Ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34025
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 02:04
Konu: Ateş
Mesajı Yazan: eldem
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2012 Saat 19:21
29 aylık oğlumu iki hafta once krese baslattik.saniyorum kresten mikrop kaptigi icin 4 gündür ateşli.hafif nezleside var.kusma uc kere oldu su ana kadar.ishal yok.En yüksek 39,6 oldu atesi. Doktora gittik. Üstün körü baktıktan sonra antbyotik vermeyelim. Her 4 saatte bir calpol dolven bir buçuk ölçek donusumlu olarak verin,eğer 5 gün sonra geçmezse getirin kan testi yapalım dedi. Antbyotik vermemesi bir bakıma hoşuma gitti yalnız ikide bir şurup yüklemek sıkıntı olmaz degilmi. Birde ne kadar daha sürecek bu hocam acaba antbyotik vermelimiyim Yada neye göre vermeliyim?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2012 Saat 20:08
Oglunuzun; 20 kilo oldugunu farzetsek; Calpol120 suruptan en fazla; 6x1 olcek alabilir. Dolven'i ise 2x1 den fazla veremezsiniz. Bu doktorlar ates hakkinda hicbirsey bilmediklari icin, atesi zararli zannedip, dusurmek icin nerede ise cocuklari zehirleme pahasina ilac yukluyorlar.Ogreneceklerini de hic zannetmiyorum, zira ates ile aileleri korkutmanin getirisi cok fazla. Ates dusuruculeri ancak rahatsizlik hissettiginde verin.
|
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2012 Saat 21:00
Hocam bizim cocuk 13 kilo.antbyotik gereklimi sizce
|
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2012 Saat 22:37
Bu kiloya gore; Calpol120 den; 4x1 olcek, Dolven; 2x1/2 olcek alabilir. Dili beyaz ve kotu bir agiz kokusu varsa, gerekebilir.
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2012 Saat 10:15
Hocam cocuğa kan tahlili yaptırdık. Kanı normal.periferik yaymasında hafif problem var. Parçalı 61,lenfosit 24,monosit 10(yüzde 2 geniş koyü mavi sitoplazmali orta capta nucleoli icermeyen atipik lenfosit.normal sinirlar icerisinde.Yalnız sedim 115 crp 225 çıktı. Çok yüksek bulundu ve hastaneye yatırdık cocuğu. Tanıyı bulmaya calisiyolar. Bu ne olabilir hocam?sag kulakta hafif otit var dendi birde sol akciğerde zature gibi bisey olabilir dendi. Endişe içindeyim. Bu nedir cocuğa ne olucak
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2012 Saat 18:19
WBC normal ( veya dusuk) cikti ise, kacin oradan. Hemen simdi tuyun. Babasinin parasindan vazgectim, cocugu hirpalayacaklar. Zaturre lafi palavra, sirf sizi "gicik" etmek icin herkeze soyledikleri laf. Kacin. Eger sizin gideceginizi anlarlarsa; "-Cocugunuzda kotu bir hastalik olma ihtimali var-" diyebilirler, sakin inanmayin, oyle bir sey olsa, PLT sayisi "sifir" olurdu.
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2012 Saat 19:33
Hocam wbc si 11,5. Plt 362 hgb 11,5. Peki sedim neden 115 vede crp 225 olmuş olabilir sizce
|
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2012 Saat 20:06
Sedim ve CRP, daha once gecirilmis enfeksiyonlara bagli olarak yuksek kalmis olabilir. Muhim olan su andaki WBC ve PLT degerleri normal, ya hasta degil veya VIRAl bir enfeksiyon geciriyor. Bunun icin de hastaneye yatmaya veya antibiyotik kullanmaya gerek yoktur, Kacin.
|
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2012 Saat 17:59
Hocam oğlumun ateşi antbyotik tedavisine başlamamızin 4. Gunu bitmesine rağmen hala çıkıyor.(tedaviden öndekide sayarsak bugün dokuzuncu gün) Sedimi 115 ten 100 e crp si ise 230 dan 130 a düştü. Eğer Pazartesi'ye kadar ateş düşmez ise mide suyundan ornek alınıp tuberkuloZa bakılacak,noroblastomdan suphelenildigi için kemik sintigrafisine bakılacak vede kemik iliğine bakilacakmis. Karın usgsi normal,idrar normal,periferik yayma normal,akciğer grafi normal,kalp ekosu normal. Losemi ve lenfoma yönünden De incelenmiş onlarda değil. Sebep henüz belli değil. Sizin ongorulerinize göre durumun ciddiyetini ve ne oldugunu ogrenebilirmiyim,son deherleri hgb 11,11 Plt 461 wbc 9,65
|
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2012 Saat 19:45
Sizin aklinizdan zorunuzmu var. WBC;9 650 cikmis, basbas bagiriyor; VIRAL ENFEKSIYON diye, daha hala ne ugrasiyorlar? Kacin oradan ve bir daha semtlerine bile ugramayin. PLAT:461000 ve Noroblastom diyor. Cok sarlatan gordum ama, Bunlar kadar "sarlatanini " daha simdiye kadar gormedim. Kacin oradan. Cocugunuz basit bir Grip geciriyor. Ciddi hicbir enfeksiyonu yok. Dogru durust bir memlekette olsak, Saglik bakanligina sikayet edin derim ama burasi Turkiye.
|
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2012 Saat 20:53
Hocam Gata'da bı ton doktor tarafından her gün 5 kere falan inceleniyo cocuk yani beni mahvettiler bugün noroblastom yönünden arastircaz diyince.zaten cocugun psikolojisi berbat beyaz gomlek gorse dahi aglamaya basliyo delmedikleri yeri kalmadi.kemik iliğine niye bakmak istiyolar doru dürüst cevap dahi alamadım. Keske burada olsaydınız hiç düşünmeden Ankara'dan iste hemen getirirdim cocuğu size.sizin dediğinize göre lokosit ve trombositlere göre cocuğumun kemik iligine bakılması yanlismi yani perif yaymasida normal çıktı dediler
|
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2012 Saat 05:21
Hadi canim sende, onlar acaba hayatlarinda Noroblastom gordulermi? KACIN. Ne derlerse desinler, gerekirse imza verin, KACIN.
|
|