Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

emzirme gelişim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28237
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 02:11

Konu: emzirme gelişim
Mesajı Yazan: buffy84
Konu: emzirme gelişim
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 13:41
Kadir Bey merhabalar, benim bir kaç sorum olacak
1. sorum: Kızım 3,5 aylık,3,400gr ağırlığında ve 53cm boyunda doğdu. şu an 6.2kg ve 62cm boyunda. ilk ay 1,300gr almıştı, 2. ay 800gr ve 3.ay 700gr aldı. yani giderek daha az kilo almaya başladı. sütümün yetip yetmediği konusunda endişeleniyorum. daha önceki maillerde yazdığınız gibi kakası hardal sarısı renkte,cıvık ve 3 günde bir dolu dolu kaka yapıyor. bazen doymadığından şüphelenip fazla emziriyorum o zaman hemen emdikten sonra kusuyor. aceba bu normal mi? kilosu normal mi?
2. sorum:eve buhar makinesi aldık, kaloriferden dolayı oda kuru oluyor diye, buhar makinesinin bi zararı var mı?

3. sorum: kızım gündüzleri çok huzurlu fakat akşam olunca sürekli kucağımda gezmek istiyor, ne yapabilirim? bu normal mi?
ilginiz için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 15:12
1- Aylar ilerledikçe alması gereken kilo azalır, normaldir. 2cm. boy, 100 gram ağırlık fazlası var. Sütünüze "çamur" atmayın, aynen devam edin, herşey yolunda...
2-Bir tencereye "kaynar su" doldurup odanın bir köşesine koysa idinizde aynı iş olurdu. Neyse, almışsınız kullanın... Buhar makinalarının zararlı olması, mikrop barındırması, temizlenmesi, "Hastahane" de kullanılanlar içindir, evde kendiniz kullandığınız için, bir problem olmaz. Ev şartı başka, hastahane şartı başka..
3-Kucağınıza alın, gazı var ise, hıçkırık ve yellenmesi artar. Eski maillere bakın.

Mesajı Yazan: buffy84
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2011 Saat 16:08
Çok teşekkür ediyorum doktor bey iyi ki varsınız...Bence Türkiye deki en iyi çocuk doktorusunuz...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2011 Saat 13:49
KizBebek

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat