Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğim kakasını yapamıyoo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebeğim kakasını yapamıyoo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seydaulgen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 50
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2008 Saat 00:08
Orjinalini yazan: bdinler bdinler Yazdı:

canım çok geçmiş olsun.. sana önerebileceğim tavsiyeleri zaten herkes önermiş ve sen de denemişsin.. o yüzden söyleyebileceğim pek birşey yok.. umarım kronik birşey değildir ve kolay atlatırsınız
Walla cnm benimde korkum o yönden. Bu kadar uzun sürmesi aklıma kötü şeyler getiriyo. Umarım bişi çıkmaz..

Clown
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2008 Saat 00:21
Orjinalini yazan: serifegül serifegül Yazdı:

canım benim oğum da 6 aylık ve kırkı çıktığından beri kabızlık sorunu vardı neler denemedim ki haftada bir yapıyordu kakasını çoğu zaman fitille ve bezler dolusu.Cry zeytinyağına batırılmış kulak çubuğu da işe yarıyordu bazen bir de ben bol bol su verdim sütüm çok yağlıymış. doktor dupa... şurup da yazdı ama ben hiç içirmedim ek gıdalara geçince düzelir dediler. ek gıdalara geçtik. kabak havuç patatesten sebze çorbası yapıyorum içine zyağı koyuyorum üzerine de su içince çok şükür kabızlık sorunumuz bitti. inşallah sizinki de biter.

Ay inşallah cnm.. Tek temennim bu. Salı günüde dr gidicez bakalım ne diycek..

Clown
Yukarı Dön
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 165
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2008 Saat 22:47
Clownseydacigim öncelikle gecmis olsun  bebeklerimiz ayni yasit..bizdede gaz sorunu kakasini yapamama vardi doktorlar 5 gün filan normal de deseler mutlaka bebege rahatsizlik veriyo.. bizde 4-5 gün bekleyip fitil verdik ama cok vermek de iyi degil barsaklar tembelliye alisir filan da deniyo..  biz ek gidalarada basladik armut püresi ve suyu cok icirince fark ediyorum iyi geliyo.. kakasini yumsatiyo ama baya verceksin bizde ise yaradi.. doktorumuz ek gida ya basladikdan sonra kakasi sert veya yapamiyosa.. sivi az oldugu icin dedi..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2008 Saat 00:28
Orjinalini yazan: meral75 meral75 Yazdı:

Clownseydacigim öncelikle gecmis olsun  bebeklerimiz ayni yasit..bizdede gaz sorunu kakasini yapamama vardi doktorlar 5 gün filan normal de deseler mutlaka bebege rahatsizlik veriyo.. bizde 4-5 gün bekleyip fitil verdik ama cok vermek de iyi degil barsaklar tembelliye alisir filan da deniyo..  biz ek gidalarada basladik armut püresi ve suyu cok icirince fark ediyorum iyi geliyo.. kakasini yumsatiyo ama baya verceksin bizde ise yaradi.. doktorumuz ek gida ya basladikdan sonra kakasi sert veya yapamiyosa.. sivi az oldugu icin dedi..

Baya derken mesela ne kadar veriyosun. Bende armut püresi ve kayısı suyu veriyorum ama değişen bişi yok bizde. Mesela bir armutun tamamınımı yediriyosun bi kerede... Bende ona göre deniyim bari tekrar cnm

Clown
Yukarı Dön
elcinim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2968
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2008 Saat 01:30
canım gecmıs olsun kuzuya ve sanaClowno dupha...ılacı bende kullanıyorum kendıme Big%20smilebenımkı kronık dr bana hamıleyken vermıstı tamamen sekerden yapılıyo ve vucutdan hemen atılıyomus.ama dr una danısmadan kesınlıkle ılac verme derım.ek gıdaya gectınmı yada sadece anne sutumu verıyosun tam olarak anlıyamadım ama.eger mamaya basladıysan bu son zamanlarındakı kabızlık mamadanda olabılır her cocuga aynı mama yaramayabılıyo.ben elcın kabız oldugu zaman brokolı corbası yapıyorum ogun ıkı kere cıkıyo sende dr una danısarak brokolıyı kaynatıp en azından suyundan azcık ıcırebılırsın belkı ıse yarar.benımde arkadaslardan farklı bunlar gelıyo aklımaUnhappy

bıde eger cozemedıgınız boyle saglıkla ılgılı sorunlarınız oldugunuda sıze tavsıyem baska bır dr ada goztermenız cunku bazen atlayabılıyorlar yada yanlıs teshıs olabılıyo.bıre bır yasadıgım ıcın soyluyorum.(kızımda bır yaz boyunca atlatamadıgımız pişik yuzunden dedımUnhappy)
tekrar gecmıs olsun
Yukarı Dön
meral75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 165
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2008 Saat 12:52
Orjinalini yazan: seydaulgen seydaulgen Yazdı:

