Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Anneler Günü yaklaşırken…

 

Ay’ın psikolojik fonksiyonunu sanırım artık hepiniz biliyorsunuzdur. Ay, ait olma, duygusal açıdan güvende olma arzusunu ifade eder. Diğerlerini ve kendimizi nasıl besleyip büyüttüğümüzü, nasıl ilgilendiğimizi ve bizim nasıl bir ilgi beklediğimizi gösterir. Kısacası, kendimizi ruhsal açıdan güvende hissedebilmek için ihtiyacımız olan şeylere dikkat çeker. Hangi burçta duruyorsa o burcun karakterinde bir  duygusal ihtiyaç içerisindeyizdir ve kendimizi doğal olarak öyle ortaya koyarız. Örneğin, hava gruplarında duran bir Ay, duygularıyla mantık yoluyla başa çıkmaya çalışırken, ateş gruplarındaki bir Ay içgüdüsel olarak kendi ihtiyaçlarının peşinden gitmeye, canını sıkan herşeye arkasını dönmeye hazırdır.

Ay, erken çocukluk döneminde ebeveynlerimizin duygusal ihtiyaçlarımızı nasıl yanıtladıkları ve bizim kendimize hangi duyguları hissetme izni verdiğimize de işaret eder. Annelik, doğurganlıkla ilgilidir. Anne olmak kolay iş değildir sevgili okurlar.  Her an dikkatimiz yerinde ve uyanık olmak zorundayızdır. Onlarca çocuğun arasından kendi çocuğumuzun sesini ayırt edip ona koşmak sürekli an’da olmayı, farkındalık geliştirmeyi gerektirir. Bu yorucu ve zorlu uğraşın en güzel ödülü ise, ondan alacağınız bir gülücük, içten bir kucaklaşmadır  ve  dünyaya bedeldir.

BU HAFTA GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?
4 Mayıs Pazartesi günü haftaya günlük işlerimizi yoluna koymak için kendimizi programlamakla başlayabiliriz. Vakit kaybetmemek için işlerimizi önem sırasına göre listeleyip verimli bir şekilde çalışmaya bakmalıyız. Gün boyunca Ay Başak’ta olacak.
Akşam saatlerine doğru ise, rutinin getirdiği yorgunluklardan sıkılıp kendi istediklerimizi yapmak arzusuyla biraz tepkisel, hatta hoşgörüsüz ve katı bir tavır sergileyebiliriz.

5 Mayıs Salı günü Boğa’daki Güneş ile Başak’taki Satürn birbirlerine üçgen açı verecekler. Kendimizi toparlayıp elimizdeki işlere odaklanarak üzerimize düşenleri halledebileceğiz. Öğlen saatlerinde Ay Terazi burcuna geçiyor. Bugün daha sakin, uzlaşmaya açığız.

6 Mayıs Çarşamba günü Ay Terazi’deki yolculuğuna devam ediyor. İlişkilerde uyum, denge ve huzuru sağlamak, korumak ihtiyacındayız. Karşı tarafın istek ve ihtiyaçlarını da dikkate alarak davrandığımız taktirde bunu kolaylıkla başarabileceğiz.

7 Mayıs Perşembe günü sabah saatlerinde yapacağımız girişimlerden uzun vadede yararlı sonuçlar alamayabilir, karmaşa içerisinde çözümsüz kaldığımızı hissedebiliriz. Ay’ın 13:00 itibariyle boşlukta kalmasıyla birlikte bu yönsüzlük ve kargaşa duygusu artabilir. Mayıs başından beri gölgelerini iletişim, ulaşım ve haberleşmede yavaş yavaş hissettirmeye başlayan Merkür’ün kendi yönettiği burç olan İkizler’de geri gitmeye başlamasıyla, ay sonuna kadar bizi daha derinleşmeye, içselleşmeye götüren bir sürece girmiş bulunuyoruz. Merkür’ün geri gidişiyle ilgili ayrıntılı bilgileri Mayıs ayı yorum yazımda bulabilirsiniz.

Akşam saatlerinden sonra ise, daha derin ve yoğun bir duygusallık içerisinde oluyoruz; Ay Akrep’e giriyor. Bütünleşme, sevme ve sevilme ihtiyacımız artabilir.  

8 Mayıs Cuma günü, bir süreliğine yaşamımızda yeni bir şeye başlamak yerine, elimizdeki bitirilmemiş işleri derleyip toplamak zamanına girdik. Ay halen Akrep burcundaki yolculuğunu sürdürürken düşüncelerimizin derinine inmek, bizim için iletişimin önemini sorgulamak, nasıl düşünüp, algıladığımızı yeniden gözden geçirmek daha kolay.

DOLUNAY ZAMANI
9 Mayıs Cumartesi Boğa-Akrep aksında 18 derecede yoğun bir Dolunay deneyimleyeceğiz. Sahip olma, paylaşımlar, ortak kaynaklarımız ile ilgili konular gündeme gelebilir. Yeniye yer açabilmek için eskileri temizleyip arıtıp dönüştürmemiz gerektiğini anlamak durumundayız. Doğum haritalarında sabit burçlarda 18 derece civarında kişisel gezegenleri olanlar Dolunay’ın etkisini çok daha güçlü bir şekilde hissedecekler. Akşam saatlerinde Ay tekrar boşluğa düşecek.

VE ANNELER GÜNÜ!
10 Mayıs Pazar sabahı erken saatlerde içimize yaşama sevinci, coşku ve iyimserlik duyguları dolmaya başlıyor. Ay artık 2,5 gün boyunca Yay burcunda ilerleyecek. Açık havada dolaşmak, küçük geziler yapmak, yeni ve farklı deneyimlere açık olmak için hevesli olduğumuz bir gündeyiz. Anneler günü olarak kutlanacak bugünü hava koşulları izin verirse annelerimizle, yavrularımızla birlikte güzel bir gezinti yaparak kutlamak hoş bir fikir olabilir.

Bu vesileyle başta kendi annem olmak üzere, tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü yürekten kutluyorum. Kaybedeli yıllar geçse de kendisini hala burnumun direği sızlayarak özlemle andığım anneanneciğime de sevgi ve saygılarımı gönderiyorum tüm kalbimle. İyi ki benim güzel annemi doğurmuş.  Ve sevgili yavrum Ece, senin annen olmaktan gurur duyuyorum!

Bu hafta kendimizle de ilgilenmeye, kendi ihtiyaçlarımıza karşı duyarlık geliştirmeye çağırıyorum hepinizi.

Mutlu haftalar. Esen kalın…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.