Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=9985
Tarih: 08 Eyl 2025 Saat 16:13

Konu: D vit
Mesajı Yazan: ışığım
Konu: D vit
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2008 Saat 00:48
mrb dr bey bebeklere verilmesi gereken d vit´in  2 ay verilmemesinin bir zararı olurmu?tekrar verilmeye başlanması gerekir mi?bebeğim 11 aylık

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2008 Saat 09:21
Bebeklerin ilk 1 sene D-vit almaları uygundur.Kaldığınız yerden devam edin.Ayrıca vücut güneş ışınları sayesinde kendi D-vitaminini yapabilir. (Güneş kremi kullanmamak şartı ile). 10dak. dan başlayıp, giderek artan sürelerle bebeğinizi güneşe çıkarın. Eğer bebeğiniz çok süt içen bir bebekse, D-vit ihtiyacı dahada artar. Bu yüzden D-vit katkılı sütleri tercih edin. 6. aydan itibaren kutu sütlerinden herhangi birini ( tercihen vitaminlileri) verebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 09 Eyl 2008 Saat 09:22
Gönderim Zamanı: Bugün Saat 09:21 yazan: Dr. Kadir Tuğcu
Bebeklerin ilk 1 sene D-vit almaları uygundur.Kaldığınız yerden devam edin.Ayrıca vücut güneş ışınları sayesinde kendi D-vitaminini yapabilir. (Güneş kremi kullanmamak şartı ile). 10dak. dan başlayıp, giderek artan sürelerle bebeğinizi güneşe çıkarın. Eğer bebeğiniz çok süt içen bir bebekse, D-vit ihtiyacı dahada artar. Bu yüzden D-vit katkılı sütleri tercih edin. 6. aydan itibaren kutu sütlerinden herhangi birini ( tercihen vitaminlileri) verebilirsiniz.

Mesajı Yazan: baharşekeri
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2008 Saat 21:58

hazır konu açılmışken yeni konu açmadan buraya sormak istiyorum

haziranda oğlumun vucudundki d vitamini yaz diliminde olması gereken miktarın altsınırındaydı.oğlum 2,5 yaşında.onun için neler yapabiliriz.
ya da hangi testleri yaptırmaız gerekir.

birde 1,5 aylık oğlum daha var.
kışın dışarı çıkamadığımız için güneş göremeyecek.dr  günde 3damla demişti.damla sayısını artırmalımıyız

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 09:53
3 damla hangi ilaç? Eğer Dvit3 ise 5damla verin.Zyma-D..veya D-flor...en  veriyorsanız,4 damla yeterlidir. Multi-T..s ise 1ml. verin. Değişik isimlerde satılan şuruplar var, bunlarda 5 veya 10ml. veriliyor, üzerinde ne miktar vermeniz gerektiği yazılıdır.

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 12:31
dr.bey iyi günler benim oğlumada sağlık ocağından monovit D3 verildi 15ml yazıyo üzerinde ben oğluma bu damlayı 10 damla veriyordum ama her defasında kusuyor bende kestim içinde ayçiçek yağı varmış bundan olabilirmi.birde bebeğin diş eti kaşımasını azaltmak için ne yapabilirim çok zorlanıyor eline ne geçse ağzına götürüyoConfused

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 12:42
sağolun kadir bey.damlamız dv3 ve dediğiniz gibi bundan sonra 3 değil 5 damla varacağim.
ancak büyük oğlumdada 3 damla dediler.bundada neden böyle bir ikilem yaşanıyor anlamıyorum

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 13:15
15ml. ilacın toplam miktarıdır. O ilacı bilmiyorum, doz üzerinde yazılı olmalı. 10 damla çok .
D-vitamini "Ayçiçeği" yağında eritilerek kullanılır. Aktif madde bir zerre miktarındadır. O yüzden bütün D-vit preparatları ayçiçeği yağı ihtiva eder.
Dişler kaşınmaz, diş çıkarma işareti yoktur, davranışları bu ayın icabıdır, bu durum düzeldiği halde hala diş çıkmamış olabilir.

