Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateşin sebebini bilemedim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30016
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 22:07

Konu: ateşin sebebini bilemedim
Mesajı Yazan: Eyolya
Konu: ateşin sebebini bilemedim
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2011 Saat 03:03
Hocam,

31 aylık 94 cm.,17.5 kg. kız çocuğu cuma sabahı ateşi (hep kulaktan ölçüyorum) 38,1 oldu,müdahale etmedim,kendiliğinden düştü,günü aktif ama mızmız ve iştahsız geçirdi,yumurtasını yemedi,o çok bayıldığı salamı,corn flake'si yemedi ama 1 kavanoz hazır meyve püresini sildi süpürdü,ara ara ağzım acıyor dedi.Akşam 20:30 gibi ateşi 38.9 oldu 5 cc. calpol verdim,ateş tam düşmedi ama keyfi iyiydi,akşam yemeğini yedi bir daha müdahale etmedim,gece 23:30 gibi iyice mızmızladı 5 cc. daha Calpol verdim bu arada ara ara kukum acıyor diyordu ama sorunsuz yaptı çişini sanırım İYE olsa ağrılı olurdu değil mi?şu anda başında beklemedeyim ara ara çıkıyor ama çok değil max.38.9 yine müdahale etmiyorum,ne olursa doktora götürmeliyim teşekkürler

-Siz ne diyorsanız o-

-------------
Eyolya'nın annesi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Nis 2011 Saat 11:31
Dili beyaz, ağızında da pis bir koku varsa antibiyotik gerekebilir. Yoksa, "Gripal enfeksiyon" demektir, benim anlattıklarımı uygulayın.

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2011 Saat 19:52
Hocam,

gripal enfeksiyon belirtilerinin hiçbiri yok,ne öksürük,ne hapşırık ne burun tıkanıklığı...sadece ağzım acıyor diyor,bugün el feneriyle baktım,dilinin üzerinde 2 tane beyaz yara gördüm,ateş bugün saat 15:00 gibi 39,8 oldu calpol falan fayda etmedi,ibufenle düşürdüm ama çocuk bayılacak gibi oldu resmen,nedir hocam bu durum?

-------------
Eyolya'nın annesi

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2011 Saat 10:51
Görmeden bilemem. Hiç olmazsa, bir WBC değeri elimizde olsa!!

Mesaj Tarihi: 25 Nis 2011 Saat 12:57
hocam bu sabah baktım yutak bölgesinde de vardı dilindeki beyaz şeylerden,sizin benzer şikayetlere verdiğiniz cevapları okudum,uçuk mikrobuna çok benzettim kızımın durumunu

-------------
Eyolya'nın annesi

Mesaj Tarihi: 25 Nis 2011 Saat 15:34
hocam kızımı aile hekimine götürdüm,dişetleri kızarmış,boğazında,dilinde yara var dedi,yazdığı reçetede tanı:akut farenjit yazdığı ilaçlar:calgel jel 20 gr.,azeltin süspansiyon 200 mg
ben ısrarla ağız kokusu yok dedim önemli değil görünen köy kılavuz istemez,ağzında mikrop var dedi,antibiyotiği vermedim sizden cevap bekliyorum,bugün ateşi yok,ağzım acıyor diyor,hiç bir şey yemiyor ama aktif

-------------
Eyolya'nın annesi

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2011 Saat 14:20
Uçuk, dudakta olur, ağız içinde benzer yaralar varsa, Aft veya Herpangina olabilir. Calgel ağrısını aldı ise, devam edin. Eğer uçuk ise, "Zovirax" uçuk kremi iyi gelir. Antibiyotik gereksiz. Herpangina da uçuktaki veya Afttaki gibi tek bir tane yara değil, ağız içinde yaygın yaralar vardır. Bundada Calgel kullanabilirsiniz, yemeklerden sonra (günde 3x1) Pyraldin (veya Pyralex) yaraların üstüne sürerseniz, hızlı iyileşme olur.  

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2011 Saat 15:47

bütün yaralar ağzın içinde hocam hatta bana da bulaştı bende de çıktı o yüzden artık eminim herpangina olduğuna faranjit falan değil,hocam cumadan beri ateşi var ne zaman biter,ne kadar daha sürerse endişelenmeliyim?bu arada calgel jeli sürdürmüyo ağız içini asla elletmiyo

-------------
Eyolya'nın annesi

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2011 Saat 11:01
Ateşi; 4-5 gün sürecek... Calgel ve Pyralvex sizde kullanabilirsiniz. Calgeli, bir kaşığın alt tarafına ona çaktırmadan sürün, üstünede sevdiği bir gıdayı koyup yedirin, bulaşanı bile yeterli olur.

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2011 Saat 16:52
hocam kızım bu sabah ağız kokusuyla uyandı,dili de bembeyaz olmuştu,dün gece inlemeleri de çok artmıştı yani çocuk iyileşeceğine geri gitmeye başladı ağzına hiç bir şey,su bile süremez oldu,dili dışarda uyumaya çalıştı bütün gece,bugün kaptım götürdüm kendi doktorumuza,stomatit olmuş üstüne de bakteri binmiş dedi azro pediatrik günde 1 kere 4,5 ml.,aklovir şurup günde 3 defa 5 cc ve gerektiğinde calpol verdi,ben kızımın ağzından hiç böyle bir koku geldiğine şahit olmamıştım o yüzden güvendim ve ilaçları vermeye başladım ama yine de sizin de onayınıza ihtiyacım var

-------------
Eyolya'nın annesi

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 10:17
Ne yaparsanız yapın, 1 hafta sürecek.. İlk 4 gün "feci" dir, ondan sonra her gün biraz daha iyi olur.. Sabır. Duyduğunuz "kötü koku", ölen hücrelerin kokusu, mümkün olduğunca ağızını su ile çalkalatın, bu kokuyu azaltır.

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 11:20
hocam bizim durumumuzda 4. gün feciye gitmeye başladı o yüzden doktora götürmek zorunda kaldım zaten yani ters giden bir şeyler olduğu belliydi 4. güne kadar en azından su içebiliyor,meyve püresi falan yiyebiliyordu ama 4. günün gecesi nefes almakta bile zorlanmaya başlamıştı stomatitin üzerine bakteri binmez mi hocam yanlış teşhis mi yine?

-------------
Eyolya'nın annesi

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 10:25
Hadi diyelim, öyle oldu, ( ateşi yükselirdi) antibiyotik kullandınız ama süre gene 1 haftadır..

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 11:55
evet hocam ateşi çıkmaya devam ediyordu ve genel durum oldukça bozulmuştu zaten antibiyotikten 12 saat sonra tam da dediğiniz gibi çocuk pırıl pırıl oldu yani evet ağrıları devam ediyordu ama az da olsa yemeye,oynamaya gönüllenmeye başladı ağız kokusu gitti,çocuğa can geldi resmen,sayenizde öğrendiklerimden yola çıkarak verdim antibiyotiği zaten kendi doktorumuz da biliyor artık sizi ve size danışarak onun kararlarını uyguladığımı,antibiyotiği kolay kolay dayayamaz yani adam korkuyo benden :)))

-------------
Eyolya'nın annesi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat