aklıma çok takıldı.
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32388
Tarih: 06 Eyl 2025 Saat 18:34
Konu: aklıma çok takıldı.
Mesajı Yazan: haydibebek
Konu: aklıma çok takıldı.
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 09:50
dün kızımla gezmeye gittik kızım 15,5 aylık ordad da akranı vardı,ama hem daha hareketli ve şiddet eğilimli bir çocuktu ve de 14 kg.kilosunu yazıyorum,çünkü bir ara baktım kızımın kafasına iki eliyle bastırıp ayağa kalkmaya çalıştı,bir ara kzımın üstüne düştü,üstüne titrediğim narin kızımı hırpaladı.en çok da kafasına bastırıp ayağa kalkmaya çalışması kafama takıldı,bişey olmuş mudur boyun kasları zayıf olur bebek sonuçta öteki de 14 kiloluk bir tosun,bir de bıngıldağına bie zarar vermiş midir ki
drumuz da gitti danışacak kimsemiz kalmadı 
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: y_bal
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 10:28
o arada sen nerdeydin yani dediğin kadar zarar verebilecek seni endişelendirebilcek şekilde hareket olurken ??? ben kızımı hala parkat bi adım geriden takip ederim mesela anında müdahale için ?? bide biraz fazla evhamlısın gereğinden fazla büyütüp takıyosun gibime geliyor ..yüce meval o kadar kusursuz yaratmışki insanları vucüdumuz harika bi koruma mekanizmasına sahip öle bıngıldağa hemen zarar gelmez merak etme sen dikkat et gerisi ni takma bu kadar ..çok düşecek kalkacak daha alışmaya çalış bence bizimkinin dizlerden başladı morluklar artmaya biraz rahat olmayı dene cnm kendi kendini yıpratma bu kadar ..
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 10:35
evet haklısın cnm,evhamlıyım ama kafasına iki eliyle bastırdı,anası babası gördü ses çıkarmadı hepimiz odadaydık,pimpirkli anne gibi görünmemek için sesimi çıkarmadım,evet en ufak bişeyde bile panikleyebiliyorum çünkü,büyütebiliyorum.baktım kafasına iki eliyle bastırıp ayağa kalkmaya çalışıyor,gittim yanlarına,o ana kadar bastırdı zaten çocuk.kızım canı acımış gibi de görğünmüyordu zaten,ama sonra takıldı kafama..
|
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 11:44
kim isterki yavrusuna bir zarar gelsin!sen çocuğunu koruyacaksın ama bu kadarda takılma derim.canı yanmış olsaydı ağlardı zaten.annesi babası gördü diyorsun inan o anne baba da senin bebeğine zarar gelmesini istemzdi ama el kadar çocuğa bunu nasıl anlatabilirler kızsalardı hoşuna mı gidecekti.benim kızım çok döverdi sürekli peşinde koşmaktan başkasının çocuğuna zarar vermesinden ole usanmıştım ki yeri geldi kızdım yeri geldi aynısını karşı çocuğun ona yapmasına izin verdim ama hep konuştum şimdi ne oldu pısırık bi kızım oldu şimdi o pısırıklığını aşmaya çalışıyorum nerde hata yaptım diye çok sorguladımkendimi ahh ahh.
bunların çocuk olduğunu ve bilinçsizce yaptığını(o tosuncuk için de geçerli)unutmayın
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 11:53
tabiiki de ama az önce dr sordum,sorduğum soru saçma gelmedi,kusma var mı,bir anormallik var mı,isterseniz bir beyin cerrahımız baksın dedi.sinirlerim bozuldu,durduk yere gene bana günüm zehir oldu artık günlerce kafama takarım bunu ben,ya bir şey olduysa.öteki çocuğa gelince de ,söz meclisten dışarı,millet olarak çok rahatız,evet öteki de bebek ama benim kzımın kafasından detsek alarak kalkmaya çalıştığını görünce müdahale etmeleri gerekirdi,şiddet eğilimli şımarık bir çocuktu,benim kzıım onu kardeş öp diye yanına gidip öptükçe öteki saçını çekti,omzuna tutunup ayağa kalktı,o kadar kilolu ki ayağa kalkamıyor zaten,bir daha biraraya gelirsek ben müdahale edeceğim ailesinden beklemiycem onun kişiliğinin ezilmesini istemem ama onlar da o zaman müdahale etsinler!bir de hoşlarına gidiyor insanların bçocuğu başka çocukları dövünce...
