Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bu çocuk beni delirtecek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31004
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 10:53

Konu: bu çocuk beni delirtecek
Mesajı Yazan: hüseyin can
Konu: bu çocuk beni delirtecek
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2011 Saat 13:16
hüseyin can hiç yapmadığı birşeyi yapmaya altına kakasını yapmaya başladı.hadi dedim izzeti kıskanıyor o yzden yapıyodur dedim ama yok 1 aydır altına kaçırıyor kakasını oyuna  da daldımı tamamen unutuyor eve yetişinceye kadarda altına yapıyor.ne yapacağımı bilmiyorum konuştuğumda da  anne çok hastayım ben ondan yapıyorum diyor yada gazımı çıkartırken oluyo anne karıştırıyorum diyor sinirlerim altüst oldu aslında daha önce yazmak istedim ama utandığım için yazamadım lütfen ayıplamayın tavsiyelerinize ihtiyacım var.salı gn izmire dönüyorum nasip olursa bi dr a götüreyim diyorum.netten bi dr a danıştım kadir bey izinde olduğu için sormak istemedim.

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2011 Saat 13:21
sasirdim ebus..ama vardir bir proplemi canim ya gidince göster bakalim bir uzmana.birindenmi gördu birilerimi onu öyle yap dedi.zamanla duzelir ya fazlada ustune gitme daha cok yapar gibime geliyor.ebus.kadir bey geldi canim

-------------

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2011 Saat 13:22
Konunu taşıdım ebuş buraya , Hüseyin Can'ı önce bir doktora götür belki bir sıkıntısı vardır Allah korusun inşallah Nuke Kadir bey izinden döndü bir sor istersen , Allah yardımcın olsun canım 

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2011 Saat 13:26
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

sasirdim ebus..ama vardir bir proplemi canim ya gidince göster bakalim bir uzmana.birindenmi gördu birilerimi onu öyle yap dedi.zamanla duzelir ya fazlada ustune gitme daha cok yapar gibime geliyor.ebus.kadir bey geldi canim
bilmiyorum ne sıkıntısı var canım ya inan ki deli olcam ya.kadir bey in geldiğini bilmiyodum hemen sorayım bari saol canım

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Tem 2011 Saat 13:28
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Konunu taşıdım ebuş buraya , Hüseyin Can'ı önce bir doktora götür belki bir sıkıntısı vardır Allah korusun inşallah Nuke Kadir bey izinden döndü bir sor istersen , Allah yardımcın olsun canım 
saolasın canım.oraya açıverdim düşünemedim bi an .inşallah önemli bişeyi yoktur gider gitmez götüreceğim inş

-------------

Mesajı Yazan: beria
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2011 Saat 13:49
canını sıkma bence...yada canını sık ama çaktırma-hatta çocuğa bundan doğan stresini yansıtma...
gel o sıkıntını bizimle paylaş bize kız- bağır çağır burda deşarj ol...
kadir bey bir uzman gözüyle seni aydınlatacaktır...
kaka çiş gibi değildir ki, son ana kadar durupda son anda kaçırsın, belki sifinkleri tutmuyor belkide psikolojik bir sorun... ama burda güzel olan kaka yapmanın ayıp bir şey olduğunu bilmesi...demekki elinde olan bir şey değil, peki şey mi, kaka sorunlu mu, yani çocuk ishal mi malum yaz güneş-meyveler...
davulun sesi uzağa hoş...ama doktora gidecek olmanıza sevindim...
çocuğun mu var derdin var, geçmiş olsun...

-------------
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2011 Saat 14:27
Ebru geçmiş olsun, dr.a götürmeyi ihmal etme.

Evde 2 çocuk, birbirlerini kıskandıklarında yapamayacakları yok, hepsini yaşayarak görüyoruz.
Özellikle tuvalet eğitimi bitmiş çocukların, kardeşin tuvalet eğitimi sırasında başa döndüğünü çok yerde okudum, arkadaşlarımdan tecrübe de edindim. Hüseyin'in durumu da bu olabilir. Psikolojik etmenler ağır basıyorsa, biyolojiyi bozmak kolay ne yazık ki.Confused

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2011 Saat 15:05
Canım bencede arkadaşlara katılıyorum üstüne gitme üzüldüğünü belli etme. 
Kayınvalide ve görümcem o kadar bunalttılar ki irfanı bu bez bırakma olayında iyice yapıştı beze çocuk. Altından aldığım beze bile sarılır olduTongue. Bıktırdılar yani o kadar çok çişin varmı çişin varmı dedilerki benim bile altıma yapasım geldi. O yüzden sakın bağırma bu durumda sabret canım ama muhakkak altında bir neden vardır. 

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2011 Saat 23:30
Çocuk kısmına pekte şaşırmamak lazım,o küçük beyinlerinde büyük şeyler gelişiyo..Bencede dra götür,hatta pedegog daha mantıklı bu durumda..Zuhalde bi ara altına yapıyodu,ne yapacağımı bilemedim ama ben çok korkuttum ondan olduğunu farkettim,daha sonra hiç tepki vermedim düzeldi..

