Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Arı sokması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Arı sokması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Arı sokması
    Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2018 Saat 23:19
Hocam iyi çalışmalar
10 yaşındaki yeğenimi bir ay kadar önce arı soktu. Dudakları şişip boğazım kaşınıyor demeye başlayınca acile gidilmiş. Antihistaminik serum gözlem hikayesi bildiğiniz gibi.

Dün tekrar arı olduğunu düşündüğü ki görememiş birşey el parmağından soktu. Yine dudak şişmeye başlayınca okuldan ben aldım, revirde amonyak yoktu!, acile gittik. Yine serum, avil verildi. Sabah bir antihistaminik akşam da yine atarax yazıldı. Fakat dudak bu gece de şişmeye başladı. İlk acil vakasında doktor vücut zehri atana kadar iki gün de beş gün de sürebilir, takip edilecek demiş.

Şimdi sorularım şunlar;
Alerji testlerine inanmadığınızı biliyorum ama bu çocuğun arıya alerjisi yoksa dudak neden şişer nefes neden daralır ?
Teste gerek var mıdır ?

Dudak arı soktuktan sonra antihistaminik kullanımına rağmen neden şişiyor ve nefes daralıyor?

Ne yapmalıyız?

Sevgiler saygılar.
Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2018 Saat 23:34

Hocam her arı sokması sonrası üç gün ara ara böyle hatta daha fazla
Resim istersiniz diye yolladım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2018 Saat 03:50
Ari  soktuktan sonra, herkeste o bolge siser….. Esas onemli olan, nefes borusunda sisme (odem) olmasi
 durumudur.. Bu durum, allerji demektir.. Bu durum goruldukten sonra da, NE testi????  Belli bir sey, 
allerjisi var demektir.. Arinin soktugu yerin sismesinin HIC BIR anlami yoktur. 
Siz bu; "Allerji testlerini" cok ilmi bir sey mi saniyorsunuz??? 

Yukarı Dön
L1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı L1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2018 Saat 09:10
Hocam yanlış anlatmışım sanırım.
Arının soktuğu yer iki olayda da dudak değil. Dudak şişiyor, nefes borusu kaşınıyor.

Hemen müdahale edikdi iki sokmada da.
Yani arı alerjisi var mı demek oluyor o halde?
Buna istinaden ne yapmalıyız?

Şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2018 Saat 19:05
EGER, dediginiz gibi, arinin soktugu yer haricinde, sisme oluyorsa, EVET, allerjisi var demektir.. Bundan
 daha ala da, bir TEST olmaz.. 
Yaninizda Adrenalin ignesi tasiyin. Daha once nasil doz edilecegini ve kullanilacagini anlattim, o yaziyi 
bulup okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Eyl 2018 Saat 19:15
Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 533
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2018 Saat 20:34
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2018 Saat 04:19
Elinize saglik..

Ben bugun varim, yarin yokum.. Simdiden eski mailleri degerlendirmesini hepinizin ogrenmesinde Fayda
 var.. 

Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 870
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2018 Saat 10:18
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Elinize saglik..
Ben bugun varim, yarin yokum.. Simdiden eski mailleri degerlendirmesini hepinizin ogrenmesinde Fayda
 var.. 

Allah ömrünüze bin bereket versin keşke ülkemiz siz ve sizin gibi değerleri yaşarken değerlendirebilse ,sonsuz değerli bilgileriniz ülkemize yüzlerce yıl yeterde okumasını bilene ,şahsen kızıma ve oğluma herdefasında söylüyorum ,herdaim yanınızda olmayacağım Doktorumuzu okuyun arşivleyin diye vasiyet ettim ,nesilden nesile aktarmalıyız ,herkes tıbbiyeye girebiliyorda adam gibi doktor yok gidelimde teşhis ve tedavi versin
ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN FARKINDALIK YARATTINIZ BİZLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER .
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.