Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yenilenme, tazelenme süreci

Haftaya Satürn-Plüto karesinin gerilimiyle başladık. Üzerimizdeki yükün ve baskının daha da ağırlaştığını hissettiğimiz bir dönemdeyiz. Aylık yorum yazımda da belirttiğim gibi, bu zorlu döngüde hayatımızı nasıl yaşadığımızı dikkatlice gözden geçirmemiz önemli. Kendimize, özümüze uygun bir yol mu tutturduk yoksa korku ve umutsuzlukla eski hatalı davranış kalıplarına mı sarılıyoruz tekrar tekrar...

Satürn’ün karmik bir gezegen olduğunu ve “Büyük Öğretmen” kimliği ile bizi döngülerinde sınavlara tabi tutup, hayatımızda gereken düzeltmeleri yapıp yapmadığımızı kontrol ettiğini hatırlayalım. Şimdi Terazi’deki konumuyla tüm ilişkilerimizde, ortaklıklarımızda neler olup bittiğinin yanı sıra, para ile ilgili konulara nasıl yaklaştığımızı görme zamanı. Bütün bunları sorgularken kare açının getirdiği çatışmalar, krizler, depresyon, ayrılıklar ve sağlıkla ilgili sıkıntılarla da yüzyüze gelmemiz söz konusu doğal olarak. Önemli ve gerekli değişimlere açık olduğumuz sürece mesele yok. Suçlamak ve  güç savaşlarına girmek bizi ileriye götüren yolun önüne set çekmek yani değişime direnç göstermek demektir. Bize adeta ölüm gibi gelebilecek zorlu, radikal adımlar atmamız gerekebilir. Ancak bir kez teslim olmadan, hatalarımızla yüzleşmeden, gerçeğin acıtan o keskin yönüyle tanışmaya gönüllü olmadan  bir şeyleri yeniden kurabilmek, diğer bir deyişle “yeniden doğabilmek” mümkün değil.

HAFTANIN ANA TEMASI
Gerek yukarıda sözünü ettiğimiz Satürn-Plüto karesinin yoğun enerjisi, gerekse de haftanın ilk gününde Akrep-Boğa aksında gerçekleşen Yeniay’ın etkisiyle bu hafta dikkatler ilişkiler, diğerleriyle nasıl kaynaştığımız, neleri paylaşıp neleri sakındığımız gibi konular üzerinde olacak.

16 Kasım Pazartesi, oldukça yoğun enerjili bir gün. Duygusal olarak çalkantılı olabilecek bir gündeyiz. Ay Akrep’te ilerlerken, Mars, Neptün, Jüpiter ile gerilimli açılar içerisinde olacak. Aşırı duygusallık, fazla fedakarlık yaptığımızı düşünmenin getirdiği güceniklik, suçlamalar, güvensizlik gibi duygularımızın karanlık yönleriyle uğraşmak durumunda kalabiliriz. 21:14’te Akrep-Boğa aksında gerçekleşen Yeniay bizi sevgi, ilişki, ortaklık, bizim ve başkalarının kaynakları (vergi, miras, sigorta vb.) ve finansal konularda yeniliklere taşıyabilir. Sağlığımız da dikkatimizi yöneltmemiz gereken bir başka konu. Bir ay boyunca bu temalar önem ve öncelik kazanacak.

MERKÜR YAY BURCUNDA İLERLEMEYE BAŞLIYOR
Bugünün bir başka önemi ise akıl, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür’ün artık Yay burcunda ilerlemeye başlaması. 6 Aralık’a kadar devam edecek olan bu süreçte zihnimizin sınırlarını genişletecek pek çok aktivitede bulunmak isteyebiliriz. Gezmek, öğrenmek, yeni insanlarla tanışmak, içimizdeki macera ve özgürlük duygusuyla hareket etmek bunlardan bir kaçı. Ancak Merkür Yay’da düşük olduğu konumda olduğundan gölge yönleriyle, önyargılı yaklaşımlarla tarafsızlığımızı yitirme, kendi bilgimizle böbürlenme, hatta kendi inanç ve ilkelerimizi dayatma ve üstten bakan bir tavra da sahip olmamız mümkün.

17 Kasım Salı 07:23 itibariyle Ay Yay burcuna giriyor. Birkaç gündür içinde olduğumuz ağır, hatta kasvetli diyebileceğimiz hava dağılmaya başlıyor. Daha neşeli, iyimser, atılgan ve iyi hissediyoruz kendimizi. Enerjimiz yükseliyor.

18 Kasım Çarşamba, dünkü motivasyonumuz aynen devam ediyor. Hevesle yeni başlangıçlar yapabiliriz.

19 Kasım Perşembe 04:47 itibariyle Ay boşluğa düşecek ve neredeyse bütün bir gün öyle kalacak. Bu durumda elimizdeki işleri toparlamakta biraz zorlanabilir, hangi işin peşinden koşacağımızı şaşırıp dağılabiliriz. 17:02 itibariyle Ay Oğlak’a girdikten sonra işimiz kolaylaşıyor. Sistemli, dikkatli ve ciddi bir şekilde yapılması gerekenlere odaklanabileceğiz.

Ancak, bugün 10:22’de Akrep’teki Venüs Aslan’daki Mars ile kare açı yaparak bizi biraz zorlayabilecektir. İlişkiler ve paylaşımlarda çatışma, çekişme, belki de düşmanlıklarla karşılaşabiliriz. Kısacası dikkat etmemiz gereken bir gündeyiz. Ancak bu yoğun enerjinin tutkuyu, canlılığı ve yaratıcılığı ateşlediğini de unutmamak gerek.

20 Kasım Cuma, Ay Oğlak’ta ilerlemeye devam edecek. Haftanın son gününde sorumluluklarımızı yerine getirmek, işimizi gücümüzü bitirmekle uğraşıyor olacağız. Öte yandan dünkü duygusal çekişmeler, kıskançlık ya da rekabet duygusuyla yapılan hareketler bugün kendimizi karamsar, mutsuz veya duygusal iletişime kapalı hale getirebilir.

21 Kasım Cumartesi hareketli bir gün. Ay halen Oğlak’ta ve Venüs, Uranüs ile uyumlu açılar içersinde. Herkesin bireyliğine ve isteklerine saygı gösterdiğimiz, karşımızdakine alan tanıyabileceğimiz bir ruh hali içindeyiz. İlişkilerimizde daha gerçekçi ama aynı zamanda da derin ve yoğunuz. Venüs halen Akrep’te ve gün içinde Plüto ve Satürn ile etkileşim içinde olacak.

22 Kasım Pazar yeni bir dönem açılıyor önümüzde. Bugün Güneş 06:24’te Yay burcuna geçiyor. Uzun vadeli planlarımızın son rötüşlarını yapmak için ideal bir zamandayız. Hayatın zorluklarıyla baş edebilecek enerjimiz var. Ruh durumumuz daha iyi ve keyifli. Hevesli, neşeli, canlıyız. Ay 05:12’den itibaren iki buçuk gün boyunca Kova burcunda olacak.

Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.