Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

düşüp yükselen ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14966
Tarih: 26 Tem 2025 Saat 10:01

Konu: düşüp yükselen ateş
Mesajı Yazan: yasemin0144
Konu: düşüp yükselen ateş
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2009 Saat 16:02
merhaba doktor bey.
benım bebegım 6 aylık dun gecen buyana atesı yukselıp dusuyordu ve huzursuzdu.ben olctugum kadarıyla37.8 dahasonra 37.9 sabah olctugumde ıse 38.9 olmustu doktora goturdum ve kan tahlılı yapıldı bebegımın kan tahlılı sonucları
wbc=15                       rdw sd=36.1
rbc=4.82                       rdw cv=12.9
hgb11.9                         pdw=10.9
hct=35                          mpv=9
mcv=72.6                    p lcr=18.9                  
mch=24.7
mchc=34
plt=245
lym%=41.6
mdx%=24.1
neut%=34.3
lmy#=0.6
mdx#=0.4
neut#=0.5
tahlıl sonucumuz bunlar ve bunun uzerıne doktorumuz bıze antıbıyotık basladı serumla bırlıkte sabah aksam yapılacak.antıbıyotık 500 mg lık sızce bıraz agır degılmı 6. aylık bebek ıcın sızın yorumunuzu almak ıstedım.cunku sızın bılgılerınızden yararlanmak ıstıyorum.yanıtınızı dort gozle beklıyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2009 Saat 10:02
Bu kadar show'a ne gerek varki??Eğer çocuk ağızdan beslenbiliyor ise, ne seruma nede damardan antibiyotiğe gerek yoktur. Eğer ağızdan verilen antibiyotiği kusarda alamaz ise o zaman gerekir. Her antibiotiğin dozu farklıdır. Kilo üzerinden hesaplanır. Kutunun içinde yazar. Eğer hesaplayamaz iseniz, bana ilacın ismini ve bebeğin kilosunu yazın.yazın.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2009 Saat 12:16

bana yazdıkları kagıtta sulboksit500 mg yazıyor.kayıt defterıne yazdıklarında combıcıd 500 mg yazıyor.sanırım ilacın muadılı combıcıd.suan da ıshal oldu.gaıta tahlıl yaptırıyoruz.yemesı ıyı agızdan antıbıyotık alabılır durumda.bu aksam son serum verılecek eger atesı dusmez ıse baska tedavu baslayacagını belırttı doktorumuz.atesı ıcın ates dusurucu vermek ıstemıyorum.dıger baska nasıl atesını dusurebılırım.damardan antıbıyotık cokmu zararlı?vucuttan nasıl atılır ve kac gunde atılır?vucuttan atılımı hangı organ yapıyor?bu durumda ne yapmamız gereklı?tahlıl sonucuna gore durumu cokmu agır?atesı en son 37.6 ıdı.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2009 Saat 12:18
bebegımın kılosu 8.100 gram.boyu 67 cm.
6. ayın ıcındeyız.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2009 Saat 17:25
400mg. günlük dozu. Yani,2x yarım ampul. Ağır gelme diye bir şey yok, ilaç emniyetli bir ilaçtır, zehirlenme riski yoktur, en kötü ihtimal ile barsakları biraz bozulur. Damardan verilmesi zararlı değil, eziyetli.. Ateş diyebilmek için, ateşin 38'in üstünde olması lazım.Vücuttan çabuk atıldığından 12 saatte bir tekrarlanıyor. Belkide ateşi yapan ishaldi, belkide antibiyotik yaptı, birşey söylemesi zor.Ateşi olmuyorsa, en iyisi hiçbir şey yapmamaktır. Sadece ishal olduğunda, gene bir şey yapmayın.Ateşi çıkarsa konuşalım.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2009 Saat 17:37
atesı var ıshalıde arttı.atesın ne zaman duser.aksam son serum verılecek.atesı ıcın fıtıl mı daha ıyı yoksa surupmu?daha dogrusu kullanmaya gerek varmı?atesı dusmezse neler yapılabılır yanıtınızı beklıyorum.sızı acık bulmak guzeldı

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2009 Saat 17:57
Demekki esas hastalık "ishal" miş. Antibiyotik, kan ve damar yolu ile bütün vücuda dağılırda, barsağın içindeki kakada bulunan mikrolara nasıl tesir edecek ??İshalli iken, fitil tavsiye etmiyorum, verecekseniz ( çocuk ateşden rahatsız oluyorsa) Calpol verebilirsiniz. İshalde ilaç kullanmıyoruz, bünye ishal ile zararlı mikropları dışarı atıyor, sakın ishal kesici ilaç kullanmayın, mikroplar içerde kalır ve "zehirli ishal" dediğimiz durum oluşur.

Mesaj Tarihi: 12 Nis 2009 Saat 18:05
KizBebekHugClappekı ıshal olmasına sebeb kandakı enfeksıyon mu doktor bey?antıbıyotık kullanulması gerekıyormu?

