emmek istemiyor
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35487
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 19:02
Konu: emmek istemiyor
Mesajı Yazan: zeynepberra
Konu: emmek istemiyor
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 01:31
benim 2 ay 18 günlük bir kızım var 3500gr 51 cm doğdu.İlk 1 ay sütüm yetersizdi 500 gr aldığı için doktor mamaya başlattı (90 ml günde 4 defaya kadar verebilirsin dedi)Böyle olunca sütüm hiç artmadı benimde gönlüm elvermiyordu ve son bir aydır mamayı azaltıp kendimi daha sık emzirmeye çabaladım.bu sırada mama ölçeğini iyice düşürüp günde 1-2 kez vererek sütümü biraz arttırdım(dolup taşmasada)Amacım hiç mama vermemek ancak kızım son 10 gündür memeyi diliyle itiyor kucağımda kıvranarak ağlıyor ve bunu günün belli vakitlerinde yapıyor (öğleden sonra ve akşama doğru) ben de direnemeyip o günlük bir kereye mahsus olan mamayı vermiş oluyorum afiyetle yutuyor malesef.Kızımın böyle yapmasının nedenini anlayabilmiş değilim.Bu arada ben mamayı azaltmaya çalışırken kaşıkla veriyordum ölçek az diye ama son günlerde günde bir kereden bişey olmaz diye biberon kullandım.Şimdi kilosu 5900gr boyu 61 cm .Beni emmeyi bırakmasından endişeleniyorum ne yapmalıyım ?
Forumda buna benzer konular vardı ancak tam cevabımı alamadığım için değerli vaktinizi alıyorum kusura bakmayın.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 11:44
Şimdiden, 3 aylık kilosunu geçmiş. Bana kalırsa, tuzağa düştünüz. Sizin hiç mamay ihtiyacınız yoktu. Zira bebekler, doğduktan sonra; 300-400 gram kadar kaybeder ve ancak 15. gün civarında doğum kilosunu yakalarlar. 1. ayın sonunda 500gram almasıda fena bir kilo değil, sütünüzün az geldiği anlamına da gelmez (di). Siz şimdi, öncelikle anne sütü verin, yetmezse, çocuk "mızırdarsa" mamayı verirsiniz. Bu arada kafanızın sakin olması, moralinizin yüksek olması çok önemlidir.
|
Mesajı Yazan: zeynepberra
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 14:56
Öncelikle teşekkür ederim,dediğinizi uygulamaya çalışıcam.Bu emme isteksizliği bebeklerin belli dönemlerinde oluyor mu acaba yani geçici bir durummu yoksa süreklilik kazanır mı? Böyle davranmasında biberon etkilimidir, bu konuda ne önerirsiniz?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 21:31
Yaşı ilerledikce, memede kalış süreleri kısalır, meme araları uzar. Bu normaldir. Aç kalırsa, cıvık olan kaka sertleşir, teklif ettiğiniz mamaya saldırır. Denemeden bilemeyiz. Biberon deliği "tek delikli" olmalı ve biberon ters çevrildiğinde mama ,"tek-tek" damlamalıdır.
|
|