Bu soruyu (bıngıldağına zarar gelmiş midir) kadir keye 2 kere yazdığına şahit olmuştum ve kadir bey de, bındıldak yumuşak olabilir ama öyle her düşmeyle çarpmayla da bişey olmaz yazmıştı, hatırlıyorum

çok sorun ediyorsun bence, anneyiz tabi sorun ederiz ama senin evhamın biraz fazla gibi

benim de 11 aylık kızım var, sürekli düşüyor, kanepenin arkasına geçmeye çalışıyor kafası giriyor vücut girmiyor, sonra kafa orda sıkışıp kalıyor

ağlayınca çekip alıyorum

ya da çekmeceyle oynarken eli sıkışıyor, ben kurtarıyorum

ya da ablasının bisikletine binmek isterken düşüyor

Gülüyorum, çünkü bunlar gözümün önünde oluyor ve bu olanların kötü sonuçlanmayacağını ben biliyorum. Kötü bişey olacağını bilsem anında atmaca gibi biterim her koşulda ve şartta... biraz serbest büyümesi lazım çocukların da... bu bıngıldakla ilgiliydi..
Geleyim diğer çocuğun bastırmasına, vurmasına... benim çocuğum başkasının çocuğuna bastırsa yavaşça müdahale ederim, izin vermem. bak kızım, bebek, sev, cici yap derim. bunu derken de ellerini çektiririm, bastığı yerden. veya benim bebeğim altta kalsa (zarar vereceğini anlarsam) aynı şeyi diğer arkadaşın çocuğuna derim, bastırma, bebeği sev derim ve çaktırmadan çekerim onu benim bebeğimin üstünden

hadi diyelim bunlar oldu ve sen üzüldün, bi daha yapmam derim geçerim kafaya takmam yani... sen de öyle yapmaya çalış, kendini çok yıpratıyorsun