Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 20 gündür geçmeyen öksürük  :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum20 gündür geçmeyen öksürük :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 15:25
hocam eşimin işlerinin yoğunluğu sebebiyle bugün kan sayımına gidemedik. öğlene doğru daha iyiydi sanki. ama dünle kıyaslarsak çok fazla bir hırıltı var. ve sanki balgamıda var. kuvvetlice öksürse geçecek gibi. keyfi yerinde, iştahı düne göre daha az ama sanırım öksürükten olsa gerek çok yoruldu çünkü. öyleki öksürük öyle sık ki çocuk ağzında lokma çeviremiyor. sinir olup vazgeçiyor. çok derinden öksürüyor. bazen ağzına (sanırım balgam geliyor) ama yutuyor. böyle balgam atamaması onu daha kötü yapar mı? ciğerlerine iner mi? balgam söken bi ilaç kullanabilir miyiz? 

burnu da su gibi akmaya başladı. balgam sandığım olay geniz akıntısı olabilir mi?

hocam kısmetse yarın kan sayımı yaptırıp size sonucu yazarım.

hakkınızı helal edin hocam çok soru sorduğum için anne yüreği işte elimden gelebilecek herşeyi yapmak istiyorum.

Düzenleyen elveda - 06 Şub 2013 Saat 16:14
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118321
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 19:15
Balgamini yutmasinin bir zarari yok, zaten cocuklar eriskinler gibi balgami cikarip,  tukuremezler. Belliki basindan beri Grip geciriyor. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 22:21
hocam oğlumu hem sağlık ocağına hemde çocuk hastanesine götürdük. sağlık ocağı doktoru daha uzman bi doktora götürün dedi. sanırım yanlış bir ilaç vermek istemedi. ardından çocuk hastanesine götürdük. doktor dinledikten sonra hastalığını bile söylemeden reçetesini yazdı ve bizi buhar odasına yönlendirdi. ben hastalığını sorunca da BRONŞİOLİT dedi. ben kan tahlili istedim ardından. size doktorun yazdığı ilaçlarla birlikte tahlil sonuçlarını yazıyorum.

dolven, ventolin, calpol

wbc   14.76
NE % 22.00
LY % 65.70
LY# 9.69
MO# 1.22
HCT 34.00
MCV 67.90
MCH 23.20
PDW 8.70

Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2013 Saat 22:26
hocam sadece düşük ve yüksek olanlarını yazdım. çok zor kan aldılar delik deşik ettiler. ilgi sıfır. insan yerine koyan yok. resmen başından attılar. şu an oğlum çok daha kötüleşti. keyfi hiç yok. burun akıntısı devam ediyo. göğsü hır hır hırlıyo. öksürük aynen devam. birde hocam ağzından nefes alamıyo burnu çok tıkalı. serumla açmaya çalışıyorum ama sanırım yeterli gelmiyo. hocam üzerime çok geliyolar doktorun dediklerini uygulayalım diye diretiyorum. sizden gelicek cevap benim için çok önemli.

he birde hocam sağlık ocağı doktoru çok balgam birikmiş diye söyledi yukarıda yazmayı unutmuşum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 00:01
WBC: 14.76 ve  LY%65.70 olmasi, hadisenin Grip oldugunu gosterir. En az ,2-3 hafta surer. Ventolin; cope.... Dolven veya, Calpol'u atesi cok olur, cocuk rahatsiz olursa, kullanin...
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 00:47
hocam çocuk çok rahatsız. uyuyamıyor. burnuna kadar balgam tıkadı sanki. nefes almakta güçlük çekiyor. ellerimde eriyor bişey yapamıyorum. çok acı çekiyorum. hiç bişey kar etmiyor hocam. burnunu yıkadım resmen açılmadı b türlü. genizleri dopdolu. inanın ağlayarak yazıyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 07:11
Serum fiz ile burnunu acamazsaniz, Iliadin ped burun damlasindan; gunde 2x2'ser damla ( 3gun) kullanin, eski mailleri ve makalelerimi okuyun..
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2013 Saat 16:33
hocam biliyorum çok bıktınız benden ama yine sormadan geçemicem. büyüklerimiz bir doktora daha götürme kararı aldılar. ve biz bugün yine doktorlardaydık. bir başka doktor muayene etti ve sağ tarafından hiç iyi sesler gelmediğini söyledi. sonra ciğer filmi istedi bizden. çektirdik sonuçları çok kötü buldu. ciğerler çok kötü durumda dedi. ve bazı ilaçlar yazdı. daha kullanmadım size sormadan hocam. sadece bricanly expektoran şuruptan 1 defa verdim. onu da hemen kustu zaten bizim oğlan. zaten artık elimde kaşık görünce ağzını açmıyor.

1- novosef 500 mg IM 1 FLAKON 12 saat 2x1 intra müsküler 8 adet 2x400 mg teşhis: APAT
2- KLAMER 125 MG 70 ML SUSPANSİYON 12 saat 2x1
3- BRICANLY EXPEKTORAN 100 ML ŞURUP 3X 0,5
4- ASIST % 4 100 ML GRANUL 12 saat 2x0,5
5- RHINFANT %0,01 BRUN SPREYİ 3x1 adet

tanı: akut bronşit tanımlanmamış
        pnömoni, başka yerde sınıflanmış bakteriyel hastalıklarda

böyle bir reçete hocam. eski reçetede yazılanları da söyledim. kan tahlilini de gösterdim. ona göre yazdı bu yeni reçeteyi. ben limon bal geçirmezmi dedim. geçirmeyeceğini söyledi. cold-mix i sordum. kullanabilirsin dedi. bukadar hocam. size güvenim sonsuz ama bizimkilere söz geçiremiyorum. ilaçları size sormadan vermek istemedim. pazartesi tekrar kontrole çağırdı. ilaçları iyileştiğini görsem bile pazartesiye kadar aksatmadan kullanmamı söyledi. durumu tekrar değerlendirebilirmiyiz hocam? çok vaktinizi alıyorum. ama benim durumumda olanlar varsa inşallah bu yazılar onlara da faydalı olmuştur hocam Unhappy

hocam ventolin meselesini sordum doktora kendisi ventolinlik bir durum olmadığını söyledi. ventolin; eğer göğüs kafesi aşağı yukarı inip kalkıyorsa fazlaca bir şekilde öyle durumda kulllanılır dedi. bizde böyle bi durum gözlemlemediğini söyledi. doğru mu söylüyor hocam? çünkü biz önceki hastalığımızda ventolin kullanmıştık (sizi tanımadan önce) ve böyle göğsünde inip çıkma yoktu.

Düzenleyen elveda - 07 Şub 2013 Saat 16:43
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.