Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - balgam ve kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbalgam ve kusma

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cagdasim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 23 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: balgam ve kusma
    Gönderim Zamanı: 23 Oca 2012 Saat 16:18
1.5 yaşındaki oğlumda 3 gün önce balgam meydana geldi. hemen ardından saydam burun akıntısı ve öksürük oluştu. dolayısıyla 3 gündür geceleride uyumuyor.sürekli kusuyor. tabi bişey varsa mide de. çünkü şu saate kadar hiç bir şey yeyip içmedi. zorla ballı limon vermek istedim tükürdü.suyu bile zorla içiriyorum hocam.anne sütü alırken bile midesi bulanıyor.zorla emziriyorum.bugün çocuk doktoru bulamadığım için KBB hekimine götürdüm. boğazı felaket viral enfeksiyona bakteri de eklenmiş amoklavin yazıyorum dedi. kullandığınız an fayda göreceksiniz dedi.ama daha önce de buna benzer durumlar yaşamıştım.antibiyotik de kullanmadım. ama bu aylarda bakteriyal enfeksiyonlar başlarmış.şimdi de antibiyotik kullanıp kullanmamam gerektiği konusunda kararsız kaldım. nasıl bir durum gözlemlersem kullanayım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119580
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2012 Saat 18:51
Bu aylarda bakteriel enfeksiyonlar baslar diye bir sey yok. Bu aylarda, insan temasi az oldugundan,  bakteriel enfeksiyon almasi zordur. Etraftakiler ise, daha ziyade viral enfeksiyon tasirlar. Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Eski mailleri de okuyun.  
Yukarı Dön
cagdasim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 23 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 13:17
hocam çok teşekkür ederim. iki ölçek dolven den başka ilaç kullanmadım. oğlum çok bitkin ama balgam, öksürük ve kusma yüzünden uyuyamıyor. üç günden bu yana az da olsa emiyor. onun dışında günde yüz cc ye yakın su içiyor. ne yiyor ne içiyor. ballı limonu da sadece bir sefer  verebildim. serum fizyolojik ise sıktırmıyor. dün gece ilk defa ateşi otuz sekiz buçuğa(sayı tuşlarım bozuk) çıktı. yeterli sıvı ve gıda tüketmemesi hastalığın seyrini uzatır mı hocam?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119580
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 17:39
Hemen oyle 3-5 gunde bir seyler bozulmuyor, rahat olun, hasta diye cok taviz verip ahlakini da bozmayin. Malum, eski sozdur; "- Hasta olduguna yanmam, huyu degisiyor, ona yanarim-".
Yukarı Dön
cagdasim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 23 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2012 Saat 15:56
zaten çok iştahsızdı hocam. bir de hasta olunca hepten gitti. iştahsızlık ve bulantı devam ediyor. artık çok daha sık öksürüyor. 30 s duruyor ve öksürmeye devam ediyor. neredeyse hiç durmuyor. balgam kusuyor bazen saydam renkli.burnu çok tıkalı değil. ama dakikada 65 in üzerinde nefes sayısı var. ciğerlerde sorun var mı anlamak için burnunu kapatmama müsade etmiyor. dinleyemiyorum. ne önerirsiniz hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119580
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2012 Saat 19:44
Nezle yaninda, "kusma-ishal" olmasi " Domuz Gribi" lehine. Belirli bir tedavisi yok. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.