Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118639
|
Gönderim Zamanı: 27 Nis 2011 Saat 11:01 |
Ateşi; 4-5 gün sürecek... Calgel ve Pyralvex sizde kullanabilirsiniz. Calgeli, bir kaşığın alt tarafına ona çaktırmadan sürün, üstünede sevdiği bir gıdayı koyup yedirin, bulaşanı bile yeterli olur.
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
Puanlar: 116
|
Gönderim Zamanı: 27 Nis 2011 Saat 16:52 |
hocam kızım bu sabah ağız kokusuyla uyandı,dili de bembeyaz olmuştu,dün gece inlemeleri de çok artmıştı yani çocuk iyileşeceğine geri gitmeye başladı ağzına hiç bir şey,su bile süremez oldu,dili dışarda uyumaya çalıştı bütün gece,bugün kaptım götürdüm kendi doktorumuza,stomatit olmuş üstüne de bakteri binmiş dedi azro pediatrik günde 1 kere 4,5 ml.,aklovir şurup günde 3 defa 5 cc ve gerektiğinde calpol verdi,ben kızımın ağzından hiç böyle bir koku geldiğine şahit olmamıştım o yüzden güvendim ve ilaçları vermeye başladım ama yine de sizin de onayınıza ihtiyacım var
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2011 Saat 10:17 |
Ne yaparsanız yapın, 1 hafta sürecek.. İlk 4 gün "feci" dir, ondan sonra her gün biraz daha iyi olur.. Sabır. Duyduğunuz "kötü koku", ölen hücrelerin kokusu, mümkün olduğunca ağızını su ile çalkalatın, bu kokuyu azaltır.
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2011 Saat 11:20 |
hocam bizim durumumuzda 4. gün feciye gitmeye başladı o yüzden doktora götürmek zorunda kaldım zaten yani ters giden bir şeyler olduğu belliydi 4. güne kadar en azından su içebiliyor,meyve püresi falan yiyebiliyordu ama 4. günün gecesi nefes almakta bile zorlanmaya başlamıştı stomatitin üzerine bakteri binmez mi hocam yanlış teşhis mi yine?
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 10:25 |
Hadi diyelim, öyle oldu, ( ateşi yükselirdi) antibiyotik kullandınız ama süre gene 1 haftadır..
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 11:55 |
evet hocam ateşi çıkmaya devam ediyordu ve genel durum oldukça bozulmuştu zaten antibiyotikten 12 saat sonra tam da dediğiniz gibi çocuk pırıl pırıl oldu yani evet ağrıları devam ediyordu ama az da olsa yemeye,oynamaya gönüllenmeye başladı ağız kokusu gitti,çocuğa can geldi resmen,sayenizde öğrendiklerimden yola çıkarak verdim antibiyotiği zaten kendi doktorumuz da biliyor artık sizi ve size danışarak onun kararlarını uyguladığımı,antibiyotiği kolay kolay dayayamaz yani adam korkuyo benden :)))
|
Eyolya'nın annesi
|
 |