Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aklıma çok takıldı.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuaklıma çok takıldı.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2500
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2011 Saat 12:21
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

Orjinalini yazan: haydibebek haydibebek Yazdı:

tabiiki de ama az önce dr sordum,sorduğum soru saçma gelmedi,kusma var mı,bir anormallik var mı,isterseniz bir beyin cerrahımız baksın dedi.sinirlerim bozuldu,durduk yere gene bana günüm zehir oldu artık günlerce kafama takarım bunu ben,ya bir şey olduysa.öteki çocuğa gelince de ,söz meclisten dışarı,millet olarak çok rahatız,evet öteki de bebek ama benim kzımın kafasından detsek alarak kalkmaya çalıştığını görünce müdahale etmeleri gerekirdi,şiddet eğilimli şımarık bir çocuktu,benim kzıım onu kardeş öp diye yanına gidip öptükçe öteki saçını çekti,omzuna tutunup ayağa kalktı,o kadar kilolu ki ayağa kalkamıyor zaten,bir daha biraraya gelirsek ben müdahale edeceğim ailesinden beklemiycem onun kişiliğinin ezilmesini istemem ama onlar da o zaman müdahale etsinler!bir de hoşlarına gidiyor insanların bçocuğu başka çocukları dövünce...

tabiki bu şekilde ailelerde var vur çocuğum tipinde onlara uyuz olurum o ayrıAngryherkez kendi yavrusuna sahip çıkacak.uyarması lazım anlıyorsa.
Thumbs Up
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2011 Saat 12:25
Bu soruyu (bıngıldağına zarar gelmiş midir) kadir keye 2 kere yazdığına şahit olmuştum ve kadir bey de, bındıldak yumuşak olabilir ama öyle her düşmeyle çarpmayla da bişey olmaz yazmıştı, hatırlıyorum Smile çok sorun ediyorsun bence, anneyiz tabi sorun ederiz ama senin evhamın biraz fazla gibi Embarrassed benim de 11 aylık kızım var, sürekli düşüyor, kanepenin arkasına geçmeye çalışıyor kafası giriyor vücut girmiyor, sonra kafa orda sıkışıp kalıyor LOLLOLLOL ağlayınca çekip alıyorum LOL ya da çekmeceyle oynarken eli sıkışıyor, ben kurtarıyorum LOL ya da ablasının bisikletine binmek isterken düşüyor LOL Gülüyorum, çünkü bunlar gözümün önünde oluyor ve bu olanların kötü sonuçlanmayacağını ben biliyorum. Kötü bişey olacağını bilsem anında atmaca gibi biterim her koşulda ve şartta... biraz serbest büyümesi lazım çocukların da... bu bıngıldakla ilgiliydi..
Geleyim diğer çocuğun bastırmasına, vurmasına... benim çocuğum başkasının çocuğuna bastırsa yavaşça müdahale ederim, izin vermem. bak kızım, bebek, sev, cici yap derim. bunu derken de ellerini çektiririm, bastığı yerden. veya benim bebeğim altta kalsa (zarar vereceğini anlarsam) aynı şeyi diğer arkadaşın çocuğuna derim, bastırma, bebeği sev derim ve çaktırmadan çekerim onu benim bebeğimin üstünden Smile hadi diyelim bunlar oldu ve sen üzüldün, bi daha yapmam derim geçerim kafaya takmam yani... sen de öyle yapmaya çalış, kendini çok yıpratıyorsun Smile
Yukarı Dön
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 495
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2011 Saat 13:25

haklısınız benim işim psikiyatristlik,çok evhamlıyım ama çocuğun da bastırdığını görünce,o an bekledim baktım ayağa kalkmaya çalışıyor,o zaman uyardım.bugün  hele bir dra danışayım dedim.dr da getirin bakalım deyince paniğim bir de vicdan azabına dönüştü,ayıp olur ne pimpirik derler diye müdahalede geciktim,bebeğin annesi kafasına vurmuyor,güç almaya çalışıyor deyince kafasından almasın gücü dedim,ne diye geciktim ki,

Yukarı Dön
y_bal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2500
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2011 Saat 13:34
Allah yardımcın olsun ...
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2011 Saat 13:48
Orjinalini yazan: haydibebek haydibebek Yazdı:

haklısınız benim işim psikiyatristlik,çok evhamlıyım ama çocuğun da bastırdığını görünce,o an bekledim baktım ayağa kalkmaya çalışıyor,o zaman uyardım.bugün  hele bir dra danışayım dedim.dr da getirin bakalım deyince paniğim bir de vicdan azabına dönüştü,ayıp olur ne pimpirik derler diye müdahalede geciktim,bebeğin annesi kafasına vurmuyor,güç almaya çalışıyor deyince kafasından almasın gücü dedim,ne diye geciktim ki,

psikiyatrist değil ama tek başımıza yenemediğimiz davranışları psikologla pekala değiştirebiliriz diye düşünüyorum. imkanınız varsa (zaten ist. daymışsın) uygun fiyatlı bir psikologla görüşmenin kime ne zararı olabilir ki?
Yukarı Dön
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 495
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2011 Saat 15:26

ben zihinsel engelliler sınıf öğretmeniyim,biraz da meslek icabı bu kaygım,o çocukları gördükçe kaygıları artıyor insanın..

Yukarı Dön
aibü Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 187
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2011 Saat 18:59
bu konuyu yeni gördüm ve yazdıklarını okuyunca direk bakıcı konusuyla birleşti kafamda. şöyle ki; sen bakıcından zaten memnun değilsin, buna rağmen kızını ona bırakıp gittiğin için vicdan azabı çekiyorsun. bu vicdan azabı da seni aşırı korumacı ve pimpirikli olmaya itiyor. olayın çözümü kesinlikle bakıcıyı değiştirmek ya da iyi bir kreş bulmak, arkasından da psikolog desteği almak. ben de senin gibiydim. ama psikoloğa falan gitmedim. kendi kendime yendim diyebilirim. yalnız bu o kadar uzun vakit aldı ki. öyle psikoloğa falan gidecek vaktim yoktu. yani vakit vardı da ben o vakti (oğlumla ilgilenmekten ve işten arta kalan vakitler) bunalımlarımla geçiriyordum. bunu sonradan anladım. sen benim gibi olma. elbette insan kendi kendine yenecek psikolojik sorunları ama bunu öğreten birine mutlaka başvurmak gerekiyor. yoksa yıllarımız gidiyor öğrenmeye çalışırken. hele o yıllar içinde durumun içinden çıkılmaz hal alabileceğini düşününce... mutlaka ama mutlaka psikolojik destek almalısın.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.