benim 2 ay 18 günlük bir kızım var 3500gr 51 cm doğdu.İlk 1 ay sütüm yetersizdi 500 gr aldığı için doktor mamaya başlattı (90 ml günde 4 defaya kadar verebilirsin dedi)Böyle olunca sütüm hiç artmadı benimde gönlüm elvermiyordu ve son bir aydır mamayı azaltıp kendimi daha sık emzirmeye çabaladım.bu sırada mama ölçeğini iyice düşürüp günde 1-2 kez vererek sütümü biraz arttırdım(dolup taşmasada)Amacım hiç mama vermemek ancak kızım son 10 gündür memeyi diliyle itiyor kucağımda kıvranarak ağlıyor ve bunu günün belli vakitlerinde yapıyor (öğleden sonra ve akşama doğru) ben de direnemeyip o günlük bir kereye mahsus olan mamayı vermiş oluyorum afiyetle yutuyor malesef.Kızımın böyle yapmasının nedenini anlayabilmiş değilim.Bu arada ben mamayı azaltmaya çalışırken kaşıkla veriyordum ölçek az diye ama son günlerde günde bir kereden bişey olmaz diye biberon kullandım.Şimdi kilosu 5900gr boyu 61 cm .Beni emmeyi bırakmasından endişeleniyorum ne yapmalıyım ?
Forumda buna benzer konular vardı ancak tam cevabımı alamadığım için değerli vaktinizi alıyorum kusura bakmayın.