Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Doğa ile bağ kurmak…


Bahar geldi mi, geliyor mu, derken birdenbire yaz geliverdi! Açıldık, saçıldık, sokaklara döküldük. Derken hafta sonunda bir soğuk, bir ayaz; hava bizi şaşırttı! Isı farklarına ayak uyduramayanlar hapşırıp tıksırmaya başladılar bile! Doğrusu ben havanın değişkenliğine aldırmadan kendimi doğanın kucağına attım. Onunla ilişkimi yeniden tazeledim, bağ kurdum. Dalları çiçeklerle yüklü ağaçlara baktım, ürperen denizin üzerinde çığlık çığlığa pike yapan martıları izledim. “Dünya sevilmek için, ilgilenilmek için var” der Krishnamurti. Bu duyarlıkla baktığınız zaman balkonunuzda binbir özenle yetiştirdiğiniz çiçeklerin coştuğunu gün be gün izlemek çok keyifli gelir insana..Hele benim gibi minicik bir saksıda maydanoz, dereotu yetiştirmeye çalışıyorsanız, sofranızdaki doğa çok mutlu eder sizi. Bir Boğa insanı olarak tabiat ananın besleyiciliğine inanarak, ona sonsuz şükranlarımı sunarım her zaman…

Martıları dikkatle izlediniz mi hiç? Seyretmek çok şey öğretir insana. Ben onları seyretmeye daldığımda hep aklıma Richard Bach’ın çok sevdiğim bir kitabı gelir. Adı “Martı.” Belki birçoğunuz okumuşsunuzdur, ama henüz okuma fırsatını bulamamış olanlarınız için hararetle öneririm. Kitapta, Jonathan Livigstone adlı özel ve kendine özgü, sıradan olmayı kabul etmeyen, cesur bir martının öyküsü anlatılır. Bilmem acaba Jonathan’ın burcu Kova mıydı?.. Bir de Haldun Taner’in her defasında müthiş bir lezzet alarak okuduğum “Yalıda Sabah”ı müthiş betimlemelerle doludur. Kendinizi denizin kıyısında, o yalıda hissedersiniz adeta…

Ben öyle inanıyorum ki, doğayla ilişki kurabilirsek, kendimizle de diğer insanlarla da ilişki kurabiliriz. Gerçekten gören gözlerle bakar, kendi güncel sancılarımızı, dünyevi uğultularımızı bir tarafa koyup ağacın, yaprakların, kuşların ve tüm canlıların, kısacası doğanın sesini duymaya çalışırsak; içimizde çok derinlerde farklı bir duyarlık uyanır. Adeta evrenin bir parçası olduğumuzu hissederiz.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?

13 Nisan Pazartesi : Haftaya hevesli, enerjik ve coşkulu başlıyoruz. Bize yeni bakış açıları kazandıracak insanlar ve konularla ilgilenmek, ufkumuzu genişletmek ihtiyacında olabiliriz. Ay, Yay’da ilerlemeye devam ediyor.

Öte yandan zihnimiz oldukça meşgul ve hareketli, hatta huzursuz olabilir; düşünceler birbirinin ardı sıra zihnimize üşüşebilir. Ulaşım, iletişim ile ilgili konularda bazı aksilikler, erteleme veya gecikmeler ortaya çıkabilir. Aşırı çalışmaktan kaynaklanan sinir bozuklukları görülebilir. Çalışıyorsak, hiç değilse öğle tatilinde çıkıp açık havada dolaşmak, mümkünse bir parkta, doğada biraz vakit geçirmek bize iyi gelecektir. Boğa’daki Merkür ile Balık’taki Mars gerilimli.açıda.

14 Nisan Salı, Ay halen Yay burcunda, dolayısıyla dünkü ruhsal durumumuz, içsel ihtiyaçlarımız aynen devam ediyor. Öğle saatlerinden itibaren zihinsel bakış açımızı genişleterek, mevcut konulara daha farklı bakmamızı sağlayacak durumda olacağız. Şaşırtıcı, birbiriyle bağlantısız ama ilginç pek çok bilgiyle karşılaşmaktan ötürü huzursuz olabiliriz. Acelecilik, sabırsızlık nedeniyle karşımızdakini gerçekten dinlemeden konuşmak iletişimde sıkıntı doğurabilir. Boğa’daki Merkür ve Yay’daki Ay, Balık’taki Uranüs ile gerilimli açıda.

15 Nisan Çarşamba, sabah saatlerinden itibaren Ay artık Oğlak burcunda yolculuğuna başlayacak. Hafta başında biraz aylaklık edip gezinmek isterken, ihmal ettiğimiz ne kadar iş varsa hepsiyle ciddi bir biçimde tek tek ilgilenmek durumundayız. Şimdi ciddiyet, sorumluluk, çalışma zamanı. Duygusal olarak gerilim veya huzursuzluk içindeysek işimize dört elle sarılmaya eğilimli olabiliriz. 

Öğle saatlerinde Balık burcunda birleşen Mars ile Uranüs, özellikle yaratıcılık ile ilgili konularda aklımıza şimşek gibi çakan fikirlerin gelmesine neden olabilir. Uranüs’ün “ beklenmeyeni bekle” diyen enerjisi ile şaşırtan, şok eden durumlarla karşılaşabiliriz. Öngörülemeyen, kararsız, tepkisel davranışlar gösterebilme ihtimalimiz var. Sinirli ve baskı uygulandığında isyankar davranabiliriz.

16 Nisan Perşembe, günlük rutinimizde somut konularla pratik bir şekilde ilgilenebilir, üzerimize düşenleri gereken özen ve ciddiyetle yerine getirebiliriz. Ay halen Oğlak’ta.

17 Nisan Cuma, Balık burcunda Venüs direkt harekete geçiyor. Sevgi, ilişkiler ve para ile konularda daha rahat yol alabileceğiz. Ama elbette ki geri hareketin gölgelerinin biteceği 24-25 Nisan’dan sonra!

Bugün içimizdeki denge ayarı Ay, akşam saatlerine doğru bir süre boşlukta kaldıktan sonar, 21:21 itibariyle artık Kova burcunda  ilerlemeye başlayacak. Ay’ın Kova’da oluşu özgürlük, kendi bireysel isteklerine öncelik vermek gibi temaları ön plana çıkaracak. Venüs’ün karşıtlıkları dengeleme fonksiyonu sayesinde birarada, bağlı ama bağımlı olmaksızın, birbirimizi olduğu gibi kabullenerek yanyana durabilmeyi becermemiz mümkün.

18 Nisan Cumartesi ve 19 Nisan Pazar günleri Ay halen Kova’daki yolculuğunu sürdürüyor olacak. Arkadaşlarımızla buluşmak, sosyallik yaşamak için en uygun günler.

Hepinize sevgi dolu, sıcacık güzel günler diliyorum. Esen kalın.

 

 


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.