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 11:40
Kanda hiçbir şey yok, Çocuk, yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kapmış...Bakteri toksinleri, barsak cidarından, kana karışınca , ateş de çıkar, Wbc'de yükselir.Antibiyotikler, barsaktaki kaka içinde bulunan bakterilere erişemez. Antibiyotikler, kan ve damar yolu ile vücuda dağılırlar.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 14:17
merhaba hocam bebegımın tedevısı artık evde devamedecek aferın surup ile amoksılav yazdı.dun damar yolundan verılen combıcıd 500mg bugun alerjı yaptı yanı vucudunda kırmızı kabarcıklar olustu.hastanede avıl yapıldı.doktorumuz boyle alerjık vakalar olabılecegını agızdan anıbıyotıge devam etmemızı soyledı.oradakı hemsırede anıtıbıyotık kullanırken dıkkat etmemı soyledı. benım aklım karıstı benım bebgım bundan sonrakı hayatında antıbıyotıge alerjısı var olarak mı devam edecek.bır sorumda agızdan antıbıyotıge gerek varmı?agızdan verdıgı antıbıyotıgın ıcınde penısılın oldugunu yazıyordu alerjık vakalarda bebegıme bır zararı olurmu?sızın yorumunuzu beklıyorum.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 18:45
Herkezin bir "alerji kadehi" vardır. Bu kadeh doldumu alerji başlar. Ayrıca damardan alerji yaptı ise, ağızdan verilincede yapar. İllaki damardan verilince alerji olmazki!! Mesela "çilek" allerjisinde çilek damardan mı veriliyor???İş baştan hatalı. Basit bir gripal enfeksiyonu ne hale getirdiler..Hemşirenin lafıda çok enteresan. Sen neyine dikkat edecekmişsinki?? Doktor veriyor, sen kullanıyorsun. Senin ne kabahatın var!! Laf ola torba dola...Senin çocuğunun Combisit'e allerjisi olabilir. Genel anlamda "antibiyotik" alerjisi denemez, merak etme.hassasiyet oluşabilir. Bir müddet bu antibiyotiği kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 19:03
ama doktor tekrar agızdan ılac verdı kandakı mıkrob gecmemeıs olabılr dedı suan ne yapmalıyım antıbıyotıgı kullanayım mı kullanmayayım mı?ates tekrarlar mı?

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 19:12
akılm cok karısık ne yapacagımı bılmıyorum yardım edın lutfenü

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 10:27
Ateş yoksa, antibiyotik gerekmez.

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 17:05
cok tesekkur ederım yanıtlarınız ıcın.suan atesı yok kandakı enfeksıyon artık yok sanırım.agızdan antıbıyotık vermedım atesı olmadıgı ıcın.

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 11:37

merhabalar hocam.benım bebegım antıbıyotık tedavısınden sonra ıshal oldu.bugun ishalın 5.gunu ve gaıtamız acık sarı renkte ve cok sulu.ne yapacagımı sasırdım yıne sız ıshalı durduracak ılac vermeyın yoksa vucudundakı enfeksıyonu atamaz demıstınız suan ne yapmalıyım gaıta tahlıl ısteyelım mı?bana bır yol gosterırısenızsevınırım.ıyı gunler.

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 09:34
Antibiyotiklerin yokettiği bakterileri yerine koyan bazı bakteri tozları var. Reflor veya,"proBiotik pur pulver" gibi.. Kutunun içinde ufak peketler var, günde 1 defa biraz suya veye yiyeceğine karıştırın..Ayrıca yoğurdun da faydası olur.

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 13:15
KizBebekmerhaba hocam bebgımde rota vırusu cıktı gaıta tahlılnde ben suan ne yapabılırım.doktorumuz ılac fayda etmez dedı sadece bol bol besle ve sıvı ver dedı.cok fazla sulu ıshal yapıyor.ben bebegım ıcın ne yapabılırım ıshalı durdurmak zararlımı ne yedırırsen yararlı olur bebegımn ıshalı ıcın ynıtınız ıcın tesekkur ederım.

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 14:25
Rotavirusta önemli olan kusmalardır..Bazı rotavirus lar hafif seyirli oluyorlar ve kusma çok olmuyor. Alttan çıkanı sıvı miktrında sıvıyı temin edebilirseniz, tehlikeli olmaz.

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 18:41
merhaba hocam sorularımla sızıde bunaltıyorum ama yardım alacak bır sız varsını ıcımızı rahatlatıyorsunuz.sıze cok tesekkur ederım.benım bır dıger sorum bebegımın gelısımı ıle ılgılı olcak.bebgım 6 aylık
boyu 67 cm
kılosu 8.300
bas cevresı 43cm
bıraz gerı kalmıs gıbı goruyorum ama sızınde yanıtınızı beklıyorum.uzman hekımden yardım almak cok guzel bır duygu.

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2009 Saat 11:26
Nerede ise 9 aylık (kız)  gibi...Nasıl oluyorda "-geri kalmış-" gibi görürsün.. Eğer çocuğunuz erkek ise, gene iyi 8 aylık gibi..Elalemin lafına değil, bebeğinin kakalarına bak. Çocuğunun kakası etrafındakilerden daha fazla bilgi verir... Eğer iyi besleniyorsa, kaka cıvık ve altın sarısı renktedir. Aç kalıyorsa, kaka koyulaşır, hatta top-top kestane gibi çıkar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat