Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
24-30 Mayıs haftası

Dikkat, elektrikli bir döneme giriyoruz!

 

Bu hafta gökyüzü muazzam değişimlere açık. Bu hem kişisel hem de toplumsal bağlamda karmaşa, karışıklık, iniş çıkışlar demek. Ancak bütün bu dalgalanmalara, değişimlere karşın kendi içimizde bütünlüğü sağlayabilme ve ilişkilerimizi yürütebilme imkanına sahibiz. Sakin olalım, ani kararlarla harekete geçmekten sakınalım. İç dünyamızın, ruhsal ihtiyaçlarımızın farkına varalım. Kendimizi, isteklerimizi, projelerimizi herhangi bir nedenle ihmal etmiş, günlük hay huyların içinde kaybolup gitmişsek bir duralım. Bakalım hayat bize ne söylüyor? Çünkü artık biz kulaklarımızı tıkasak da ihtiyaçlarımız, arzu ve isteklerimiz bizim dışımızda gelişen olaylarla bize bizi hatırlatacak şekilde gümbür gümbür ses veriyor!


URANÜS KOÇ''TA

28 Mayıs’ta elektrik, teknoloji, bilim, buluşlar, bireylik, başkaldırı ve bilinenden özgürleşme ile ilişkilendirilen Uranüs enerjisi 83 yıldan sonra tekrar girişimci, öncü, sabırsız ve başına buyruk Koç burcuna giriyor. Kişisel bağlamda, çoktandır yapmayı arzu ettiğimiz ama bir nedenle eyleme dökemediğimiz önemli ve uç noktadaki değişimleri yapma dürtüsü uyanmaya başlayacak içimizde. Daha fazla özgürlük, daha fazla soluk alabileceğimiz, kendimiz olabilmemize olanak tanıyan sistemlerin içinde olmayı isteyeceğiz. Bu değişimler gerekli de olsa, dikkatli ve tedbirli hareket etmemizde varar var. Koç zaten kendisi ve kendi istekleriyle meşgul, özgürlüğüne düşkün bir burçken, Uranüs transitinin bağımsızlık, bireylik, sıra dışılık özellikleriyle birleşince ortaya aşırı bir ben merkezcilik, bağımsızlık tutkusu, özgürlüğü ilan etmek için güçlü bir dürtü çıkacaktır. İsteklerimizin peşinden gitmemize engel olacak her şeye isyan etme, düşüncesizce kendimizi ortaya koyma ve sinir enerjimizin kontrolsüzce patlamalar halinde çıkması söz konusu olabilir. Uranüs transiti kişisel doğum haritalarımızda hangi alanları tetikliyorsa o konularda ani değişim ve özgürleşme temaları kendini hissettirecektir. Özellikle yükselen, alçalan (yani partner evi) veya kariyer, aile akslarında veya kişisel gezegenlerimizi (Merkür, Venüs, Mars, Ay vb gibi) harekete geçiriyorsa hayatımızda çok belirgin ve görünür etkiler yaratacağı açıktır.

Uranüs zihnimizde şimşek gibi çakan enerjisiyle bizi “Büyük Uyandırıcı” kimliği ile yepyeni ve yüksek farkındalıklara taşıma potansiyeline sahip, yeniye yer açabilmek için eskiyi yıkabilecek güçte bir gezegen. Bilincimizde yükselme yaratan, daha insancıl ve yüksek var oluş şekillerine ilerlememize, olayları ve insanları bilinenden daha farklı bir şekilde değerlendirmemize yardımcı olacak bir enerji yayar.

Yapısal olarak da şaşırtıcı. Halkalardan ve onbeş aydan oluşuyor. 98 derecelik eğimi yüzünden yalpalayarak hareket edişiyle de sıra dışı, bilinenden farklı.

