iyi geceler kadir bey,
bu akşam telefonda görüştük kızım ela ile ilgili.özel sağlık sigortası hakkında bişey sormuştum.hatırlamışsınızdır.
sigortamız sadece yatarak olduğu için mecburen özel bi hastaneye gitmek zorunda kaldık.
neyse kısaca bahsedeyim.
ela nın cuma sabahından beri 39.5 larda ateşi vardı.burnu tıkalı ama akmıyordu.cuma başlayan ateşimiz c.tesi sabahı uyandığında yoktu.sonra c.tesi akşamı yeniden çıktı.ve pazar günü iyice halsizleşti.yemek yemedi hiç.boğazının acıdığını söyledi.cuma günüde yani ateşin ilk başladığı anda da kulağının ağrıdığını söylemişti.bende cuma,c.tesi ve pazar illiadin ve cold miks kullandım.bugün serum fizyolojiye geçtim ancak kızım hala kulağının ağrıdığını söyledi.hiç bişey yemiyor.azcık yoğurt yedi bu öğlen onuda kustu.sürekli uyku hali var.hep uyuyacağım ben diyip durdu.bu arada hiç ateş düşürücüde vermedim ben.
işte hastaneye götürdük her iki kulağıda kızarıktan öte iltihab olmuş dedi..boğazı kızarıkmış.geniz akıntısı varmış.FARANJİT +OTİT dedi.boğaz kültürü yapıldı.hani şu ilk 15 dk da çıkan sonuç varya str..A mı ne o temiz çıktı.kültür sonucunu ayın 10 unda alacağız.hemogram da istediler.ben sorunluları yazıyorum size.
TEST ADI REFERANS ARALIĞI
CRP 88.2 mg/L < 2.8 mg/L
WBC : 17.96 K/uL 4.5 - 13.5 K/uL
nötrofil sayısı 10.3 bin/uL 1.5 - 8 bin/uL
monosit oranı 10.6 % 0 - 6 %
monosit sayısı 1.9 bin/uL 0.0 - 0.7 bin/uL
Eozinofil oranı 0 % 1 - 5 %
HCT hematokrit 31.7 % 32 - 43 %
MCHC 35.3 g/dL 30 - 35 g/dL
Kadir bey,Ela nın ağzında kötü koku dilinde beyaz üstü pas lekesi var.yani aslında ben götürmeden de anlamıştım bakteriyel olduğunu.burnuda akmıyordu zaten.Nitekimde WBC si yüksek çıktı zaten.
hastanede serum takıldı.hastalandığından beri ilk ateş düşürücüsünü içti ibufen.ve damardan 24 saat etkili bi antibiyotik yapıldı..
reçete edilen ilaçlara gelince (ela 3 yaş 11 aylık kilo 16.5 boy:106 cm)
Suprox 1X1+1/4 ÖLÇEK
RİNOPENT 3X1 ÖLÇEK 5 GÜN
OTRİVİTE PED SPREY 3X1
ANDOROX 3X1
BU İLAÇLARDAN HANGİSİNİ KULLANMALI,HANGİSİNİ KULLANMAMALI?BOĞAZ AĞRISI İÇİN TANTUM VERDE KULLANABİLİRMİYİZ?
aslında şöyle diyeyim.siz bu sonuçlara göre bana reçete yazar mısınız?antibiyotik yerine bize böyle durumlarda yazdığınız bactirim imi kullansak acaba..antibiyotiği kullanmayı hiç istemiyorum aslında.şart mı yani kullanmamız?
kısaca dedim ama bayağı uzunca oldu kusuruma bakmayın lütfen.bu defa size getiremedik,ama şükür i burdan da yardımcı olabiliyorsunuz..
Düzenleyen zehraeroğlu - 08 Şub 2011 Saat 02:10