Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Hangi mesleği seçersem, mutlu olurum?

 

Geçen hafta Kanada’dan bir konuğumuz vardı. Donna Van Toen uluslararası platformda tanınmış, 30 yılı aşkın bilgi ve deneyime sahip, pek çok öğrenci yetiştirmiş, astrolojiye bir hayli emeği geçmiş, saygın bir astrolog. Geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde  Denver’de, Türkiye’den bir grup astroloğun da katıldığı UAC ( Birleşik Astrologlar Konferansı )’in düzenlenmesinde bilfiil çalışmış, seminerler vermiş önemli bir isim.

Van Toen, NCGR Türkiye’nin konuğu olarak Istanbul’a geldi ve “Mesleki Astroloji” (Vocational Astrology) konusunda 2 günlük bir workshop yaptı. Gerçekten de hepimizin aklına takılan ve danışanlarımızın sık sık sorduğu “Hangi mesleği seçersem daha başarılı ve doyumlu olurum?” un yanıtlarını veren oldukça kapsamlı 2 günlük bir atölye çalışması yapıldı. Bu bağlamda geliştirilmiş pek çok teknik örnek haritalar üzerinde uygulamaya konularak çalışıldı. O kadar çok ayrıntı ve dikkat gerektiren kapsamlı bir çalışma oldu ki, tüm katılımcılar haftayı bilgi bombardımanı altında biraz yorulmuş olarak kapattık.

SENİ ÇAĞIRAN MESLEK
İngilizce’de “Vocation”  “seni çağıran meslek” anlamına geliyor. Bu noktadan baktığımızda, yaptığımız işin her zaman çağrımız olmayabileceğini görebiliyoruz. Mesleğimiz ile işimiz farklılıklar gösterebiliyor.  Bazen de istediğimiz bir şeyi yapabilmek için başka bir şey yapıyor olmak durumunda kalabiliyoruz. Sözgelimi şarkıcı olmak istiyorsak, şan öğrenmek durumundayız. Yeterli mali olanaklarımız yoksa bu eğitimi karşılayabilmek için herhangi bir iş yerinde bir şekilde çalışmak zorunda kalabiliriz. Meslek dediğimiz olgudan hem para kazanıyor olmamız, hem bunun bir iş haline gelmesi ve elbette ki ruhumuzu doldurması gerekiyor. Bazen bu doyum başarı oluyor bazen ise salt keyif almak olarak kalıyor. Çoğumuzun yapabileceği yalnızca bir tek  meslek yok. Pek çok şeye yeteneğimiz, eğilimimiz olabilir. Bunları keşfedebilmek ve hayatın bizi çağırdığı yolda ilerlerken yetenek ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda ne okumamız ve seçimlerimizle ilgili neler yapmamız gerektiği konusunda bilgilenmek için uzman bir astroloğa başvurmak yeterli. Çünkü pek çok konuda olduğu gibi, kariyerle ilgili karar verebilmek için de kendimizi tanımamız, içimizde neler olup bittiğini anlamamız gerekli önce. 

HAYATIMIZIN BÜTÜNÜ…
Haritalarımızın içindeki her şey hayatımızın bütünüyle ilgilidir. Meslek seçimimizde ebeveynlerin etkisi, çevresel etki, toplum (mahalle) baskısı, desteklenme veya tam tersi kösteklenme gibi temalar görülebiliyor. Bunların neden böyle olduğu, nasıl aşılabilecekleri de bir seans sırasında konuşulabilecek konulardan. Her burcun kendi doğal yapısı gereği ilgi alanına girebilecek meslekler ve çalışma koşulları var. Örneğin; bir Aslan insanı ilgi toplamak, fark edilmek, sahnede olmak ihtiyacındadır. Yaptığı iş ne olursa olsun onu kimsenin görmeyeceği uzak bir köşede çalışmaya zorlamak kendisini mutsuz hissetmesine neden olabilir. Ya da temiz, tertipli, hijyenik olmayan bir ortamda Başak insanını çalışmaya zorlarsanız, bir süre sonra dayanamaz kaçar. Ancak işler bu kadar basit değil. Elementler, kazanç, kariyer ve çalışma ortamını gösteren evler (yaşam alanları ), gezegenler ve bir takım hassas hesaplamalar dikkate alındıktan sonra ancak sağlıklı öngörüler yapılabiliyor.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
23 Mart Pazartesi günü haftaya biraz dağınık bir enerjiyle başlıyoruz. Ay Neptün ile birleştikten sonra 14:10 itibariyle boşluğa düşüyor. İşlerimizi toparlamaya çalışayım derken kendimizi bambaşka şeylerle meşgul durumda bulabiliriz. Odaklanmakta zorlanabilir, canımızın istediklerini yapmak, belki biraz dalga geçmek  eğiliminde olabiliriz. Ay gece yarısına doğru yaklaşık 2 gün boyunca ilereyeceği Balık burcuna girecek.

