Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Arkadaşlar birkaç sorum var...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuArkadaşlar birkaç sorum var...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2010 Saat 17:08
Orjinalini yazan: kerem-irem kerem-irem Yazdı:

allah kolaylık versiN aynı dönemden geçen yıl geçtim bende benim iki numara şükür ki çok gazlı değildi ama iki çocuk gerçekten zor gazı olduğunda kucağımda çok gezdirdim yapışık gibiydik bizde düzenli banyo ve bebe yağıyla masaj iyi geliyor en kısa zamanda düzelir inşallah

Amin canım teşekkür ederim sana da kolay gelsin. Smile
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2010 Saat 17:16
Orjinalini yazan: cansu cansu Yazdı:

canım öncelikle ALLAH sabır,güç kuvvet versin.
çok alışık olduğum bir durum çok değil bikaç ay öncesine kadar bende yaşadım hepsini.
benim oğlumun gaz sancısı falan olmadı
uyku öncesi ağlama krizleri vardı ama ne kriz hem uyumazdı hem de akşama kadar ağlardı.Tongue
bazı zamanlar çaresizlikten oturup ağladığımı bilirim.
sakinleştirmek için en büyük kurtarıcım emzirmekti Smile
kucakta gezdirirdim.
ayağımda sallardım.
saç kurutma makinesini çalıştırırdım o sakinleştiriyordu.
ninni cd si dinletiyordum, bazen işe yarıyordu.
sanırım denemediğim yol kalmamıştı susturmak için.
çok zor biliyorum canım bende çok zor günler yaşadım umarım
en kısa zamanda her şey yoluma girer.

Çok sağol canım ben de yapıyorum sallanması hariç ama onu da bebek arabasıyla yapıyoruz aslında :))))
Teşekkür ederim Smile
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2010 Saat 17:17
Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

en iyisi unutmadan katlanmak mı dersin
Evet evet kesinlikle öyle :)))
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2010 Saat 17:38
Orjinalini yazan: ilal ilal Yazdı:

geldim....
Eylülünde ağlamaları çoktu..kendimi aciz hissederdim...bakamıyorum derdm içimden:)ama okuyp gördükçe ve yaşadıkça sorun bende değilmiş bazı zamanlar haricinde gelişiminden kaynaklanıyormuş....ağlama deyince ilk aklıma gelen açlık...ama fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla kilo alımı iyi..doymadığını zannetmiyorum..fakat emzirme aralarını gözden geçir derim...hani hererde enaz iki saat yazıyor ya...bizim bu genelde 1.30 olurdu..ben ilk zamanlar 2 saati beklemeye çalışırdım...kadir hoca çok emdiği zaman olacak sancının gaz sancısından beter olduğunu söylüyordu...fakat baktım her türlü ağllıyor bari stres etmeyeyim deyip ağladıkça önce meme teklif ettim...emerse emdi emmeze ağlamaya devam etti...
İkinci olarak (hala ağladığı için)konumumuzu gaz çıkarma pozisyonuna getirip gaz çıkarmaya çabaladım..bu konumda benim klasik bir melodim vardı..daha öncede bir kaçyerde yazmıştım...
ha-ha-ha-ha -hi-hi-hih-i....filan diye devam ediyor...ne hikmetse tatlı tatlı bunu söylediğimde bizimki zaten susardı çoğu zaman....bu mırıltıyla odada dolanarak uyurdu...yavaşça koluma alıp uyuduğundan emin olunca bırakırdım....genelde bu rutinde giderdik....

bunun haricinde ağlamaları susturma metodlarımı sıralayayım madde madde
-ayakta emzirmek...zor iş ...biraz kolumda sallayıp susunca emzirmeye başlıyordum...sakinleşince yavaşça oturup devam ediyordum....
-birdönem battaniyesine koyup babasıyla sallıyorduk....tek başıma bile salladığımı bilirim....
-hiçbirşekilde susturamayınca sarıp sarmalayıp dışarı çıkarıyordum...sağlık ocağından içeri girer girmez susardı..birkaç kez orda öylece oturup uyumasını bekledim.hatta bir keresinde bende uyumuşum:)
bunlar benim sakinleştirme metodlarım....
bence henüz mutlu mutlu çevresine bakmasını çok bekleme...bu dönemlerde vücut ve beyin gelişimi çok hızlı olduğu için bebekler bu karmaşayı anlamlandıramadıklarından dolayı ağlarlarmış ki katılıyorum:)
bol bol temas,ten teması,
uyanık olduğu zamanlarda ben kangurudan ve eski adı epiştirme yeni adı meitai sling olan yöntemden de çok faydalandım...sırtımda gezdiriyordum..birkaç kez kendi kendine orada uyuduğuda oldu....belki sende wrap slingten faydalanabilirsin...yada kucağa bir yastık alıp onuda oraya yatırıyordum...hem onu okşuyordum hemde ben dinleniyordum...(yine temas)

