Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 117963
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 11:40 |
Kanda hiçbir şey yok, Çocuk, yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kapmış...Bakteri toksinleri, barsak cidarından, kana karışınca , ateş de çıkar, Wbc'de yükselir.Antibiyotikler, barsaktaki kaka içinde bulunan bakterilere erişemez. Antibiyotikler, kan ve damar yolu ile vücuda dağılırlar.
|
 |
yasemin0144
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 14:17 |
merhaba hocam bebegımın tedevısı artık evde devamedecek aferın surup ile amoksılav yazdı.dun damar yolundan verılen combıcıd 500mg bugun alerjı yaptı yanı vucudunda kırmızı kabarcıklar olustu.hastanede avıl yapıldı.doktorumuz boyle alerjık vakalar olabılecegını agızdan anıbıyotıge devam etmemızı soyledı.oradakı hemsırede anıtıbıyotık kullanırken dıkkat etmemı soyledı. benım aklım karıstı benım bebgım bundan sonrakı hayatında antıbıyotıge alerjısı var olarak mı devam edecek.bır sorumda agızdan antıbıyotıge gerek varmı?agızdan verdıgı antıbıyotıgın ıcınde penısılın oldugunu yazıyordu alerjık vakalarda bebegıme bır zararı olurmu?sızın yorumunuzu beklıyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 18:45 |
Herkezin bir "alerji kadehi" vardır. Bu kadeh doldumu alerji başlar. Ayrıca damardan alerji yaptı ise, ağızdan verilincede yapar. İllaki damardan verilince alerji olmazki!! Mesela "çilek" allerjisinde çilek damardan mı veriliyor???İş baştan hatalı. Basit bir gripal enfeksiyonu ne hale getirdiler..Hemşirenin lafıda çok enteresan. Sen neyine dikkat edecekmişsinki?? Doktor veriyor, sen kullanıyorsun. Senin ne kabahatın var!! Laf ola torba dola...Senin çocuğunun Combisit'e allerjisi olabilir. Genel anlamda "antibiyotik" alerjisi denemez, merak etme.hassasiyet oluşabilir. Bir müddet bu antibiyotiği kullanmayın.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 14 Nis 2009 Saat 10:26
|
 |
yasemin0144
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 19:03 |
ama doktor tekrar agızdan ılac verdı kandakı mıkrob gecmemeıs olabılr dedı suan ne yapmalıyım antıbıyotıgı kullanayım mı kullanmayayım mı?ates tekrarlar mı?
|
 |
yasemin0144
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 19:12 |
akılm cok karısık ne yapacagımı bılmıyorum yardım edın lutfenü
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 10:27 |
Ateş yoksa, antibiyotik gerekmez.
|
 |
yasemin0144
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 17:05 |
cok tesekkur ederım yanıtlarınız ıcın.suan atesı yok kandakı enfeksıyon artık yok sanırım.agızdan antıbıyotık vermedım atesı olmadıgı ıcın.
|
 |
yasemin0144
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2009 Saat 11:37 |
merhabalar hocam.benım bebegım antıbıyotık tedavısınden sonra ıshal oldu.bugun ishalın 5.gunu ve gaıtamız acık sarı renkte ve cok sulu.ne yapacagımı sasırdım yıne sız ıshalı durduracak ılac vermeyın yoksa vucudundakı enfeksıyonu atamaz demıstınız suan ne yapmalıyım gaıta tahlıl ısteyelım mı?bana bır yol gosterırısenızsevınırım.ıyı gunler.
|
 |