Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ışığım
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 212
|
Konu: D vit Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2008 Saat 00:48 |
mrb dr bey bebeklere verilmesi gereken d vit´in 2 ay verilmemesinin bir zararı olurmu?tekrar verilmeye başlanması gerekir mi?bebeğim 11 aylık
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118548
|
Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2008 Saat 09:21 |
Bebeklerin ilk 1 sene D-vit almaları uygundur.Kaldığınız yerden devam edin.Ayrıca vücut güneş ışınları sayesinde kendi D-vitaminini yapabilir. (Güneş kremi kullanmamak şartı ile). 10dak. dan başlayıp, giderek artan sürelerle bebeğinizi güneşe çıkarın. Eğer bebeğiniz çok süt içen bir bebekse, D-vit ihtiyacı dahada artar. Bu yüzden D-vit katkılı sütleri tercih edin. 6. aydan itibaren kutu sütlerinden herhangi birini ( tercihen vitaminlileri) verebilirsiniz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2008 Saat 09:22 |
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 09:21 yazan: Dr. Kadir Tuğcu |
Bebeklerin ilk 1 sene D-vit almaları uygundur.Kaldığınız yerden devam edin.Ayrıca vücut güneş ışınları sayesinde kendi D-vitaminini yapabilir. (Güneş kremi kullanmamak şartı ile). 10dak. dan başlayıp, giderek artan sürelerle bebeğinizi güneşe çıkarın. Eğer bebeğiniz çok süt içen bir bebekse, D-vit ihtiyacı dahada artar. Bu yüzden D-vit katkılı sütleri tercih edin. 6. aydan itibaren kutu sütlerinden herhangi birini ( tercihen vitaminlileri) verebilirsiniz. |
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
Puanlar: 161
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2008 Saat 21:58 |
hazır konu açılmışken yeni konu açmadan buraya sormak istiyorum
haziranda oğlumun vucudundki d vitamini yaz diliminde olması gereken miktarın altsınırındaydı.oğlum 2,5 yaşında.onun için neler yapabiliriz.
ya da hangi testleri yaptırmaız gerekir.
birde 1,5 aylık oğlum daha var.
kışın dışarı çıkamadığımız için güneş göremeyecek.dr günde 3damla demişti.damla sayısını artırmalımıyız
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 09:53 |
3 damla hangi ilaç? Eğer Dvit3 ise 5damla verin.Zyma-D..veya D-flor...en veriyorsanız,4 damla yeterlidir. Multi-T..s ise 1ml. verin. Değişik isimlerde satılan şuruplar var, bunlarda 5 veya 10ml. veriliyor, üzerinde ne miktar vermeniz gerektiği yazılıdır.
|
 |
nurten...
Altın Üye
bilalim + eşim + erenim
Puanlar: 4266
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 12:31 |
dr.bey iyi günler benim oğlumada sağlık ocağından monovit D3 verildi 15ml yazıyo üzerinde ben oğluma bu damlayı 10 damla veriyordum ama her defasında kusuyor bende kestim içinde ayçiçek yağı varmış bundan olabilirmi.birde bebeğin diş eti kaşımasını azaltmak için ne yapabilirim çok zorlanıyor eline ne geçse ağzına götürüyo
|
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
 |
baharşekeri
Katılımcı Üye
Puanlar: 161
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 12:42 |
sağolun kadir bey.damlamız dv3 ve dediğiniz gibi bundan sonra 3 değil 5 damla varacağim.
ancak büyük oğlumdada 3 damla dediler.bundada neden böyle bir ikilem yaşanıyor anlamıyorum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2008 Saat 13:15 |
15ml. ilacın toplam miktarıdır. O ilacı bilmiyorum, doz üzerinde yazılı olmalı. 10 damla çok .
D-vitamini "Ayçiçeği" yağında eritilerek kullanılır. Aktif madde bir zerre miktarındadır. O yüzden bütün D-vit preparatları ayçiçeği yağı ihtiva eder.
Dişler kaşınmaz, diş çıkarma işareti yoktur, davranışları bu ayın icabıdır, bu durum düzeldiği halde hala diş çıkmamış olabilir.
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 23 Eki 2008 Saat 13:16
|
 |