Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eldem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 19:21
29 aylık oğlumu iki hafta once krese baslattik.saniyorum kresten mikrop kaptigi icin 4 gündür ateşli.hafif nezleside var.kusma uc kere oldu su ana kadar.ishal yok.En yüksek 39,6 oldu atesi. Doktora gittik. Üstün körü baktıktan sonra antbyotik vermeyelim. Her 4 saatte bir calpol dolven bir buçuk ölçek donusumlu olarak verin,eğer 5 gün sonra geçmezse getirin kan testi yapalım dedi. Antbyotik vermemesi bir bakıma hoşuma gitti yalnız ikide bir şurup yüklemek sıkıntı olmaz degilmi. Birde ne kadar daha sürecek bu hocam acaba antbyotik vermelimiyim Yada neye göre vermeliyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118409
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 20:08
Oglunuzun; 20 kilo oldugunu farzetsek; Calpol120 suruptan en fazla; 6x1 olcek alabilir. Dolven'i ise 2x1 den fazla veremezsiniz. Bu doktorlar ates hakkinda hicbirsey bilmediklari icin, atesi zararli zannedip, dusurmek icin nerede ise cocuklari zehirleme pahasina ilac yukluyorlar.Ogreneceklerini de hic zannetmiyorum, zira ates ile aileleri korkutmanin getirisi cok fazla. Ates dusuruculeri ancak rahatsizlik hissettiginde verin.   
Yukarı Dön
eldem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 21:00
Hocam bizim cocuk 13 kilo.antbyotik gereklimi sizce
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 22:37
Bu kiloya gore; Calpol120 den; 4x1 olcek, Dolven; 2x1/2 olcek alabilir. Dili beyaz ve kotu bir agiz kokusu varsa, gerekebilir.
Yukarı Dön
eldem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 10:15
Hocam cocuğa kan tahlili yaptırdık. Kanı normal.periferik yaymasında hafif problem var. Parçalı 61,lenfosit 24,monosit 10(yüzde 2 geniş koyü mavi sitoplazmali orta capta nucleoli icermeyen atipik lenfosit.normal sinirlar icerisinde.Yalnız sedim 115 crp 225 çıktı. Çok yüksek bulundu ve hastaneye yatırdık cocuğu. Tanıyı bulmaya calisiyolar. Bu ne olabilir hocam?sag kulakta hafif otit var dendi birde sol akciğerde zature gibi bisey olabilir dendi. Endişe içindeyim. Bu nedir cocuğa ne olucak
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 18:19
WBC normal ( veya dusuk) cikti ise, kacin oradan. Hemen simdi tuyun. Babasinin parasindan vazgectim, cocugu hirpalayacaklar. Zaturre lafi palavra, sirf sizi "gicik" etmek icin herkeze soyledikleri laf. Kacin. Eger sizin gideceginizi anlarlarsa; "-Cocugunuzda kotu bir hastalik olma ihtimali var-" diyebilirler, sakin inanmayin, oyle bir sey olsa, PLT sayisi "sifir" olurdu.
Yukarı Dön
eldem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 19:33
Hocam wbc si 11,5. Plt 362 hgb 11,5. Peki sedim neden 115 vede crp 225 olmuş olabilir sizce
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2012 Saat 20:06
Sedim ve CRP, daha once gecirilmis enfeksiyonlara bagli olarak yuksek kalmis olabilir. Muhim olan su andaki WBC ve PLT degerleri normal, ya hasta degil veya VIRAl bir enfeksiyon geciriyor. Bunun icin de hastaneye yatmaya veya antibiyotik kullanmaya gerek yoktur, Kacin.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.