Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Eyolya
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116
|
Konu: ateşin sebebini bilemedim Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 03:03 |
Hocam,
31 aylık 94 cm.,17.5 kg. kız çocuğu cuma sabahı ateşi (hep kulaktan ölçüyorum) 38,1 oldu,müdahale etmedim,kendiliğinden düştü,günü aktif ama mızmız ve iştahsız geçirdi,yumurtasını yemedi,o çok bayıldığı salamı,corn flake'si yemedi ama 1 kavanoz hazır meyve püresini sildi süpürdü,ara ara ağzım acıyor dedi.Akşam 20:30 gibi ateşi 38.9 oldu 5 cc. calpol verdim,ateş tam düşmedi ama keyfi iyiydi,akşam yemeğini yedi bir daha müdahale etmedim,gece 23:30 gibi iyice mızmızladı 5 cc. daha Calpol verdim bu arada ara ara kukum acıyor diyordu ama sorunsuz yaptı çişini sanırım İYE olsa ağrılı olurdu değil mi?şu anda başında beklemedeyim ara ara çıkıyor ama çok değil max.38.9 yine müdahale etmiyorum,ne olursa doktora götürmeliyim teşekkürler
-Siz ne diyorsanız o-
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118639
|
Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 11:31 |
Dili beyaz, ağızında da pis bir koku varsa antibiyotik gerekebilir. Yoksa, "Gripal enfeksiyon" demektir, benim anlattıklarımı uygulayın.
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 19:52 |
Hocam,
gripal enfeksiyon belirtilerinin hiçbiri yok,ne öksürük,ne hapşırık ne burun tıkanıklığı...sadece ağzım acıyor diyor,bugün el feneriyle baktım,dilinin üzerinde 2 tane beyaz yara gördüm,ateş bugün saat 15:00 gibi 39,8 oldu calpol falan fayda etmedi,ibufenle düşürdüm ama çocuk bayılacak gibi oldu resmen,nedir hocam bu durum?
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Nis 2011 Saat 10:51 |
Görmeden bilemem. Hiç olmazsa, bir WBC değeri elimizde olsa!!
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 12:57 |
hocam bu sabah baktım yutak bölgesinde de vardı dilindeki beyaz şeylerden,sizin benzer şikayetlere verdiğiniz cevapları okudum,uçuk mikrobuna çok benzettim kızımın durumunu
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 15:34 |
hocam kızımı aile hekimine götürdüm,dişetleri kızarmış,boğazında,dilinde yara var dedi,yazdığı reçetede tanı:akut farenjit yazdığı ilaçlar:calgel jel 20 gr.,azeltin süspansiyon 200 mg
ben ısrarla ağız kokusu yok dedim önemli değil görünen köy kılavuz istemez,ağzında mikrop var dedi,antibiyotiği vermedim sizden cevap bekliyorum,bugün ateşi yok,ağzım acıyor diyor,hiç bir şey yemiyor ama aktif
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Nis 2011 Saat 14:20 |
Uçuk, dudakta olur, ağız içinde benzer yaralar varsa, Aft veya Herpangina olabilir. Calgel ağrısını aldı ise, devam edin. Eğer uçuk ise, "Zovirax" uçuk kremi iyi gelir. Antibiyotik gereksiz. Herpangina da uçuktaki veya Afttaki gibi tek bir tane yara değil, ağız içinde yaygın yaralar vardır. Bundada Calgel kullanabilirsiniz, yemeklerden sonra (günde 3x1) Pyraldin (veya Pyralex) yaraların üstüne sürerseniz, hızlı iyileşme olur.
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Nis 2011 Saat 15:47 |
bütün yaralar ağzın içinde hocam hatta bana da bulaştı bende de çıktı o yüzden artık eminim herpangina olduğuna faranjit falan değil,hocam cumadan beri ateşi var ne zaman biter,ne kadar daha sürerse endişelenmeliyim?bu arada calgel jeli sürdürmüyo ağız içini asla elletmiyo
|
Eyolya'nın annesi
|
 |