|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
amara
Üye
Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: moderatörlerden rica(dondurulmuş gıda)Gönderim Zamanı: 20 May 2014 Saat 10:48 |
|
Sevgili moderator arkadaslar kadir hocamin gecmis maillerini okurken siklikla cözünen gidayi tekrar dondurmayin dedigini gordum.sebebini cok merak ettim ama arama yaparken bulamadim cevabini.Kadir hocamiza zahmet vermemek ve kimsenin hakkina girmemek icin sizden yardim istiyorum.varsa konuyla ilgili link verebilir misiniz? Yoksa da ufak bir aciklama yapilabilir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120137 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 May 2014 Saat 13:30 |
|
Ilk sefer dondurdugunuzda, gidalardaki mikroplarin tamami olmez ve sadece"kis uykusuna" yatarlar. Cozdurdugunuzde, bu mikroplar hemen cogalmaya baslarlar.. Tekrar dondurdugunuzda, o gidada, ilk seferdekinden daha fazla mikrop vardir ve tekrar cozdurmeye calisirken, bu mikroplar tehlikeli seviyelere cikabilir...
Unutmayin, siz evde hicbir gidayi dondurmadan evvel "sterilize" edemezsiniz... Ancak, cok tecrubeli, "ev tursusu" yapanlar bu islerden biraz anlarlar.. |
|
![]() |
|
amara
Üye
Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 May 2014 Saat 15:01 |
|
Cooooook tesekkur ediyorum size. Allah razi olsun.
|
|
![]() |
|
elfkrm
Üye
Kayıt Tarihi: 06 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 111 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 20:28 |
|
Benzer soru oldugu icin buraya yazmak istedim.Derin dondurucuya konan sebzeleri soklayark mi koymak gerek direkt koyabilirmiyiz.(orn.bezelye,barbunya,taze fasulye vs.) Tskler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120137 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 21:46 |
|
2 turlude olur, ama soymadiginizda, fazladan yer kaplayacagi icin, soymaniz daha makuldur..
|
|
![]() |
|
elfkrm
Üye
Kayıt Tarihi: 06 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 111 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 22:32 |
|
Şoklamak diye sormak istemistim.yani kaynar suda bir taşim kaynatip soguk sudan gecirip koymak mi daha dogru yoksa direkt mi?kusura bakmayin vaktinizi aliyorum cok tesekkurler...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120137 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 May 2014 Saat 14:31 |
|
Daima soklayin..Mikrop miktarini ne kadar azaltirsaniz, o kadar saglikli olur.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|