Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arı sokması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=61271
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 08:25

Konu: Arı sokması
Mesajı Yazan: L1
Konu: Arı sokması
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2018 Saat 23:19
Hocam iyi çalışmalar
10 yaşındaki yeğenimi bir ay kadar önce arı soktu. Dudakları şişip boğazım kaşınıyor demeye başlayınca acile gidilmiş. Antihistaminik serum gözlem hikayesi bildiğiniz gibi.

Dün tekrar arı olduğunu düşündüğü ki görememiş birşey el parmağından soktu. Yine dudak şişmeye başlayınca okuldan ben aldım, revirde amonyak yoktu!, acile gittik. Yine serum, avil verildi. Sabah bir antihistaminik akşam da yine atarax yazıldı. Fakat dudak bu gece de şişmeye başladı. İlk acil vakasında doktor vücut zehri atana kadar iki gün de beş gün de sürebilir, takip edilecek demiş.

Şimdi sorularım şunlar;
Alerji testlerine inanmadığınızı biliyorum ama bu çocuğun arıya alerjisi yoksa dudak neden şişer nefes neden daralır ?
Teste gerek var mıdır ?

Dudak arı soktuktan sonra antihistaminik kullanımına rağmen neden şişiyor ve nefes daralıyor?

Ne yapmalıyız?

Sevgiler saygılar.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2018 Saat 23:34
http://m.YollaYap.com/ebtc/1537129940884.jpg">

Hocam her arı sokması sonrası üç gün ara ara böyle hatta daha fazla
Resim istersiniz diye yolladım.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2018 Saat 03:50
Ari  soktuktan sonra, herkeste o bolge siser….. Esas onemli olan, nefes borusunda sisme (odem) olmasi
 durumudur.. Bu durum, allerji demektir.. Bu durum goruldukten sonra da, NE testi????  Belli bir sey, 
allerjisi var demektir.. Arinin soktugu yerin sismesinin HIC BIR anlami yoktur. 
Siz bu; "Allerji testlerini" cok ilmi bir sey mi saniyorsunuz??? 

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2018 Saat 09:10
Hocam yanlış anlatmışım sanırım.
Arının soktuğu yer iki olayda da dudak değil. Dudak şişiyor, nefes borusu kaşınıyor.

Hemen müdahale edikdi iki sokmada da.
Yani arı alerjisi var mı demek oluyor o halde?
Buna istinaden ne yapmalıyız?

Şimdiden teşekkürler

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2018 Saat 19:05
EGER, dediginiz gibi, arinin soktugu yer haricinde, sisme oluyorsa, EVET, allerjisi var demektir.. Bundan
 daha ala da, bir TEST olmaz.. 
Yaninizda Adrenalin ignesi tasiyin. Daha once nasil doz edilecegini ve kullanilacagini anlattim, o yaziyi 
bulup okuyun. 

Mesajı Yazan: kzykzy
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2018 Saat 20:34
http://m.YollaYap.com/bbtc/1537205534984.jpg">

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2018 Saat 04:19
Elinize saglik..

Ben bugun varim, yarin yokum.. Simdiden eski mailleri degerlendirmesini hepinizin ogrenmesinde Fayda
 var.. 

Mesajı Yazan: kıvanç
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2018 Saat 10:18
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Elinize saglik..
Ben bugun varim, yarin yokum.. Simdiden eski mailleri degerlendirmesini hepinizin ogrenmesinde Fayda
 var.. 

Allah ömrünüze bin bereket versin keşke ülkemiz siz ve sizin gibi değerleri yaşarken değerlendirebilse ,sonsuz değerli bilgileriniz ülkemize yüzlerce yıl yeterde okumasını bilene ,şahsen kızıma ve oğluma herdefasında söylüyorum ,herdaim yanınızda olmayacağım Doktorumuzu okuyun arşivleyin diye vasiyet ettim ,nesilden nesile aktarmalıyız ,herkes tıbbiyeye girebiliyorda adam gibi doktor yok gidelimde teşhis ve tedavi versin
ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN FARKINDALIK YARATTINIZ BİZLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER .

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat