ile ilgili.özel sağlık sigortası hakkında bişey sormuştum.hatırlamışsınızdır.
sigortamız sadece yatarak olduğu için mecburen özel bi hastaneye gitmek zorunda kaldık.
neyse kısaca bahsedeyim.

ela nın cuma sabahından beri 39.5 larda ateşi vardı.burnu tıkalı ama akmıyordu.cuma başlayan ateşimiz c.tesi sabahı uyandığında yoktu.sonra c.tesi akşamı yeniden çıktı.ve pazar günü iyice halsizleşti.yemek yemedi hiç.boğazının acıdığını söyledi.cuma günüde yani ateşin ilk başladığı anda da kulağının ağrıdığını söylemişti.bende cuma,c.tesi ve pazar illiadin ve cold miks kullandım.bugün serum fizyolojiye geçtim ancak kızım hala kulağının ağrıdığını söyledi.hiç bişey yemiyor.azcık yoğurt yedi bu öğlen onuda kustu.sürekli uyku hali var.hep uyuyacağım ben diyip durdu.bu arada hiç ateş düşürücüde vermedim ben.
işte hastaneye götürdük her iki kulağıda kızarıktan öte iltihab olmuş dedi..boğazı kızarıkmış.geniz akıntısı varmış.FARANJİT +OTİT dedi.boğaz kültürü yapıldı.hani şu ilk 15 dk da çıkan sonuç varya str..A mı ne o temiz çıktı.kültür sonucunu ayın 10 unda alacağız.hemogram da istediler.ben sorunluları yazıyorum size.
TEST ADI                                                             REFERANS ARALIĞI
CRP                             88.2 mg/L                            < 2.8 mg/L
WBC :                         17.96 K/uL                            4.5 - 13.5 K/uL
nötrofil  sayısı             10.3  bin/uL                          1.5 - 8 bin/uL
monosit oranı             10.6   %                                 0 - 6 %
monosit sayısı              1.9 bin/uL                             0.0 - 0.7 bin/uL
Eozinofil oranı                0 %                                     1 - 5 %
HCT hematokrit           31.7 %                                  32 - 43 %   
MCHC                          35.3 g/dL                              30 - 35 g/dL 

Kadir bey,Ela nın ağzında kötü koku dilinde beyaz üstü pas lekesi var.yani aslında ben götürmeden de anlamıştım bakteriyel olduğunu.burnuda akmıyordu zaten.Nitekimde WBC si yüksek çıktı zaten.
hastanede serum takıldı.hastalandığından beri ilk ateş düşürücüsünü içti ibufen.ve damardan 24 saat etkili bi antibiyotik  yapıldı..

reçete edilen ilaçlara gelince (ela 3 yaş 11 aylık kilo 16.5 boy:106 cm)

Suprox 1X1+1/4 ÖLÇEK
RİNOPENT  3X1 ÖLÇEK 5 GÜN
OTRİVİTE PED SPREY 3X1
ANDOROX 3X1

BU İLAÇLARDAN HANGİSİNİ KULLANMALI,HANGİSİNİ KULLANMAMALI?BOĞAZ AĞRISI İÇİN TANTUM VERDE KULLANABİLİRMİYİZ?
aslında şöyle diyeyim.siz bu sonuçlara göre bana reçete yazar mısınız?antibiyotik yerine bize böyle durumlarda yazdığınız bactirim imi kullansak acaba..antibiyotiği kullanmayı hiç istemiyorum aslında.şart mı yani kullanmamız?
kısaca dedim ama bayağı uzunca oldu kusuruma bakmayın lütfen.bu defa size getiremedik,ama şükür i burdan da yardımcı olabiliyorsunuz..

Düzenleyen zehraeroğlu - 08 Şub 2011 Saat 02:10
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2011 Saat 07:44
kadir bey son durumu yazmak istedim.
hala ateşimiz çok yüksek.gece boyu uyumadı.sürekli su içiyor.gece bi kere içtiği suyu kustu..bi ara ateş bayağı titretti. coldmiks damlatmama rağmen,burun hala tıkalı.hiç yataktan kalkmak istemiyor öyle bi halsizliği var yani..rengi sapsarı,göz altları mor.
dün akşam saat 23:00 gibi serumla verilen antibiyotiğin 24 saat etkili olduğunu söylemişlerdi ama kızım hala hastaneye ilk götürdüğümüz gibi.
yazılan ilaçları henüz almadık.siz başka ilaç yazrsınız diye.illiadine dün ara vermiştim bugün başlıyacağım yine.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118280
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2011 Saat 11:17
WBC yüksekliği antibiyotiklik olduğunu gösteriyor. Ağızdan ilaç alamıyormı idi de serum takıldı??. Bazen, antibiyotiklik hastalığın yanında "viral" bir hastalık ta olabilir. Bu durumda ateş düşmeyebilir ama bir önemi yoktur, mühim olan antibiyotik tedavisine başlanmış olunmasıdır.. Kulakta bir problem varsa, İliadin kullanmanız şart. Bu kadar ciddi bir hastalıkta Suprax biraz hafif kaçar..Serum ile ne veriyorlar?? Rocephin veya benzeri bir antibiyotik  uygun olur..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2011 Saat 11:35
aslında ağızdan ilaç alır ama kusuyor.bi de çok halsiz ve bitkin idi bişey yemiyordu diye verildi serum.serum ile verilen antibiyotiğin adını bilmiyorum ama 24 saat etkili olduğunu söyledi.yani ağızdan ilk antibiyotiği bu akşam alıcak.iliadine başladım.
teşhisin doğru olduğu kesin.çünkü kızımda zaten boğazının ağrıdığını kulağının ağrıdığını daha hastaneye gitmeden söylüyordu.artı işitmesi yavaşladı.pek duymuyor bizi ve duymuyorum anne diyor.kulaktaki sıvıdan sanırım.
şimdi rocephin alıcazo zaman antibiyotik olarak.artı illiadine devam.artı cold miks e devam.ve tantum verde kullanalım diyorum boğaz ağrısı için.
boy 106 kg 16.5
1-bu ölçülere göre roceptin ne ölçüde  günde kaç kere vurulmalı?
2-tantum verde nin kullanım şekli günde kaç defa nekadar sıkılmalı
3- diğer dr un yazdığı diğer ilaçları almalı mı?yani meselailaçlardan biri için sudafet tarzıdır demişti ki siz sudafet v.s kullandırmıyorsunuz.

Düzenleyen zehraeroğlu - 09 Şub 2011 Saat 12:04
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2011 Saat 12:14

üstteki soruların cevabıı telefonda aldık teşekkürler kadir bey,

son durumumuz ise şöyle,
boğaz ağrısı,kulak ağrısı devam (illiadinde 2.günümüz ama inatçı bi ağrı olacak sanırım)
ateş devam ki vucudu mor oluyor bazen.bende o durumlarda ateş düşürücü veriyorum.günde 2 kere falan veriyorum..titreme geliyor.acayip halsizlik ve uyku yapıyor ateş.ateşi düşünce biraz kendine geliyor.ateşi olmadığında uyumuyor mesela,biraz hareketleniyor,uyursada kesintisiz yani uyanmadan düzgün uyuyor,azda olsa bişeyler yiyiyor .ama ateşi oluncada tam tersi oluyor.
bu akşam 2.kez iğnemizi olacağız.ben bişey sormak istiyorum.
ateşten ötürü çok halsiz düşerse benim anlattığım gibi morarrır titrerse falan yine de ateş düşürücü vermemekte ısrar etmenin bi anlamı var mı?yani siz böyle durumlarda verebilirisiniz diyorsunuz ama vermesek ne olur en kötü ihtimal?aslına bakarsanız o durumda bile vermek istemiyorum ateş düşürücüleri...ama havale geçirmesinden korkuyorum.havalenin zararlı olmadığını biliyorum ama o anı yaşamak istemem yinede..

Düzenleyen zehraeroğlu - 09 Şub 2011 Saat 12:21
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2011 Saat 14:33
Ateşden rahatsızlık duyduğunda ateş düşürücü ilacı veriyoruz. Merak etmeyin, ateş yükseldikten sonra havale gelmez. Aniden yükselme olursa gelir ve genelde sizi gafil avlar.. Ateşi düşene kadar iğnelere devam edin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2011 Saat 14:50

aslında kadir  bey ben sadece morardığı ve titrediği zaman üzülüyorum.yani ateş düşürücüyüde o anlarda veriyorum zaten.dişleri zangır zangır oluyor.ateş neden morarma yapar kadir bey.o durumda bile korkulcak biey yok değil mi?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2011 Saat 14:55
Ateşi çıktığında, bütün iç organların oksijene ihtiyacı artar. Eğer kalp ve solunum hızlanarak bu ihtiyacı karşılayamazsa vücut;  o anda lüzumsuz olan organlardan kanı çekerek, lüzumlu organlara gönderir.. Eller ve ayaklar soğur hatta morarır... Bu da yetmez ise, sindirim sisteminden kan çeker ve çocukta iştahsızlık görülür.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.