Orjinalini yazan: meral75 meral75 Yazdı:

Baya derken mesela ne kadar veriyosun. Bende armut püresi ve kayısı suyu veriyorum ama değişen bişi yok bizde. Mesela bir armutun tamamınımı yediriyosun bi kerede... Bende ona göre deniyim bari tekrar cnm

Clown
hazir kavanozda armut püresi oluyo bi sisede 125 gram var nerdeyse hepsíni bitiriyoruz kasik mamasinada karistiriyorum sebze yedikten sonra pesine veriyorum.. bana canim ise yariyo gibi geliyo..Clown
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 17:50
Orjinalini yazan: elcinim elcinim Yazdı:

canım gecmıs olsun kuzuya ve sanaClowno dupha...ılacı bende kullanıyorum kendıme Big%20smilebenımkı kronık dr bana hamıleyken vermıstı tamamen sekerden yapılıyo ve vucutdan hemen atılıyomus.ama dr una danısmadan kesınlıkle ılac verme derım.ek gıdaya gectınmı yada sadece anne sutumu verıyosun tam olarak anlıyamadım ama.eger mamaya basladıysan bu son zamanlarındakı kabızlık mamadanda olabılır her cocuga aynı mama yaramayabılıyo.ben elcın kabız oldugu zaman brokolı corbası yapıyorum ogun ıkı kere cıkıyo sende dr una danısarak brokolıyı kaynatıp en azından suyundan azcık ıcırebılırsın belkı ıse yarar.benımde arkadaslardan farklı bunlar gelıyo aklımaUnhappy

bıde eger cozemedıgınız boyle saglıkla ılgılı sorunlarınız oldugunuda sıze tavsıyem baska bır dr ada goztermenız cunku bazen atlayabılıyorlar yada yanlıs teshıs olabılıyo.bıre bır yasadıgım ıcın soyluyorum.(kızımda bır yaz boyunca atlatamadıgımız pişik yuzunden dedımUnhappy)
tekrar gecmıs olsun

Ben hala emziriyorum ve emzirirken hiç bir ek besin vermeden kabız olmaya başladı benim kızım. Belki az emiyo yeterli olmadığı için kabız oldu diye düşünüp mama ile takviye etmeye başladım ama çok deil günde sadece 100 ml mama veriyodum ilaveten armmut suyu veya püresi kayısı suyu vermeye başladım kabızlığı geçsin diye ama geçmedi tabi. şimdi dr başka bişi verdi lifli bir mama bene... isimli. ona başladım bakalım nolucak. Başka dr konusunda haklısın ama bulamadım bi dr kafama göre Tongue
bu arada senin dr iyimi kime gidiyosun özelden yazarmısın

saol cnm
Clown
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 19:07
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Merhaba...

Benim bebeğim yakında 8.ayını dolduracak.Kilosu düşük olduğu için 4.aya girer girmez  ek gıdaya başladık,vee  o günden bu yana kabızUnhappy

İştahsız bir bebek,doktorumuzda yemediği için kakanın bağırsakta beklediğini ve bekledikçe kuruduğunu söyledi...4,5 günü geçmediği müddetçe fitil koymuyorum,kendisi yapmak için çok uğraşıyor...Doktorumuzda DEB... şurup yazdı,ama nereye kadar kullanıcam?Kullanmadım.Kayısıyı haşlayıp marmelat yapıyorum blenderdan geçiripThumbs%20Upkolay yapıyor...
o şurubu banada anasağlığındaki dr vermişti ben kullandım 6 gün. ama bi işe yaramıyo sende iyiki kullanmamışın LOL
senin yazından sonra bende kayısı marmelatı yapıp veriyorum ama bizim kız pek sevmedi onu yemek istemiyo. Cry

dr da lifli mama verdi onu deniycem bakalım artık

Clown
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.