aklıma gelenler bunlar...tekrar kolaylıklar diliyorum...az kaldı...biraz daha sık dişini...bayramdan sonra görüşebilmeyi çok istiyorum...sevgiler
Canım senden böyle güzel bir cvp bekliyordumSmile İnan ben de babasına teslim ediyorum temas gitmesin diye. Big smile Emzirme gayet iyi maşallah ama bazen biz de 1.5 saate düşüyoruz ama genelde 3 saat oluyor. 3 ay böyle biliyorum ama sanırım 2 çocuk yordu beni daha çok. Umarım geçer biran önce ve Nil çok kıskanç kucağına kim alsa fena bakıyor ve hayır cevaplarıyla bizi kudurtuyor.Confused Allah bize kolaylık versin. İşimiz zor.Dead
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2010 Saat 17:41
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

bende gaz sancisi için muzikler var istermisin ?
yontemleri zaten biliosundur ikinci çocuk oldugu içinn, ayni $êyleri yazmayim
sedece ben oturtuyom çok i$e yario, gazinin %80 ini oturarak çikario benimki   (çok  gazli bi bebek deil onuda ekleyim)

du ben sana bulmaya çali$iyim gaz muziklerini
biri buziki orhan galiba biride 30 dklik fön  muzigi , burda bi baba payla$mi$di kimdi unuttum

Buziki telefonumda var tatlım. Hatsıza alıyorum ve dinletiyorum çoğu zaman işe yarıyor şükür. Gazı ben de bacaklarını karnına iterek çıkartıyorum aman bir çıkıyor ki sorma gitsin. Bende yok ondaki gaz. Fön makinası müziği de bazen işe yarıyor. Çok teşekkürler canım öperim seni.Star
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2010 Saat 17:42
Orjinalini yazan: FİNCAN34 FİNCAN34 Yazdı:

bende yakın bır zamana kadar yegenımde yaşadım 4 ay gunduz gaz sorunu oldu aglamaktan kılo bıle alamadı bebegımız sonra maşş. duzeldı ve şimdı cok uslu bence ne yaparsan yap belkı bır nebze hafıfler ama ilacı zamaaan
Haklısın canım tek ilaç zaman umarım kolay geçsi,n. Benim bir de sorunum yanımda kimsenin olmayışı ve ben çok zorlandım. Eşim kaç gündür işe gidemiyor bana yardım edeceği için.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2010 Saat 17:42
Orjinalini yazan: kerem-irem kerem-irem Yazdı:

sonradan aklıma geldi bilirsiniz mutlaka ama  ben birde sürekli 3 4 fincan rezene çayı içtim ve ama şu aktarlarda satılan rezene tohumundan bir taşım kaynatıyorsun sıcak sıcak çok rahatlatıyor

Ben de içiyorum canım çok teşekkür ederim.Big smile
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2010 Saat 17:57
bizim yeğen var 1 ay önce gittiğimizde 2 aylıktı ve görümcemle kayınvalidemi resmen çıldırtmıştıLOL uyanık zamanlarını sadece ağlayarak geçiriyor veletLOLLOL onlar yüzyıllardır kullanılan taktiklerle susturmaya çabalıyorlar (tavana asma beşik yapmışlar deli gibi sallayınca korkudan mı nedendir bilinmez susuyorLOL) benim denediğim en güzel susturma/uyutma yöntemi: genişçe bir yastık ya da süngere bebeği yüzüstü yatırıp dizlere koyup hafif hafif ileri geri sallamak. klasik yöntemdeki gibi sağa sola değil ama baş ve ayaklar yönündeLOLLOL bi de bebeği iyice omuza atarak (karnı omuzun önünde olacak şekilde) haifi hoplayarak ve e e ho ho gibi anlamsız sesleri hafif yüksek perdeden söyleyerek gezmek... yeğen ilk defa 3-4 saat uyumuştu o günLOLLOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.