 

Uranüs Koç’ta ilerlerken genç ve sağlıklı kalmakla ilgili pek çok çalışma yapılabilir. Vitaminler, hormon ve kanser ilaçları konusunda ciddi atılımlarla karşılaşabiliriz. Koç burcu başı temsil ettiği için baş bölgesindeki ameliyatlarda yepyeni teknikler uygulanması ve ilginç yöntemlerin denenmesi de şaşırtıcı olmaz.

 

URANÜS''ÜN KOÇTA İLERLEDİĞİ ZAMANLAR: RADİKAL KARARLARIN ALIONDIĞI DÖNEMLER

Tarih boyunca Uranüs’ün Koç’ta ilerlediği dönemler ekonomik gel gitlerin yaşandığı, radikal kararların alındığı zamanlar olmuş. 1843-1851 yılları arasında altın madeni bulma hevesiyle California’ya hızlı bir göç başlamış, İngiltere Hindistan’a ve Yeni Zelanda’ya dek sınırlarını genişletmek amacıyla sömürgecilik hareketlerine girişmiş. O dönemdeki işçilerin içler acısı halleri, yaşam mücadeleleri Charles Dickens’in öykülerine konu olmuş.

1927 ile 1935 yılları arasında bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti’nde gerçekten de çok önemli devrimler yapılmış, cesur adımlarla yepyeni bir yapılanmaya gidilmişti. O dönemde tüm dünyada keşifler yapılır, bilim ve teknikte pek çok ilk yaşanırken bir yandan da toplumsal çalkantılar, savaşlar, ayaklanmalar ve deprem gibi doğal afetler de kendini göstermişti. Şimdi Uranüs’ün 2010-2019 yılları arasında sürecek bu defaki Koç macerası sırasında aynı temaların kendisini göstermesi beklenebilir. Kısacası dünya üzerinde son derece etkili bir 7 yıllık süreç daha başlıyor yine.

 

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?

24 Mayıs Pazartesi günü haftaya içimizde ve tüm ilişkilerimizde dengeyi bulmaya çalıştığımız enerjilerle yüklenmiş olarak başlıyoruz. Ancak sabah erken saatlerde gerçekleşen Yengeç’teki Venüs ile Oğlak’taki Plüto’nun birbirlerine meydan okuyan gerilimli etkileşimi işimizi pek de kolaylaştıracağa benzemiyor! Duygusal manipülasyonlar, kaprisler, kıskançlıklar, ille de herşeyin dibine inip neler olduğunu anlama bilme takıntısı pek çok ilişkiyi zorlayabilir.

25 Mayıs Salı Ay 07:02’de Terazi’deki son açısını Kova’daki Neptün ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek. 09:18’ten itibaren günlük işlerimiz, plan ve programlarımızı düzenlemekte başarılı olabileceğiz. Duygularımız iyice keskinleşip yoğunlaşıyor; Ay Akrep’te artık.

26 Mayıs Çarşamba günü yine yakıcı duygular, aklımıza takılan sorular, içimizi kemiren kuşkular var. Duygusal konularda yaşadığımız krizlerin nedenine inmek, araştırmak, neler olup bittiğinin farkına varmak, gerekiyorsa onları dönüştürmek ihtiyacındayız.

27 Mayıs Perşembe 14:15’te Akrep’teki Ay son açısını Balık’taki Uranüs ile gerçekleştirecek ve ardından boşluğa düşüp hemen ardından Yay’ın içimizi ferahlatan, hafifleten iyimser enerjisi ile dolacağız. 14:17’den itibaren artık Ay Yay’da.

28 Mayıs Cuma astrolojik olarak haftanın en önemli günlerinden. 02:06’da 6 derece ile İkizler-Yay aksında Dolunay’ın gerçekleşmesinin hemen ardından 04:45’te Uranüs Koç burcuna girecek. Bu özel durum kişisel düzlemde duygusal yaşamımızda uranyen (Değiştirici, altüst edici) etkiyi daha güçlü bir şekilde hissetmemize neden olacak. Yeniay’da başlattığımız girişimlerimizden sonuçlar alacağımız bir döneme giriyoruz. Zihinlerin değişkenliği ve görüş farklılıkları hayatımızı zenginleştirip ilginçleştirecek. Yaşamımızın ritminin hızlandığını fark edeceğiz. Aklımızdan geçen düşünceler geleceğe köprüler kuracak. Heyecanla soluğumuzu tutup bizi yüksek bilgi ve farkındalığa taşıyacak bu enerjiyi kuvvetle hissedeceğiz.

