febaa2 Yazdı:
selam kadir beyi uzun zamandır okuyan birisi olarak ürolojik problemlere daha çok ağrınında eşlik ettiğini ve konuşabilen bir çocuğun oram buram ağrıyor diyebileceğini düşünüyorm 3 yaşında bile olamayan kızım karnım ağrıyor dediğine göre oda sıkıntısını bir şekilde belli eder uzmanlara hiç karşı değilim ama biraz abartıldığını düşünüyorum eğer her ufak şeyde pisikolojiye koşarsak yada çocuğu koşturursak kendi kendine sorun çözme becerisi nasıl gelişecek hem arkadaşlar daha kaç yaşındalar ben hakkımı okul ve erhgenlik dönemine saklamak için uğraşıyorum yazıyı yazan akadaştan daha zorlu şeyleri kzıımda yaşadım sabır ve anlayışla atlatılabiliyor
sevgiler
|
aslında ürolojik tabiri yanlış olmuş...:)
çocuk gazım geldi zannediyorum dediğine göre farkedemiyor, sifinkler belki de kasılamıyor...
bu bir biyolojik sorun olabileceği gibi, psikolojik soruna zekice bulunmuş bir afacan çözümü de olabilir...
bunun ilk ayrımını anne artık yapacaktır zaten, kadir beyin önerisine tebessüm ettim, çok hoşuma gitti...
ama tüm bunlara; kakasını temizlemekten hoşlanmamasına, üstelik onun ayıp olduğunu bile bile yapmasına rağmen yine oluyorsa durum psikolojik değil demektir....
zaten düzmece bir şey değilse, ilerki günlerde anne böyle şefkatle-kızmadan durumu karşılamaya devam ederse, ağlayacaktır...
o zaman gerçekten elinde değil demektir, ve bence işte o gün bu işin uzmanına gitmek şarttır...
bir yerde okumuştum, hayat; akıl ve sanat oyunudur diyordu...
wallahi Allah cümlemize kolaylık versin, bu çocukların durumunu akılla çözüp sanatsal bir şekilde- çaktırmadan çözüm bulmak hakkaten çok zor...
sevgi bizden febaa2