Mesajı Yazan: boyalcin
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 13:58
Bebeklerin ilk bir sene sonunda D vit almaları uygundur demişsiniz. Bu süre sonunda kullanmaya gerek yok mudur? Benim oğlum 13 aylık, biz günde 2 damla Devit  kullanıyoruz artık kesmememiz mi gerekiyor?

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2008 Saat 14:07
2 damla zaten bir işe yaramaz, verecekseniz tam dozda, 5 damla verin. Bol güneş alabilen çocuklarda gerek kalmaz. Ayrıca güneş ışınları D-vit fazlası varsa, fazla olan kısmı yıkar. Enteresan bir etkidir. Hem yapıyor, hem fazla ise yıkıyor.

Mesajı Yazan: hacizade
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 18:08
Merhaba;

Devit-3 isimli damla gude ne kadar verilmeli?

tesekkurler

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2008 Saat 10:35
Eskiden 3 damla idi , artık 5 damla veriyoruz.

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2008 Saat 19:58
dr bey yine affınıza sığınarak neden 5 damlaya çıkarıldığını açıklayabilr misiniz.çünkü geçen gün sağlık ocağındada 3 dediler eczanedede.

ve geçen gün  gazetede dvit kullanımı bebeklerın bıngıldagının erken kapanmasına ve beyın gelısımının olumsuz etkılenmesıne sebeb oluyomus yazıyordu.

artık kime inanacağımı şaşırdım

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
binlerce kez sükürler olsun

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2008 Saat 19:59
sizin yazılarınızı okuyalıdan beri 5 damla kullanmaya başladım.

iyi ki burada ve bizimlesinizClap

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
binlerce kez sükürler olsun

Mesajı Yazan: berram
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2008 Saat 21:34
Merhaba Kadir bey bizim doktorumuzda  kız çocuklarda 2 yaşa kadar dvit kullanmamızı önerdi ( menapoz döneminde kemik problemleri olabileceği için) benim kızımda 13 aylık bende kullanmaya devam ediyorum acaba 2 yaşa kadar kullanmamın fayda-zarar ilişkisi nasıldır? Çok teşekkürler

-------------
http://www.youngnutrition.net">

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2008 Saat 10:25
Bebeklerde günde 1000, erişkinlerde 2000 ünitenin üzeri 8. haftadan sonra riskli olabiliyor. Herne kadar günde 10 000 ünite ile yapılmış çalışmalar dahi varsa da biz şimdilik günde 1000 ünitenin üzerine çıkmıyoruz.Devit-3 lerin 15 ml si 50 000 ünite ihtiva eder. 1ml. 3300 ünitedir. 1ml de 20 damla kabul edilirse, 1 damla150 ünite eder. 5 damla, 775 ünite eder, buda tartışılan dozun çok altındadır. İlerde bu dozların arttırılması ihtimali vardır.Rahat olun.

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2008 Saat 10:34

Günlük 200-300 ünite Devit miktarının ,"Raşitizm" 'i önleyemediği gösterilmiştir. Hakikaten, benim hastalarım arasındada bu miktar Dvit.  aldığı halde "Raşitism" gelişenler oldu. Bu çocukların göğüs kafesleri "kum saati" gibi orta kısından çöküyor, kaburgaları üzerinde "Rosary" tabir edilen boncuklar oluşuyordu.

Devit ile "bıngıldak" ilişkisi biraz demode...Bıngıldak, beyin büyümesine paralel gider.. Kaplumbağa'ya hiçbir zaman kabuğunun dar gelmemesi gibi. Beyin büyümüyorsa(beyin zedelenmişse), kafatası da büyümez, bıngıldakta erken kapanır. Ama Anadoluda kafatası büyümüyor diye pekcok bebek kafatasının kesildiğini biliyorum...Beyin gelişmediği zaman bıngıldak erken kapanır. Devit ile bir bağlantı yoktur. Hadiseleri nasıl sapıtıp kendilerine kazanç sağlıyorlar görüyormusunuz??

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat