|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
asliy
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Boğaz Enfeksiyonu + KusmaGönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 09:12 |
|
Hocam, Ctesi akşamdan beri ateş ve haylü halsizlik başağrısı vardı oğlumda. Pazar doktora götürdük, boğazı fena iltihaplanmış , bembeyazlaşmış beta olmuş dedi. Kültür alalım dedim, yine de alalım ama antibiyotiği bugün başlayın dedi. 400 mg agumentin 5 cc+ 1cc şeklinde verin dedi. Oğlum 4,5 yaşında ve 16 kg.
Dilinin üzeri beyaz pas olduğu için dün akşam başladım antibiotiğe. Ağrısı da olunca calpol plus 4cc şeklinde verdim. 6 saat sonra tekrar calpol plus verdim. Gece saat 1 de şiddetli kustu. sonra rahatladı, ateş olmadı. uyudu. Fakat sabah yeniden bulantısı oldu ve azca kustu. Ağzından burnundan gelio yavrum çok zorlanıyor. Calpol plusı dün gece 00:30 dan beri hiç vermedim. Acaba o mu ağır geldi bilemedim. Saygılar Hocam.. Aslı
|
|
![]() |
|
asliy
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 11:14 |
|
HOcam kültür sonucumuzDA NORMAL BOĞAZ FLORASI ÜREDİ diye yazıyor ama ben dilindeki pas görüntüsü sebebiyle antibiotiğe başladım :( ne yapayım??
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 18:37 |
|
Yapilanlar, bastan asagi;SACMALIK....
1- "-Beta olmus-" da ne demek??? Tip Literaturunde; ne "Beta diye bir mikrop", nede "Beta diye bir hastalik" YOKTUR... 2- A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokoklar, SADECE: Strep-A Testi ile tesbit edilirler... 3- Bogaz kulturleri, SADECE: " Beta-Hemolitik" bakterileri gosterirler.. Bunlarin da cogu hastalik yapamaz... Sadece "A-Grubu" olanlar muhimdir.. Strep-A testinin olmadigi zamanlarda, bunun tesbiti, "Bacitracin Testi" ile yapilirdi... Bu zamanda, bunlari bilen degil doktor, Laboratuvar doktoru bile bulmaniz cok zordur.. 4- Calopol+, 6 yas ustu cocuklarda kullanilir. Yuksek dozda verdiginiz icin, en az 1 hafta kullanmayin. 6+ ne demek biliyormu acaba??? 5- HEMEN, Antibiyotigi kesin... Cocugunuz; "Domuz Gribi" geciriyor, SAKIN ilac-Antibiyotik vermeyin, daha kotu olur... 6- O doktor, "hayal" gormus, ne beyazligi imis...Resmen uyduruyor. 7- Kultur sonucunu gordugunde bakalim, nasil "Kazi cevirecek"... Aptal herif. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Mar 2014 Saat 18:38 |
|
![]() |
|
asliy
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11 Mar 2014 Saat 14:12 |
|
Antibiotiğe başlamış bulundum hocam dilin üzerindeki pas şeklinde yapı olduğu için. 3 ölçek olmak üzere vermiş oldum yani. Şimdi kessem bişey olmaz dimi? Doktora sonucu söyleyince en azından 1 hafta kullansın antibiotiği dedi. Hakikaten çıldırmamak içten değil.
Gece 1 ve dün sabah 1 kere kustu, onun dıiında kusma hiç olmadı Hocam. Dediğiniz gibi Calpol + verdiğim için kusmuş olabilir mi? Burun akıntısı yok, öksürüğü yok. Saygılar Hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2014 Saat 02:10 |
|
Yok, erken safhada Calpol'u kestiginizden, zararli etkisini daha gosteremez.
Kusmasi; Domuz Gribi ile ilgili. Antibiyotigi hemen kesin, Antibiyotige "direnc kazanabilecek" bir bakteri zaten yok... |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|