Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emzirme gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumemzirme gelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
buffy84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: emzirme gelişim
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2011 Saat 13:41
Kadir Bey merhabalar, benim bir kaç sorum olacak
1. sorum: Kızım 3,5 aylık,3,400gr ağırlığında ve 53cm boyunda doğdu. şu an 6.2kg ve 62cm boyunda. ilk ay 1,300gr almıştı, 2. ay 800gr ve 3.ay 700gr aldı. yani giderek daha az kilo almaya başladı. sütümün yetip yetmediği konusunda endişeleniyorum. daha önceki maillerde yazdığınız gibi kakası hardal sarısı renkte,cıvık ve 3 günde bir dolu dolu kaka yapıyor. bazen doymadığından şüphelenip fazla emziriyorum o zaman hemen emdikten sonra kusuyor. aceba bu normal mi? kilosu normal mi?
2. sorum:eve buhar makinesi aldık, kaloriferden dolayı oda kuru oluyor diye, buhar makinesinin bi zararı var mı?

3. sorum: kızım gündüzleri çok huzurlu fakat akşam olunca sürekli kucağımda gezmek istiyor, ne yapabilirim? bu normal mi?
ilginiz için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın...

Düzenleyen Ayşegül - 04 Şub 2011 Saat 02:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2011 Saat 15:12
1- Aylar ilerledikçe alması gereken kilo azalır, normaldir. 2cm. boy, 100 gram ağırlık fazlası var. Sütünüze "çamur" atmayın, aynen devam edin, herşey yolunda...
2-Bir tencereye "kaynar su" doldurup odanın bir köşesine koysa idinizde aynı iş olurdu. Neyse, almışsınız kullanın... Buhar makinalarının zararlı olması, mikrop barındırması, temizlenmesi, "Hastahane" de kullanılanlar içindir, evde kendiniz kullandığınız için, bir problem olmaz. Ev şartı başka, hastahane şartı başka..
3-Kucağınıza alın, gazı var ise, hıçkırık ve yellenmesi artar. Eski maillere bakın.
Yukarı Dön
buffy84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2011 Saat 16:08
Çok teşekkür ediyorum doktor bey iyi ki varsınız...Bence Türkiye deki en iyi çocuk doktorusunuz...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2011 Saat 13:49
KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.