balgam ve kusma
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32960
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 04:55
Konu: balgam ve kusma
Mesajı Yazan: cagdasim
Konu: balgam ve kusma
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2012 Saat 16:18
|
1.5 yaşındaki oğlumda 3 gün önce balgam meydana geldi. hemen ardından saydam burun akıntısı ve öksürük oluştu. dolayısıyla 3 gündür geceleride uyumuyor.sürekli kusuyor. tabi bişey varsa mide de. çünkü şu saate kadar hiç bir şey yeyip içmedi. zorla ballı limon vermek istedim tükürdü.suyu bile zorla içiriyorum hocam.anne sütü alırken bile midesi bulanıyor.zorla emziriyorum.bugün çocuk doktoru bulamadığım için KBB hekimine götürdüm. boğazı felaket viral enfeksiyona bakteri de eklenmiş amoklavin yazıyorum dedi. kullandığınız an fayda göreceksiniz dedi.ama daha önce de buna benzer durumlar yaşamıştım.antibiyotik de kullanmadım. ama bu aylarda bakteriyal enfeksiyonlar başlarmış.şimdi de antibiyotik kullanıp kullanmamam gerektiği konusunda kararsız kaldım. nasıl bir durum gözlemlersem kullanayım?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2012 Saat 18:51
|
Bu aylarda bakteriel enfeksiyonlar baslar diye bir sey yok. Bu aylarda, insan temasi az oldugundan, bakteriel enfeksiyon almasi zordur. Etraftakiler ise, daha ziyade viral enfeksiyon tasirlar. Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Eski mailleri de okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2012 Saat 13:17
|
hocam çok teşekkür ederim. iki ölçek dolven den başka ilaç kullanmadım. oğlum çok bitkin ama balgam, öksürük ve kusma yüzünden uyuyamıyor. üç günden bu yana az da olsa emiyor. onun dışında günde yüz cc ye yakın su içiyor. ne yiyor ne içiyor. ballı limonu da sadece bir sefer verebildim. serum fizyolojik ise sıktırmıyor. dün gece ilk defa ateşi otuz sekiz buçuğa(sayı tuşlarım bozuk) çıktı. yeterli sıvı ve gıda tüketmemesi hastalığın seyrini uzatır mı hocam?
|
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2012 Saat 17:39
|
Hemen oyle 3-5 gunde bir seyler bozulmuyor, rahat olun, hasta diye cok taviz verip ahlakini da bozmayin. Malum, eski sozdur; "- Hasta olduguna yanmam, huyu degisiyor, ona yanarim-".
|
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2012 Saat 15:56
|
zaten çok iştahsızdı hocam. bir de hasta olunca hepten gitti. iştahsızlık ve bulantı devam ediyor. artık çok daha sık öksürüyor. 30 s duruyor ve öksürmeye devam ediyor. neredeyse hiç durmuyor. balgam kusuyor bazen saydam renkli.burnu çok tıkalı değil. ama dakikada 65 in üzerinde nefes sayısı var. ciğerlerde sorun var mı anlamak için burnunu kapatmama müsade etmiyor. dinleyemiyorum. ne önerirsiniz hocam?
|
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2012 Saat 19:44
|
Nezle yaninda, "kusma-ishal" olmasi " Domuz Gribi" lehine. Belirli bir tedavisi yok. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
|
|