Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Boğa zamanı başladı!

 

20 Nisan Pazartesi 01:45 itibariyle Güneş’in toprak gruplarından, sabit nitelikli Boğa’ya girmesiyle birlikte tüm Boğa’lar için tempolu, dikkat çektikleri, enerji ve çekiciliklerinin yüksek olduğu bir dönem başladı.

Bir ay boyunca maddesel dünyada kendimize özgü, doğuştan sahip olduğumuz “bizi biz yapan özelliklerimiz” ile var olmak, maddi ve manevi güvence ihtiyacı, kendi değerimiz ve değer verdiklerimiz, değişen koşullara uyum sağlamaya ne kadar gönüllü olduğumuz ve para ile ilgili Boğa’ya özgü temalar gündemimize girecektir. Alıcı nitelikte olmaları vermekte zorlanmalarına neden olabilir. Boğa enerjisi yavaştır, ağırdır. Mecbur kalmadıkça harekete geçmezler. Bazen hayat karşılarına dikilip zorunlu olarak bir şey yaptırtmak durumunda bırakabilir.

Boğa’nın yönetici gezegeni Venüs’ün mitolojik öyküsünden geçtiğimiz yıl sitemizde yayınlanan bir yazımda söz etmiştim. Sevgi ve  ilişkinin, güzelliğin, erotizmin gezegeni olan Venüs’ün tarihte pek çok  adı var. Eski Yunan’da “Aşk  Tanrıçası” Afrodit  (deniz köpüğünden doğan) olarak bilinir. Eski Babil’de ise İştar  (Yıldız) olarak tanınır. Venüs’ün salt güzellik, estetik değil, karşıtlıkları dengelemek gibi bir özelliği de var. Bu, uyum (Venüs) ve uyumu sağlamak adına verilen ödünler ile kendi isteklerini ortaya koyuş, saldırganlık ve öfke (Mars), ben ile biz’in sentezlenmesi, erkek ile kadının birbirini çeken zıt özellikleri şeklinde görülebilir. Venüs doğum haritalarımızda nerede bulunuyorsa o alanda bu tür olgularla karşılaşırız. Afrodit’in dokunduğu yerlerde nelere çekildiğimizi, neleri sevdiğimizi, hayatımızın hangi alanında güzellik, uyum ve huzur aradığımızı, hangi konularda ödünler vermeye yatkın olduğumuzu görebiliriz.

HAFTANIN DİĞER DİNAMİKLERİ
Duygularımızı ve duygusal ihtiyaçlarımızı tanımlayan, içimizdeki denge ayarı Ay, aynı gün 08:56 itibariyle artık Balık burcunda ilerlemeye başlayacak. İki buçuk gün boyunca sevgi, ilgi ve şefkate, ruhsal bütünlenmelere açık olacağız.

21 Nisan Salı günü, yine aynı enerjiler güne hakim olacak. Anlamsız bir yalnızlık duygusu ile biraz melankolik bir ruh durumu içine girsek de toparlanabileceğiz.

22 Nisan Çarşamba günü akşamüstü saatlerinde gerek Ay’ın gerekse de Mars’ın Koç burcuna girmesiyle birlikte yoğunlaşan ateş enerjisi bizi daha atak, canlı ve spontan yapacak. Öte yandan, sabırsızlık ve acelecilikle üzerinde fazlaca düşünmeden hemen harekete geçmek bizi zor durumda bırakabilir. Öfkeye, tepkiselliğe, kışkırtılmaya ve rekabete yatkın olacağımızı hatırlamakta yarar var.

23 Nisan Perşembe, dünkü yükselen enerjimiz bugün de kendini hissettirecek. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutlayabileceğiz.

24 Nisan Cuma, gökyüzündeki ateş iyice harlanıyor! Bu kez de Venüs, geri gidişi sırasında 10:20’de tekrar Koç burcuna giriş yapacak. Uzlaşma, barış, karşıtlıkların dengelenmesi gibi unsurları içeren Venüs, ben-merkezci ve agresif  yapıdaki Koç burcunda zarar gördüğü bir konumda olduğu için ay sonuna kadar ilişkilerde zorlanmalar yaşayabiliriz. Öğleden sonra boşluğa düşen Ay dağınık, sonunu getirmekte zorlandığımız işler yüzünden pek de verimli olamayacağımıza işaret ediyor. Ancak gece yarısına doğru, Ay Boğa’ya girdiğinde dinginlik ve günlük işlerimizde de pratiklik  kazanabileceğiz.

25 Nisan Cumartesi 06:24’te Boğa burcunda Güneş ve Ay kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturacaklar. Tüm Boğa burçları (Yükselen ve Ay burcu Boğa olanlar dahil) bir ay boyunca yaşamlarındaki temponun arttığını, taze bir enerjiyle dolduklarını ve yeniliklere açık olduklarını hissedecekler. Hafta başında Güneş’in Boğa’ya girmesiyle başlayan sahip olma, sahip olduklarından ötürü şükran duyma, kendine yeterlilik, özdeğer duygusu ve beş duyu ile ilişkilendirilen her şey iyice belirgin bir şekilde hayatımızda ön plana geçecek.

Haftanın son günü olan 26 Nisan Pazar, biraz dağınık ve karışık enerjilerle dolu. Kararlar alırken tarafsızlığımızı korumamız güçleşebilir. Gerçeklik duygusundan sıyrıldığımızda akıl karıştırıcı yanılsamalarla kendi kendimizi kandırmamız, aldanmamız hayal kırıklığına uğramamıza neden olabilir. Akşama doğru öfke patlamaları, gerginlikler yaşanabilir. Kendimizi ortaya koymak, yaşamı yönlendirip kontrol etmekle ilgili konularda yüzleşmeler ve dönüşümler yaşanabilir.

Hepimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun! Tüm yavrularımızı sevgiyle kucaklıyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.