Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğim tepkisiz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğim tepkisiz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oğluşum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğim tepkisiz
    Gönderim Zamanı: 12 Şub 2009 Saat 23:29
Merhaba doktor bey benim oğlum 5 aylık yaklaşık 10 günden beri ağzından hep tükrüğe benzeyen su gibi diyebilirim sanırım  geliyor dolayısıyla  ağzının çevresi kırmızı kırmızı oluyor acaba  neden bu akıntılar?2.sorumda  ellerini pek uzatmıyor birşeyler tutmuyor  göz temsını kuruyoruz ama   çıngırak veriyorum tutmuyor ne yapabilirim?

Düzenleyen fatoş - 18 Şub 2009 Saat 23:05
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118570
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2009 Saat 09:44
2. aydan sonra tükrük ifrazatı artar, çocukta henüz bunları yutacak refleks hareketler oluşmadığından bir müddet ağız suyu akacak ve düzelecek. Gülmesi varsa zekasında bir arıza yoktur.
Yukarı Dön
oğluşum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2009 Saat 20:58
Merhaba doktor bey bebeğim hakkında daha önce tepkisiz olduğunu size yazmıştım sizde bana gülüyorsa problem yok demiştiniz.bebeğim oyuncak eline almıyor  zorla versemde hemen bırakıyor agu magu seslerini çıkarmıyor   yatağında dönmüyor kucağıma alıp basmasını sağlamak istiyorum ama  bacaklarını dik tutmak için birşey yapmıyor.bebeğim her gören birşey  söylüyor.eğitimli anne babayız ama kulaklarımı tıkayamıyorum.ne  yapmam lazım lütfen yardımcı olurmusunuz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 10:37
Bir sağlık kuruluşunda, mümkünse, Üniversite hastanesinde bir gösterin. Hiçbir şey çıkmayadabilir.
Yukarı Dön
oğluşum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 17:49
Doktor bey çok teşekür ederim inanın size yazdığım zaman sabaha kadar uyuyamadım  .inanmayacaksınız  ama  oğlum bugün  yapmadıklarını yaptı sesler  gülücükler el ayak hareketleri   çok rahatladım ya gerçekten  sanki oğlum yazmamı bekliyormuş çokkk  teşekür ederim  bir sualim  daha olacak  otturabilirmiyim  oğlumu yürüteç veya hoppalamaya          koyabilirmiyim?hoşçakalın

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2009 Saat 10:51
Bebeklerde "geğrek" batması diye bir durum yoktur. Eskilerin gazına gelmeyin. Eskilerin gördüğü ve geğrek batması diye değerlendirdikleri durum, "RAŞİTİZM" dir. Yani Dvitamini eksikliğinden dolayı oluşan bir durumdur. Eğer o çocuklar Dvit. alsalardı, hiçbirşey olmayacaktı. Kendi başına oturabilen çocuklarda (gereksiz olmakla beraber) yürüteç ve hoppala kullanabilirsiniz. Bunların çocuğa bir faydası yoktur, biraz çocuğun annesinin ayak altından uzak tutulmasına yarar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.