Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hamilelikte mide bulantısını azaltmak için..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuhamilelikte mide bulantısını azaltmak için..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Konu: hamilelikte mide bulantısını azaltmak için..
    Gönderim Zamanı: 04 Şub 2008 Saat 22:41
Hamilelerin en büyük sıkıntılarından biri de mide bulantıları. Mide bulantıları gebeliğin 5-6. haftasında başlıyor ve daha çok sabahları görülüyor. Bu bulantılar ilk 3 ay devam edip daha sonra azalıyor. Bulantıların şiddeti gebeler arasında farklılık gösterebiliyor.

Sema Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Gülnihal Bülbül hamilelikte mide bulantılarını azaltmak İçin tavsiyelerde bulundu.

• Mideniz boş kalmasın; çünkü boş mide, bulantı hissini daha da kötüleştiriyor. Günde üç ana öğün yerine az miktarlarda ama sık aralıklarla yiyin.

• Aşırı yemek yemeyin.

• Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın.

• Sabah bulantıları için yataktan kalkmadan önce bir miktar tuzlu çubuk kraker yiyin. Birkaç dakika sindirilmesini bekledikten sonra yataktan yavaşça doğrulun.

• Sizi rahatsız eden koku ve tatlardan uzak durun. Portakal suyu, süt, kahve ve çay genellikle bulantıyı kötüleştirir.

• Susuz kalmayın, bol miktarda sıvı için. Bunun için gazsız ve taze hazırlanmış içecekleri tercih edin.

• Sindirilmesi güç olduğundan bulantı meydana getiren yağlı ve kızartılmış besinlerden sakının.

• Bulantınızı artırabilecekleri için ilk üç ayda demir hapları kullanmayın. İlk üç ay için bunları almak zaten şart değil.

• İstirahat edin; stres ve yorgunluk bulantıyı kötüleştiriyor.

Kusma çok şiddetli ve su kaybı fazla olduğunda yatak istirahatı ve bol sıvı tüketiminin önemli olduğunu söyleyen Dr. Gülnihal Bülbül, özellikle bulantı ve kusmalarla geçen günlerde beslenememenin bebeğe hiçbir zarar vermediğini belirtti. "Bu dönemde bebek kendi beslenme kesesiyle yeterince beslendiği için anne adayının bu konuda kaygılanmamasını tavsiye ediyorum ve her kadının bu dönemde kendi keşfiyle bulacağı, tolere edeceği, mide bulantısını azaltacak yiyecekler var" dedi.

Düzenleyen hiloş - 04 Şub 2008 Saat 22:42
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
DENİZKIZI Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5273
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2008 Saat 22:48
DeadDeadDeadhatırlamak bile istemiyorum 4 ay boyunca su bile içsem kustum çok kötü günlerdi OuchOuchOuchmümkün olsa burnumu mandallayıp gezerdim .
ben sadece limonlu şehriye çorbasıyla beslendim o çok rahatlatıyordu midemi ekmeksiz onu içiyordum.
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2008 Saat 23:00
ben 9 ay boyunca hiç bişey yemedim abartısız hiç bişey hep serrumla yaşadım açlıktan düşüp bayılmamak için dr.63 yaşında uzman.dr. doktorlık kariyrimde ilk defa böle bi vakayla karşılaştım derdi....

ayyy ben bi kızım olmasınıda çok istiyorum ama hamilelikten çoook korkuyorumDead
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
damlaaamurattt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2008 Saat 23:01
ayy bende hatırlamak istemiyorum valla ne günlerdi yaaaDisapprove
Yukarı Dön
aylin&deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 153
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2008 Saat 23:51
bende bendeeee Big%20smile(hatırlamak da istemiyorum bir kızım olmasını da istiyorum ne çelişki ama dimi) ayyy allah düşmanıma vermesin ne rezil günlerdi doğuma gittim hastanede bile çıkarıyorum bütün koridor inliyor ama gülermisin ağlarmısın
Yukarı Dön
RANA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 81
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2008 Saat 01:20
bende hatırlamak orda dursun bazen hamıle bıle gormek ıstemıyorum ne yesem mıdem bulanıyo cıkarıyordum suya bıle hasret yasadım canım hıc bır sey cekmezdı hıc unutmam dola yemıştım sarma gece bı uyandım cıkarmaya basladım sabah bogazımdan su bıle gecmıyodu agrıdan tam rahatladım dedım 6 ay gecmedıkı kızımın ustunden tekrar aynı sorunları yasayınca hamıle dıyınce mıdem degışık oluyoTongue emedor vermıştı dr ama bana tesır etmıyodu
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2008 Saat 01:41
Çok şükür benim böyle sıkıntılarım olmamıştı, sadece bazen mide yanması oluyordu o kadar Smile
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2008 Saat 09:49

Maşallah Fatoş sana

Alper de 7 ay istifra ettim. Hiç bir şey yemedim . Ayyyyy hatılamak bile istemiyorum DeadHamile kaldığımda 55 kiloydum 7 aylık hamileydim ve 49 kiloydum. son 2 ayda da 21 kilo aldım dr yasakladı yememi içmemi LOLLOL

Arda da ise 4 ay istifra ettim işyerinde sifonları çeşmeleri açarak öğüre öğüre kimse duymasın diye kendimi sıka sıka baktım olmuyor. p....... hap verdi dr hiç bir işe yaramayınca e....... çevirdi rahatladım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.