bebeğim tepkisiz
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13496
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 09:16
Konu: bebeğim tepkisiz
Mesajı Yazan: oğluşum
Konu: bebeğim tepkisiz
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2009 Saat 23:29
Merhaba doktor bey benim oğlum 5 aylık yaklaşık 10 günden beri ağzından hep tükrüğe benzeyen su gibi diyebilirim sanırım geliyor dolayısıyla ağzının çevresi kırmızı kırmızı oluyor acaba neden bu akıntılar?2.sorumda ellerini pek uzatmıyor birşeyler tutmuyor göz temsını kuruyoruz ama çıngırak veriyorum tutmuyor ne yapabilirim?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2009 Saat 09:44
2. aydan sonra tükrük ifrazatı artar, çocukta henüz bunları yutacak refleks hareketler oluşmadığından bir müddet ağız suyu akacak ve düzelecek. Gülmesi varsa zekasında bir arıza yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 20:58
Merhaba doktor bey bebeğim hakkında daha önce tepkisiz olduğunu size yazmıştım sizde bana gülüyorsa problem yok demiştiniz.bebeğim oyuncak eline almıyor zorla versemde hemen bırakıyor agu magu seslerini çıkarmıyor yatağında dönmüyor kucağıma alıp basmasını sağlamak istiyorum ama bacaklarını dik tutmak için birşey yapmıyor.bebeğim her gören birşey söylüyor.eğitimli anne babayız ama kulaklarımı tıkayamıyorum.ne yapmam lazım lütfen yardımcı olurmusunuz?
|
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 10:37
Bir sağlık kuruluşunda, mümkünse, Üniversite hastanesinde bir gösterin. Hiçbir şey çıkmayadabilir.
|
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 17:49
Doktor bey çok teşekür ederim inanın size yazdığım zaman sabaha kadar uyuyamadım .inanmayacaksınız ama oğlum bugün yapmadıklarını yaptı sesler gülücükler el ayak hareketleri çok rahatladım ya gerçekten sanki oğlum yazmamı bekliyormuş çokkk teşekür ederim bir sualim daha olacak otturabilirmiyim oğlumu yürüteç veya hoppalamaya koyabilirmiyim?hoşçakalın
|
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2009 Saat 10:51
Bebeklerde "geğrek" batması diye bir durum yoktur. Eskilerin gazına gelmeyin. Eskilerin gördüğü ve geğrek batması diye değerlendirdikleri durum, "RAŞİTİZM" dir. Yani Dvitamini eksikliğinden dolayı oluşan bir durumdur. Eğer o çocuklar Dvit. alsalardı, hiçbirşey olmayacaktı. Kendi başına oturabilen çocuklarda (gereksiz olmakla beraber) yürüteç ve hoppala kullanabilirsiniz. Bunların çocuğa bir faydası yoktur, biraz çocuğun annesinin ayak altından uzak tutulmasına yarar.
|
|