24 Mart Salı artık Ay Balık’ta ilerliyor. Kendimizi ne kadar zorlasak, herşey planladığımız gibi gitsin diye uğraşsak da, daha büyük bir planın işleyişine razı olmak durumundayız. Günü, isteklerimizde dayatmamak ve olmayan şeyler için kızgınlık duymayarak, söylenmeyerek, akışla hareket ederek geçirmek durumundayız.

25 Mart Çarşamba 21:55 itibariyle yazılı ve sözlü iletişimin, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür Koç’a giriyor. Koç, kendine yönelik, direkt ve atak bir burçtur. Merkür, Koç burcuna girdiğinde düşünce sistemimiz tarafsızlığını yitirebilir.  İletişimde benmerkezci bir yaklaşımda olmamız mümkün. Daha hızlı düşünebileceğimiz gibi, Koç’a özgü tipik bir tavırla, önce harekete geçip sonradan düşünme eğilimi de gösterebiliriz! Telaşla, üstünde iyice düşünmeden yanlış yargılara varabilir, aklımıza eseni yapmaya koyulabiliriz. Karşımızdakini dinlemekte sabırsızlık göstermek de bir başka gölge yönü olarak ortaya çıkabilir. 9 Nisan’a kadar etkin olan bu enerjiyi kendimiz ve isteklerimiz üstünde düşünmek ve hatta yepyeni, öncü fikirleri ortaya çıkarmak için kullanmamız akıllıca olur.

26 Mart Perşembe sabahı Ay Koç burcunda yolculuğuna başlıyor. Daha canlı, aktif ve cesuruz. Bugün itibariyle Koç burcunda ciddi bir gezegen kümeleşmesi söz konusu. Ateş elementinin yoğunluğuyla enerjimiz yükseliyor. İçimiz kıpır kıpır, kabımıza sığamaz bir halde olabiliriz. Kendi kişisel istek ve ihtiyaçlarımız, projelerimiz, kendimiz olma yolunda neler yaptığımız gibi konular özellikle Ay sonuna kadar gündemimizi meşgul edecek.

18:07 ‘de ise Koç burcunda Güneş ile Ay kavuşum yaparak Yeniay’ı oluşturacaklar. Tüm Koçlar yaşamlarının ritminin hızlandığını, enerjilerinin arttığını hissedebilirler. Yeniay kişisel haritalarımızda nerede oluştuysa orada bir ay boyunca bir canlılık ve hareketlilik bekleyebiliriz.

ENERJİK HALİMİZ DEVAM EDİYOR
27 Mart Cuma, dün başlayan enerjik ve canlı halimiz bugün de devam ediyor. Bugün Merkür’ün pek çok açı yapacağı görülüyor. Konuşma şeklimize dikkat etmekte yarar olabilir. Kırıcı, savunma ya da saldırıya yönelik bir konuşma tarzımız olabilir.  Karşımızdakini dikkate almayacak şekilde kendimizi ve isteklerimizi anlatmakla meşgul olabiliriz.

Merkür ile Plüto’nun kare açısı, bazı kişilerin bizi kurnazca manipüle etmelerine işaret ediyor olabilir. Takıntılı düşünceler, dayanılmaz bir içsel zorlayıcılık yaratabilir.

21:23’te Güneş ile geri giden Venüs, Koç burcunda enerjilerini birleştirecekler. İlişkilerimizde daha heyecanlı ve hevesli, istekli davranabilir, dürtüsel, kalıcı olmaktan uzak bağlar oluşturma eğiliminde olabiliriz. Bir heves başlayıp sonradan pişman olacağımız ilişkilere atılabiliriz. Harcamalarımıza da dikkat etmekte yarar var.

28 Mart Cumartesi Neptün ile etkileşiminin hemen ardından Ay boşluğa düşüyor. 12:10’dan itibaren ise biraz soluklanıp sakinliyoruz. Ayaklarımız yere daha sağlam basıyor. Günlük meselelerle daha pratik ve gerçekçi bir şekilde ilgilenebiliyoruz. Çünkü Ay artık Boğa’da. Ancak fazla yiyip içebilir, zevke keyfe düşebiliriz. Harcamalarımıza da dikkat etmekte yarar var.

29 Mart Pazar günü aynı enerji ile haftayı kapatıyoruz. Sevdiklerimizle birlikte huzurlu ve iyi vakit geçirmek, birlikte bir şeyler yapmak isteyebiliriz. Evimizi süslemek, dekore etmek, ortamımızı güzelleştirmekle de ilgilenebiliriz.

Hepinize gönlünüzce geçecek bir hafta diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.