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 12:04
doktor özel doktorsa yada sen panik halinde anlatınca sen rahatla diye çözüm yolu sunmuş olabilir ... ne olursa olsun dr o en ufak riske karşı bile önlem almalı ama bu büyük bi sorun olduğu anlamına gelmez dimi.. diğer bebişe gelince bellibi yaşa kadar bebeklerin hareketlerini kontrol edemeyiz bebğin biraz daha büyüsün ne demek istediğimi anlayacaksın ..oda yeri gelcek birinin saçını çekcek itcek yada yüzünü tırmalıcak olcak şeyler bunlar ... o esnada karşı anne dalgın olabiliri ne biliyim ortamı bilmiyoruz yine en doğrusu gerektiği şekilde senin müdahale etmen bence.. gereksiz yere çok sinirlenmişsin bence karşında bahsettiğinde bi melek nihayetinde ne olursa olsun ..
|
Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 12:13
haydibebek Yazdı:
tabiiki de ama az önce dr sordum,sorduğum soru saçma gelmedi,kusma var mı,bir anormallik var mı,isterseniz bir beyin cerrahımız baksın dedi.sinirlerim bozuldu,durduk yere gene bana günüm zehir oldu artık günlerce kafama takarım bunu ben,ya bir şey olduysa.öteki çocuğa gelince de ,söz meclisten dışarı,millet olarak çok rahatız,evet öteki de bebek ama benim kzımın kafasından detsek alarak kalkmaya çalıştığını görünce müdahale etmeleri gerekirdi,şiddet eğilimli şımarık bir çocuktu,benim kzıım onu kardeş öp diye yanına gidip öptükçe öteki saçını çekti,omzuna tutunup ayağa kalktı,o kadar kilolu ki ayağa kalkamıyor zaten,bir daha biraraya gelirsek ben müdahale edeceğim ailesinden beklemiycem onun kişiliğinin ezilmesini istemem ama onlar da o zaman müdahale etsinler!bir de hoşlarına gidiyor insanların bçocuğu başka çocukları dövünce... |
tabiki bu şekilde ailelerde var vur çocuğum tipinde onlara uyuz olurum o ayrı herkez kendi yavrusuna sahip çıkacak.uyarması lazım anlıyorsa.
------------- Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 12:19
ben zaten çocuğa kızmıyorum,bu tür durmlarda anne baba suçludur,aynı şeyi benim çocuğum yapsa bak nasıl müdahale ederlerdi?neyse artık yapcak bişey yok dra götürsem röntgen diyecek ne yapabilecek ki,allah korusun sarsıntı geçiriyor ya da geçirdiyse bu saaten sonra ne yapılabilir ki?inşallah bişey olmamıştır deyip dua edicez artık..
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 12:21
ifakat Yazdı:
haydibebek Yazdı:
tabiiki de ama az önce dr sordum,sorduğum soru saçma gelmedi,kusma var mı,bir anormallik var mı,isterseniz bir beyin cerrahımız baksın dedi.sinirlerim bozuldu,durduk yere gene bana günüm zehir oldu artık günlerce kafama takarım bunu ben,ya bir şey olduysa.öteki çocuğa gelince de ,söz meclisten dışarı,millet olarak çok rahatız,evet öteki de bebek ama benim kzımın kafasından detsek alarak kalkmaya çalıştığını görünce müdahale etmeleri gerekirdi,şiddet eğilimli şımarık bir çocuktu,benim kzıım onu kardeş öp diye yanına gidip öptükçe öteki saçını çekti,omzuna tutunup ayağa kalktı,o kadar kilolu ki ayağa kalkamıyor zaten,bir daha biraraya gelirsek ben müdahale edeceğim ailesinden beklemiycem onun kişiliğinin ezilmesini istemem ama onlar da o zaman müdahale etsinler!bir de hoşlarına gidiyor insanların bçocuğu başka çocukları dövünce... |
tabiki bu şekilde ailelerde var vur çocuğum tipinde onlara uyuz olurum o ayrı herkez kendi yavrusuna sahip çıkacak.uyarması lazım anlıyorsa. | 
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 12:25
Bu soruyu (bıngıldağına zarar gelmiş midir) kadir keye 2 kere yazdığına şahit olmuştum ve kadir bey de, bındıldak yumuşak olabilir ama öyle her düşmeyle çarpmayla da bişey olmaz yazmıştı, hatırlıyorum çok sorun ediyorsun bence, anneyiz tabi sorun ederiz ama senin evhamın biraz fazla gibi benim de 11 aylık kızım var, sürekli düşüyor, kanepenin arkasına geçmeye çalışıyor kafası giriyor vücut girmiyor, sonra kafa orda sıkışıp kalıyor   ağlayınca çekip alıyorum ya da çekmeceyle oynarken eli sıkışıyor, ben kurtarıyorum ya da ablasının bisikletine binmek isterken düşüyor Gülüyorum, çünkü bunlar gözümün önünde oluyor ve bu olanların kötü sonuçlanmayacağını ben biliyorum. Kötü bişey olacağını bilsem anında atmaca gibi biterim her koşulda ve şartta... biraz serbest büyümesi lazım çocukların da... bu bıngıldakla ilgiliydi.. Geleyim diğer çocuğun bastırmasına, vurmasına... benim çocuğum başkasının çocuğuna bastırsa yavaşça müdahale ederim, izin vermem. bak kızım, bebek, sev, cici yap derim. bunu derken de ellerini çektiririm, bastığı yerden. veya benim bebeğim altta kalsa (zarar vereceğini anlarsam) aynı şeyi diğer arkadaşın çocuğuna derim, bastırma, bebeği sev derim ve çaktırmadan çekerim onu benim bebeğimin üstünden hadi diyelim bunlar oldu ve sen üzüldün, bi daha yapmam derim geçerim kafaya takmam yani... sen de öyle yapmaya çalış, kendini çok yıpratıyorsun
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 13:25
haklısınız benim işim psikiyatristlik,çok evhamlıyım ama çocuğun da bastırdığını görünce,o an bekledim baktım ayağa kalkmaya çalışıyor,o zaman uyardım.bugün hele bir dra danışayım dedim.dr da getirin bakalım deyince paniğim bir de vicdan azabına dönüştü,ayıp olur ne pimpirik derler diye müdahalede geciktim,bebeğin annesi kafasına vurmuyor,güç almaya çalışıyor deyince kafasından almasın gücü dedim,ne diye geciktim ki,
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 13:34
Allah yardımcın olsun ...
|
Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 13:48
haydibebek Yazdı:
haklısınız benim işim psikiyatristlik,çok evhamlıyım ama çocuğun da bastırdığını görünce,o an bekledim baktım ayağa kalkmaya çalışıyor,o zaman uyardım.bugün hele bir dra danışayım dedim.dr da getirin bakalım deyince paniğim bir de vicdan azabına dönüştü,ayıp olur ne pimpirik derler diye müdahalede geciktim,bebeğin annesi kafasına vurmuyor,güç almaya çalışıyor deyince kafasından almasın gücü dedim,ne diye geciktim ki, | psikiyatrist değil ama tek başımıza yenemediğimiz davranışları psikologla pekala değiştirebiliriz diye düşünüyorum. imkanınız varsa (zaten ist. daymışsın) uygun fiyatlı bir psikologla görüşmenin kime ne zararı olabilir ki?
|
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2011 Saat 15:26
ben zihinsel engelliler sınıf öğretmeniyim,biraz da meslek icabı bu kaygım,o çocukları gördükçe kaygıları artıyor insanın..
|
Mesajı Yazan: aibü
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2011 Saat 18:59
bu konuyu yeni gördüm ve yazdıklarını okuyunca direk bakıcı konusuyla birleşti kafamda. şöyle ki; sen bakıcından zaten memnun değilsin, buna rağmen kızını ona bırakıp gittiğin için vicdan azabı çekiyorsun. bu vicdan azabı da seni aşırı korumacı ve pimpirikli olmaya itiyor. olayın çözümü kesinlikle bakıcıyı değiştirmek ya da iyi bir kreş bulmak, arkasından da psikolog desteği almak. ben de senin gibiydim. ama psikoloğa falan gitmedim. kendi kendime yendim diyebilirim. yalnız bu o kadar uzun vakit aldı ki. öyle psikoloğa falan gidecek vaktim yoktu. yani vakit vardı da ben o vakti (oğlumla ilgilenmekten ve işten arta kalan vakitler) bunalımlarımla geçiriyordum. bunu sonradan anladım. sen benim gibi olma. elbette insan kendi kendine yenecek psikolojik sorunları ama bunu öğreten birine mutlaka başvurmak gerekiyor. yoksa yıllarımız gidiyor öğrenmeye çalışırken. hele o yıllar içinde durumun içinden çıkılmaz hal alabileceğini düşününce... mutlaka ama mutlaka psikolojik destek almalısın.
-------------
|
|