Uranüs ilkin 28 Mayıs’tan 14 Ağustos 2010’a kadar Koç’ta ilerleyecek. Bu süreçte Koç burcunda hangi temalarla karşılaşabileceğimize ilişkin bir fikir sahibi olabileceğiz. Sonra bir kaç aylığına tekrar Balık’ta geri hareket edecek. Bu dönemde geçmişteki hata ya da yanılgılarımızı düzeltme şansına sahip olabileceğiz. 12 Mart 2011’de ise, 15 Mayıs 2018’e dek kalacağı Koç burcuna tekrar giriş yapacak. Son olarak da 6 Kasım 2018’den 6 Mart 2019’a kadar Koç burcunda adeta bir temizlenme dönemi yaşatacak.


29 Mayıs Cumartesi gezip dolaşmak, ya da bize yepyeni bakış açıları kazandıracak, ufkumuzu açacak kitaplar okumak için oldukça elverişli. 19:41’de Yay’daki Ay Balık’taki Uranüs ile kare yaptıktan sonra boşluga düşecek. 21:45’te ise içimizi daha ciddi, kalıcı duygular saracak. Yapmak zorunda olduğumuz işlerimiz, zorunluluklarımız ve sorumluluklarımızı hatırlamak zorunda kalabiliriz.

30 Mayıs Pazar yeni atılımlarımız, hedeflerimiz için neler yapmamız gerektiğini düşünebilir, bu bağlamda planlamalara gidebiliriz. Gelişimimizi engelleyecek her şeyi uzak tutalım kendimizden. Sahici hedefler koyalım ve adım adım onları nasıl gerçekleştireceğimize bakalım. Satürn 21:10’da Başak burcunda nihayet direkt harekete geçiyor. Artık tekerlekler dönmeye başlayacak, daha rahat ilerleyeceğiz. 21 Haziran’da tekrar ve son kez Terazi burcuna girene kadar sağlık, günlük düzen, iş yaşantımız ile ilgili konuları gözden geçirmeli ve aksaklıklar varsa yoluna koymalıyız. Satürn’ün Başak burcuna tekrar girişi ancak 27 yıl sonra.

Bugün bir başka önemli açı oluşumu daha var; Venüs Güney Ay Düğümü ile birleşecek. Güney Ay Düğümü şimdiki yaşantımıza geçmişten taşıdıklarımız, artık geride bırakmamız gereken konuları temsil eder. O bilgileri kullanarak şimdi hayatta nasıl ilerleyeceğimize işaret eder. İlişkilerimizi adamakıllı gözden geçirip nerelerde hatalar yaptığımızı, nereleri geliştirmek durumunda olduğumuzu kavramamız için iyi bir fırsat var önümüzde.


BİTİRİRKEN...

Gelecek hafta yepyeni enerjilerle ivme kazanmış olarak başlayacağız Haziran ayına. Bu kez de “En Büyük İyi”, şansın, büyüme ve genişlemenin temsilcisi Jüpiter girecek Koç burcuna ve hemen ertesi gün Uranüs ile kavuşum yapmaya başlayacak. Çok önemli döngülerden geçiyoruz. Yepyeni felsefi anlayışlara uyanacağız. Kendimiz, kendi bireyliğimiz için gerekli değişiklikleri yapmaya hazır olmalı ama herkesin de böyle bir bireylik yolculuğu için motorları ateşlediğini unutmamalıyız. Şimdi bekleme, niyet etme, umma değil, harekete geçme zamanı!

Hepinize sağlıklı, mutlu, başarılı bir hafta diliyorum. Esen kalın…

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.