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2011 Saat 08:56
selam kolay gelsin benim kızımda 1 ay kadar aynı durumdaydı başlarda kızdım bir şey farketmedi sonradan hiçbirşey söylemeden yeniden alıtırırı gibi alıp belli aralıklarla yarım saatte bir tuvalete oturttum ve yapınca yine aferin vb eyler söyledim ama tuvalete götürmeden varmı diye sormadım o soruya sinir olup yok diyordu 1 ay sonra düzelmeye başladı inşallah atlatırsın ben uzmana bu tip bir şeyde hemen gidilmesinden karşıyım çocuklar onunda bir doktor olduğunu ve bir sorundan buraya gelindiğinin farkında oluyorlar o uzman anlayana kadarda bir zaman geçiyor biraz zamanla takip et bence bir kaç ayda düzelmesse yardım alırsın
2 yaşı dolduktan sonra herşeyi o kadar incelikleriyle anlıyorlarki
seviler

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2011 Saat 09:26
sevgili febaa2 güzel söylüyorsunuz da... da'sı var...
tabii ki her sorunda doktora gidilmez ancak, ya çocuğun sorunu ürolojik bir nedense...
arkadaşların örneklediğine göre psikolojik de olabiliyor, henüz başımıza gelmedi ama yaşama ihtimalimiz var demektir...
ben kadir beyin cevabını merak ediyorum...

-------------

Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 08 Tem 2011 Saat 09:58
Bir şeye tektı olarak yapıyor olmasın etkı tepkı olayı iyice bir gözlemle derım

-------------
http://lilypie.com" rel="nofollow">

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<

Mesaj Tarihi: 08 Tem 2011 Saat 21:35
Orjinalini yazan: beria beria Yazdı:

sevgili febaa2 güzel söylüyorsunuz da... da'sı var...
tabii ki her sorunda doktora gidilmez ancak, ya çocuğun sorunu ürolojik bir nedense...
arkadaşların örneklediğine göre psikolojik de olabiliyor, henüz başımıza gelmedi ama yaşama ihtimalimiz var demektir...
ben kadir beyin cevabını merak ediyorum...

selam kadir beyi uzun zamandır okuyan birisi olarak ürolojik problemlere daha çok ağrınında eşlik ettiğini ve konuşabilen bir çocuğun oram buram ağrıyor diyebileceğini düşünüyorm 3 yaşında bile olamayan kızım karnım ağrıyor dediğine göre oda sıkıntısını bir şekilde belli eder uzmanlara hiç karşı değilim ama biraz abartıldığını düşünüyorum eğer her ufak şeyde pisikolojiye koşarsak yada çocuğu koşturursak kendi kendine sorun çözme becerisi nasıl gelişecek hem arkadaşlar daha kaç yaşındalar ben hakkımı okul ve erhgenlik dönemine saklamak için uğraşıyorum Smileyazıyı yazan akadaştan daha zorlu şeyleri kzıımda yaşadım sabır ve anlayışla atlatılabiliyor
sevgilerSmile

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2011 Saat 09:58
sayfanın kendi kendini yenilemesine sinir oluyoruuummmmmm.....
yazdım yazdım gitti yawfff... zaman kaybı...
en iyisi word e gitmek...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Tem 2011 Saat 10:07

Orjinalini yazan: febaa2 febaa2 Yazdı:

selam kadir beyi uzun zamandır okuyan birisi olarak ürolojik problemlere daha çok ağrınında eşlik ettiğini ve konuşabilen bir çocuğun oram buram ağrıyor diyebileceğini düşünüyorm 3 yaşında bile olamayan kızım karnım ağrıyor dediğine göre oda sıkıntısını bir şekilde belli eder uzmanlara hiç karşı değilim ama biraz abartıldığını düşünüyorum eğer her ufak şeyde pisikolojiye koşarsak yada çocuğu koşturursak kendi kendine sorun çözme becerisi nasıl gelişecek hem arkadaşlar daha kaç yaşındalar ben hakkımı okul ve erhgenlik dönemine saklamak için uğraşıyorum yazıyı yazan akadaştan daha zorlu şeyleri kzıımda yaşadım sabır ve anlayışla atlatılabiliyor

sevgiler

aslında ürolojik tabiri yanlış olmuş...:)

çocuk gazım geldi zannediyorum dediğine göre farkedemiyor, sifinkler belki de kasılamıyor...

bu bir biyolojik sorun olabileceği gibi, psikolojik soruna zekice bulunmuş bir afacan çözümü de olabilir...

bunun ilk ayrımını anne artık yapacaktır zaten, kadir beyin önerisine tebessüm ettim, çok hoşuma gitti...

ama tüm bunlara; kakasını temizlemekten hoşlanmamasına, üstelik onun ayıp olduğunu bile bile yapmasına rağmen yine oluyorsa durum psikolojik değil demektir....

zaten düzmece bir şey değilse, ilerki günlerde anne böyle şefkatle-kızmadan durumu karşılamaya devam ederse, ağlayacaktır...

o zaman gerçekten elinde değil demektir, ve bence işte o gün bu işin uzmanına gitmek şarttır...

bir yerde okumuştum, hayat; akıl ve sanat oyunudur diyordu...

wallahi Allah cümlemize kolaylık versin, bu çocukların durumunu akılla çözüp sanatsal bir şekilde- çaktırmadan çözüm bulmak hakkaten çok zor...

sevgi bizden febaa2

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Tem 2011 Saat 14:18
katılmamak elde değil ama eğer böyle devam edersek hiç uzmandan çıkamayan bie neslimiz olacak gibime geliyorSmile

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2011 Saat 13:48
Ebru dr.a gittiniz mi,nedir son durum?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat