Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğaz Enfeksiyonu + Kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=42993
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 20:00

Konu: Boğaz Enfeksiyonu + Kusma
Mesajı Yazan: asliy
Konu: Boğaz Enfeksiyonu + Kusma
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 09:12
Hocam, Ctesi akşamdan beri ateş ve haylü halsizlik başağrısı vardı oğlumda. Pazar doktora götürdük, boğazı fena iltihaplanmış , bembeyazlaşmış beta olmuş dedi. Kültür alalım dedim, yine de alalım ama antibiyotiği bugün başlayın dedi. 400 mg agumentin 5 cc+ 1cc şeklinde verin dedi. Oğlum 4,5 yaşında ve 16 kg.
Dilinin üzeri beyaz pas olduğu için dün akşam başladım antibiotiğe. Ağrısı da olunca calpol plus 4cc şeklinde verdim. 6 saat sonra tekrar calpol plus verdim. Gece saat  1 de şiddetli kustu. sonra rahatladı, ateş olmadı. uyudu. Fakat sabah yeniden bulantısı oldu ve azca kustu. Ağzından burnundan gelio yavrum çok zorlanıyor. 

Calpol plusı dün gece 00:30 dan beri hiç vermedim. Acaba o mu ağır geldi bilemedim.

Saygılar Hocam..

Aslı

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 11:14
HOcam kültür sonucumuzDA NORMAL BOĞAZ FLORASI ÜREDİ diye yazıyor ama ben dilindeki pas görüntüsü sebebiyle antibiotiğe başladım :( ne yapayım??

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2014 Saat 18:37
Yapilanlar, bastan asagi;SACMALIK....
1- "-Beta olmus-" da ne demek??? Tip Literaturunde; ne "Beta diye bir mikrop", nede "Beta diye bir hastalik" YOKTUR...
2- A-Grubu, Beta Hemolitik Streptokoklar, SADECE: Strep-A Testi ile tesbit edilirler...
3- Bogaz kulturleri, SADECE: " Beta-Hemolitik" bakterileri gosterirler.. Bunlarin da cogu hastalik yapamaz... Sadece "A-Grubu" olanlar muhimdir.. Strep-A testinin olmadigi zamanlarda, bunun tesbiti, "Bacitracin Testi" ile yapilirdi... Bu zamanda, bunlari bilen degil doktor, Laboratuvar doktoru bile bulmaniz cok zordur..
4- Calopol+, 6 yas ustu cocuklarda kullanilir. Yuksek dozda verdiginiz icin, en az 1 hafta kullanmayin. 6+ ne demek biliyormu acaba???
5- HEMEN, Antibiyotigi kesin... Cocugunuz; "Domuz Gribi" geciriyor, SAKIN ilac-Antibiyotik vermeyin, daha kotu olur...
6- O doktor, "hayal" gormus, ne beyazligi imis...Resmen uyduruyor.
7- Kultur sonucunu gordugunde bakalim, nasil "Kazi cevirecek"... Aptal herif.

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2014 Saat 14:12
Antibiotiğe başlamış bulundum hocam dilin üzerindeki pas şeklinde yapı olduğu için. 3 ölçek olmak üzere vermiş oldum yani. Şimdi kessem bişey olmaz dimi? Doktora sonucu söyleyince en azından 1 hafta kullansın antibiotiği dedi. Hakikaten çıldırmamak içten değil. 
Gece 1 ve dün sabah 1 kere kustu, onun dıiında kusma hiç olmadı Hocam. Dediğiniz gibi Calpol + verdiğim için kusmuş olabilir mi?

Burun akıntısı yok, öksürüğü yok.

Saygılar Hocam.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2014 Saat 02:10
Yok, erken safhada Calpol'u kestiginizden, zararli etkisini daha gosteremez.
Kusmasi; Domuz Gribi ile ilgili. Antibiyotigi hemen kesin, Antibiyotige "direnc kazanabilecek" bir bakteri zaten yok...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat